Fuglehus guide – 16 moderne modeller af huse, redder og foderbræts

1179
fuglehus

I denne artikel vil vi se nærmere på de fuglehuse, som man kan købe på det danske marked. De færreste af os, har et fuglehus i haven, men det skal vi have lavet om på. Både fordi, at det er super hyggeligt at have fugle i haven, samtidig med, at det hjælper fuglene til lettere at finde mad. Det holder gang i fugleproduktionen, og det gør livet nemmere for de fugle omkring din bolig. 

Der findes rigtig mange forskellige fuglehuse-modeller. De varierer i i udseende, fra det helt klassiske, hvor de ligner rigtige hus, og til de mere moderne huse. Her finder du en blanding af både redekasser og foderhuse til fugle. 

Reddekasse fra Ib Laursen - patineret genbrugstræ

fuglehus

Fordele

Super fint og elegant fuglehus, som er lavet af patina genbrugstræ, designet af Ib Laursen. Fuglehusets hul på 3,5cm diameter, derfor egnet til flere forskellige fuglearter. Fuglehuset kan hænges op, og det kan åbnes bagpå, hvor man let kan rengøre det. Desuden er prisen til at betale, og her får man et ganske fint og simpelt fuglehus. Det måler B: 21,5 H: 26 D: 15 cm. Dette er en solid reddekasse. 

Reddekasse fra Ib Laursen - patineret genbrugstræ

fuglehus

Fordele

Super fint og anderledes fuglehus i sort og hvid. Designet som det sødeste lille bondehus med tag, og små bondehusvinduer. Dette fuglehus leveres med stander, som fuglehuset står på. Det betyder, at fuglehuset kan stå hvor end man ønsker. Dette fuglehus, vil passe godt ind hvis man har et gammelt bondehus i forvejen. Men den vil passe ind, både i gamle og moderne bygninger. 

Reddekasse i rustik stil - Firkantet

fuglehus

Fordele

Fint fuglehus lavet af genbrugstræ, og derefter fået et hvidvasket finish, som skaber det antikke look. Man kan åbne reddekassen bagtil, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Garden Life Redekasse

fuglehus

Fordele

Simpelt, sort reddekasse, speciel designet til blåmejse. det har et hulstørrelse på 2,8 cm, og derfor er den egnet til hele mejse-fugle-familien. Selve kassen er lavet af 100% FSC træ. Finn reddekasse, som har detaljer, såsom en lille skorsten. 

Gardenlife redekasse, naturfarvet

fuglehus

Fordele

Flot og unikt fugelhus, som er 2 i 1. Den har en fin facon som er trekantet. I bunden af fuglehuset, er det et foderhus, hvor der er plads til at fuglene kan spise frø. I toppen af fuglehuet er der en reddekasse, så fuglene kan passe sine unger. 

Byg selv-fuglereddekasse

Fordele

Byg din egen reddekasse fra Graden Life. Det er en perfekt aktivitet, som man kan lave med sine børn eller børnebørn. Nå du køber dette sæt, medfølger der det udstyr, som du skal bruge, som er hammer, søm og brædder til at bygge og samle med. 

Fuglehus Munkebo inkl stander

fuglehus

Fordele

Fint og enkel fuglehus i egetræ, som leveres med stander. Det betyder, at den kan placeres hvor man ønsker det. Selve fuglehuset er firkantet, med en lille korn silo i midten, hvilket gør, at flere fugle kan spise på samme tid, både store og små fugle. 

Foderhus, Odense Wood

fuglehus

Fordele

Sort fuglehus i sortmalet træ, samt et galvaniseret tag. Har en rund stålkant inde i selve fuglehuset, som holder på foderet. Dette fuglehus leveres med stander, så den kan stilles hvor man ønsker det. 

Fuglefoderhus på 3-fod Villa

fuglehus

Fordele

Anderledes foderhus til de små fugle, men også til de lidt større. Fuglehuset er i sort og grå farver. Denne fuglehus kan husere både korn, kolber, brød og andet. Der r kroge, man kan hænge kolber på, og så kan man stille fuglehuset, hvor man ønsker, det, og sætte det faste jorden, så det ikke vælter. 

Nordborg foderhus rektangulær olieret eg m/ståltag

fuglehus

Fordele

Flot foderhus i olieret eg, og med holdbart ståltag, som kan modstå det danske vejr. Det er rektanglet formet, og der er plads til små fugle, samt list større fugle. Dette fuglehus leveres med stander, så du kan placere den hvor du ønsker i haven, på terrassen eller i forhaven. 

Bird fuglehus - Pantheon - Eg

fuglehus

Fordele

Elegant og stilet fuglehus, og foderhus til flere slags fugle. træet er oliebehandlet, og det har et pulverlakeret tag. Selve foderautomaten er i plexiglas. Stander kan tilkøbes, den kan stilles der hvor man ønsker. 

Gardenlife fuglefoderhus ophæng

fuglehus

Fordele

Sødt lille foderhus med stråtag og egetræsbund. Den har en diameter på 30,5cm. Dette er et yndigt fuglehus, som kan huse mad til de mindre fugle i haven. Kan hænges i træet, i gavle eller andre steder, hvor fuglene kan spise i frem for katte. 

Foderhus keramisk - hvid

Fordele

Unik og special foderhus til små fugle,. Selve kuglen, er lavet i hånden i keramik. Huset kan hænges op, ved hjælp af en sort gummi reb. Det fås også i andre farver. 

Foderhus Stolen, sort pulverlakeret stål

fuglehus

Fordele

Fin fuglehus, som er designet af Morten Kristoffersen. Det kan hænge hvor du ønsker det. Om det er i en gavl, i et træ eller andre steder. Der er en lille kop af akryl som holde spå foderet. Det er stort og åbent, og derfor er der plads til både store og små fugle. 

Eva Solo Fuglehus I Porcelæn & Sivflet

fuglehus

Fordele

Unik og anerledes lille fuglehus fra Eva Solo. Taget er lavet er hvid porcelæn, og selve huset er lavet i sivflet, ligesom snoren. Den er designet til det det danske vejr, og kan derfor hænge udenfor året rundt. Den er designet til små fugle. 

Utenu Fuglefoderbræt til Vinduet

fuglehus

Fordele

Firkantet fuglehus i gennemsigtigt plastikmateriale. Kan sættes på enhver rude via to sