Støvsuger test – Find den perfekte støvsuger til dit hjem

8213
støvsuger
Sidst opdateret d. 13-12-2022 af Nanna Petersson

Det er en nødvendighed at have en støvsuger i ens hjem. Ikke alle støvsuger er ens, og der er forskellige egenskaber, som er relevant for det enkelte hjem, og der er flere egenskaber, som man kan kigge efter, og ud fra det, vurdere hvilken støvsuger der vil passe bedst ind i ens hjem:  

Udseende & størrelse

Hvordan skal støvsugeren se ud? Nogle præferencer af farver eller udseende generelt? Hvad med størrelsen. Skal den kunne stå i et skab, skal den have en bestemt størrelse. 

sugeevneB

Sugeevne (watt)

Hvor vigtigt er det for dig, at støvsugeren har en stærk sugeevne, eller måske er det irrelevant, bare den kan støvsuge det op den skal. 

Lydniveau

Betyder det noget for dig hvor meget støvsugeren larmer? Nogle støvsuger larmer meget, hvor andre larmer mindre. Hvis lyden har en stor betydning for dig, skal du kigge efter støvsugeren lydniveau. 

støvsuger
støvsuger

Ledningslængde

Også kaldet arbejdsradius. Det betyder, hvor lang ledningen er, og hvor stort et areal du kan støvsuge, før du skal skifte kontakt. Har du et stort hus, kan det med fordel være en god ide at vælge en støvsuger med lang lednings. Har du en mindre lejlighed, kan det måske være irrelevant for dig. 

Poseløs eller med pose

Når en støvsuger er poseløs skal du ikke investerer i støvsugerposer. Det kan tømmes direkte i skraldespanden. En støvsuger med pose, skal den skiftes når den er fuld. Nogle støvsuger indikerer hvornår den er fuld, andre skal man tjekke. Hvad er bedst for dig? 

Mundstykke

Har mundstykket en betydning for dig? – Hvilken mundstykke skal støvsugeren have på din nye støvsuger? Skal den være lille og handy. Eller skal den have flere forskellige børster, så den er eget til dyrehår fx. 

Specielle egenskaber

En støvsuger behøver ikke bare at være en støvsuger. Mange støvsuger har et mere praktisk og behagelig håndtag. Nogle med fjernstyrede knapper så du let kan justere sugeevnen, uden at bøje dig ned til maskinen. 

bedste støvsuger

Bestselleren

I følge flere forskellige steder, er denne støvsuger udnævnt som kundernes favorit. Det er en testvinder ifølge forbrugerådet TÆNK, Bedst i test og det svenske forbrugerråd Råd og Rön. 

Denne støvsuger ser ikke bare cool ud, men har også en masse praktiske og brugbare egenskaber. Den er først og fremmest praktisk at holde på, og så kan man styre sugeevnen via knapper på håndtaget. 

Den er lavet af genbrugsplast, har effektiv motor og larmer ikke som almindelige støvsugere. Den har energimærket A og er en støvsuger man kan få fornøjelsen af i rigtig mange år. 

Den er nem at navigere rundt med, da den har et 360g næsehjul. Læs mere om den nedenfor. 

Du sendes videre til Skousen.dk
Lydniveau
65 dB(A)
Effekt
850 watt
Arbejdsradius
12 meter
Poseløs?
Nej
Pris
1.190 kr

Derfor skal du vælge en Electrolux EU09GREEN

Der er rigtig mange fordele ved denne electrolux støvsuger og der er også en grund til at den har vundet testen Bedst i test 2019 hos Tænk. 

70% genbrug

For nu når vi taler så meget om miljø og klima, så falder denne støvsuger fra Electrolux rigtig godt ind. For lige netop denne støvsuger er lavet af 70% genbrugsplast. 

Billig i brug

Derudover har den en strømbesparrende og effektiv motor. Den har ca 65% lavere energiforbrug end en normal støvsuger. Hvilket også er derfor at den har fået energimærket A. 

Lydsvag

Denne støvsugermodel larmer mindre end en almindelig. En normal samtale lydniveau ligger på ca 60 dB(a) og denne støvsuger har et niveau lidt over, altså 65 dB(A). Derfor kan man sagtens støvsuge selvom nogen taler i telefon eller imens der er gæster, uden at genere nogen med lyden. 

Lang ledning

Noget af det mest irriterende når man støvuger er, at man hele tiden skal rykke videre til et nærliggende stikkontakt. Men med denne model kan du støvsuge i en radius helt op til 12 meter, hvilket betyder, ud fra hvor stort et areal der skal støvsuges, at du skal skifte stikkontakt mindre gange, eller måske behøver du slet ikke at skifte stikkontakt, hvis det kan nå huset rundt.

Manøvredygtig og praktisk

Grundet dens lille størrelse, er den suveræn at angivere rundt med uden at sidde fast. Den har nemlig foran en 360 grader hjul, som gør at den let følger efter dig uden at vælte. Derudover er den nem at opbevare i skabet, da den ikke fylder særlig meget. samt har den en hank, som gør den lettere at flytte rundt. 

Lige ved hånden og det tekniske

Denne støvsuger har et håndtag som ligger godt i hånden. Så laver du ingen dårlige bevægelser.  På selve håndtaget er der knapper, hvor du kan justere sugeeffekten, så du ikke behøver at bøje dig ned og justere på selve maskinen. På maskinen er der iøvrigt også en indikator, som viser dig, hvornår det er tid til at sætte en ny pose i. 

Det der følger med

Når du køber denne støvsuger, er der en del der følger med. Her kan du få overblikket:
– Støvsugerposer
– AeroPro 3-i-1 tilbehør: fuge, børste og møbelmundstykke
– AeroPro Parketto Pro parketmundstykke
– Vaskbart Allergy Plus™-filter
– AeroPro aluminiums teleskoprør
– AeroPro ergonomisk slangehåndtag

Andre i samme kategori:

Miele støvsuger

MIELE Complete C3 Silence

Du sendes videre til skousen.dk

Siemens støvsuger

SIEMENS VSZ7530

Du sendes videre til skousen.dk

DEN BILLIGE

Hvis økonomien er presset, ellers hvis du blot ikke ønsker at bruger flere penge en højst nødvendig, så kan man også sagtes finde en billig og god støvsuger. Den bedste og billige støvsuger på markedet lige pt er OBH Nordica – City Space.

OBH Nordica - City Space

Enkel og simpel støvsuger i sort design med lyseblå knapper. Den har et energimærke A, som betyder at den er strømbesparende og billig i brug. 

Især grundets dens korte ledning på 6,2m, er den egnet til mindre arealer, som til lejlighed eller små rum. 

Den har et høj effektivt støvsugehoved, som super al støv og hår op. Den er lille og kompakt, men yderst effektiv på grund af dens prisklasse.  

Du sendes videre til Skousen.dk
Lydniveau
78 dB(A)
Effekt
750 watt
Arbejdsradius
7 meter
Poseløs?
Nej
Pris
499,95 kr

Den mest støjsvage

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Electrolux Pure D8 PD82-GREEN

Denne enkle støvsuger er lavet på 75% genbrugsplast. Der følger en masse forskellige støvsugehoveder, som passer til loftet, hjørnet og til bilen mm. 

Den har en lav sugeevne, 500/600 watt, men det betyder ikke at den suger dårligt, men det er klart, at jo lavere lydniveau, jo lavere sugeevne har den. Dog har denne en god sugeevne. 

Den er en lang holdbarhed, er lille og handy og passer i ethvert skab. 

Du sendes videre til Skousen.dk
Lydniveau
57 dB(A)
Effekt
600 watt
Arbejdsradius
12 meter
Poseløs?
Nej
Pris
1439 kr

Den poseløse

På den lange bane, kan det måske godt svare sig, at betale lidt mere for en støvsuger der er poseløs. Det vil sige, at der er i støvsugeren er et rum, hvor al støvet opbevares, som man kan tømme direkte i skraldepanden og støvsuge videre. Phillips laver rigtig gode og effektive poseløse støvsugere. 

PHILIPS FC9742/09

Udover at den er super flot at se på, så har denne poseløse støvsuger en masse gode egenskaber. Beholderen til skidt og møg kan indeholde op til 2 liter, og hældes direkte i skraldespanden, og støvsuge videre bagefter. 

Den har et allergifilter på hele 99,95%, har en god og effektiv sugeevne. Og så har den et rum til tilbehør. 

En god og energivenlig og ikke mindst, smart støvsuger, som holder i mange år.

Du sendes videre til Skousen.dk
Lydniveau
76 dB(A)
Effekt
650 watt
Arbejdsradius
10 meter
Poseløs?
Ja
Pris
1599 kr

Lang ledning - arbejdsradius

Det kan være en fordel at kigge efter støvsugeren arbejdsradius. Især hvis du har et stort hus. Med en lang ledning, kan man undgå at skulle skifte stikkontakt hele tiden, hvor man bliver afbrudt i sit arbejde, som kan være meget frustrerende. 

Jo længer ledningen er, jo større arbejdsradius får du. Ud fra hvor stort areal der skal støvsuges, kan det være, at du kan støvsuge det hele hvis stikkontakten er placeret et centralt sted. Det vil gøre støvsugningen meget nemmere og mere praktisk. 

Læg mærke til at arbejdsradius er den totale længe inklusiv skaftet. Hos nogle står der ledningslængde uden selve støvsugerens skaft. 

Ledningsfri?

Når der står at en støvsuger er ledningsfri, betyder det, ikke at den er uden ledning og kører på batteri ligesom en håndholdt støvsuger. 

Nej, det betyder at ledningen kan skjules. På de fleste støvsugere er der en kabelruller til ledningen, som gør at den automatisk ruller sig ind i støvsugere ved tryk på en knap. Det gør den både lettere at flytte rundt på, samt opbevare. 

Poseløs støvsuger - hvordan fungere det?

En poseløs kan være en god investering, hvis man gerne vil undgå besværet med at tømme støvsugerposer hele tiden. Fordi det er vigtigt at man altid har støvsugerposer liggende, når der skal skiftes. Nogle supermarkeder sælger stander støvsugerposer, men man skal lige sikre sig at det passer til ens støvsuger. 

Fordelen ved en poseløs støvsuger er, at du netop ikke behøver at bekymre dig om du har støvsugerposer liggende. For al skidt og møg samles i en lille beholder, og kan tømmes direkte i skraldespanden, og sættes i støvsugeren igen, hvor man så kan støvsuge videre. Super nemt og enkelt. 

Nogle støvsugere har en lille beholder til støvet, andre har en stor. Jo større beholder, jo mere affald kan den indeholde, og jo længere tid går der imellem, at den skal tømmes. 

Bogstaveligt talt, kan man prøve at udregne prisen på en støvsuger + støvsuger poser der bruges på et år, kontra en poseløs støvsuger, hvor du ikke har nogle udgifter til poser. Måske kan det betale sig for dig. 

Mundstykket på maskinen

Mundstykket på en støvsuger er det hoved, som sidder på teleskop-røret. Udseendet varierer fra støvsiger til støvsuger, og nogle har forskellige hårdheder på børsterne, nogle mundstykker er brede, andre er mindre brede og kan komme rundt i hjørnerne. 

Hvis du har et hus eller lejlighed med mange kanter, små hjørner osv, hvor det kan være svært at komme rundt, så kan man med fordel vælge en støvsuger med et lille mundstykke, så det bliver lettere for dig at støvsuge. 

Mundstykket har også noget at sige i forhold til det gulv, man støvsuger. Har man guldtæppe i hele huset eller lejligheden, kan det være en fordel med et mundstykke, som er særdeles god til at suge støvpartikler op fra gulvtæppet. Har du parketgulv eller trægulv hele huset, så er det vigtigt at mundstykket har blødere børster, så det ikke skader gulvet med ridser. Har du både gulvtæppe og hårdt gulv, så kan skal det være et mundstykke med børster, der er god til det hele. 

Hvor mange watt skal en støvsuger have?

Mange tror at jo højere watt en støvsuger har, jo bedre sugeevne har den. Men det er faktisk ikke helt korrekt. En støvsuger på 1200w kan godt støvsuge bedre end en støvsuger på 2200w. 

Watt er en betegnelse for strømforbrug og ydeevne. 

 

Faktisk er det en indikation på støvsugerens strømforbrug. Oftest vil en støvsuger der har en høj watt larme mere og bruge mere strøm. 

Ved sugeevnen skal watt’en gerne være så højt som muligt, da det er et tegn på at støvsugeren har en rigtig god sugeevne. 

Ved motoreffekt skal watt’en gerne være så lav som muligt, da den så bruger mindre i strøm og larmer mindre. 

Robotstøvsuger

Overvejer du en robotstøvsuger? Så har det også sine fordele. Ud fra hvilken støvsuger du vælger naturligvis. 

Med en robotstøvsuger, skal du blot trykke på en enkel knap for at den selv går igang med den daglige rengøring af hjemmet, uden at du behøver at gøre mere. Nogle robotstøvsugere kan du endda styre via en app. Så kan du sætte den igang imens du er på arbejde, så rengøringen er klaret når du kommer hjem. 

Dog er der også nogle ulemper: 

1. – Der skal være rydeligt på gulvet når den kører. For den rydder desværre ikke  op for dig. Når den køre ind i en strømpe på gulvet, så sætter den sig bare fast, og generer støvsugningen eller måske går den i stå, indtil du kommer og redder den fra strømpen. 

2. Ud fra hvilken robotstøvsuger du vælger, så kan den godt springe over hvor gade er lavest. Det kan være at den ikke kommer overalt på gulvet, den kan sætte sig fast i en dørkam, eller ikke nå helt ind i hjørnerne, og så skal du alligevel finde din normale støvsuger frem. 

3. Da en robotstøvsuger ikke er så stor, er det også begrænset for hvor meget støv og hår der kan være i dens beholder. Så hvis du har et stort hus, og ikke støvsuger så ofte, kan det være svært at få plads til al støvet, og derfor bliver det ikke særlig grundigt. 

Med på farten

Ja, det lyder skørt, men det er altså muligt. Du kan nemlig få håndholdet støvsuger på batteri, så du kan tage med dig på farten. Det kan være hvis du skal støvsuge din bil, så du kan blive fri for ekstra ledninger for at kunne nå. Det kan også være at du er på camping eller taget den med på ferie, så den let lige hurtigt kan findes frem. Måske det er på grund af det den ikke fylder særlig meget, at du lige netop gerne vil investerer i en håndholdt støvsuger. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here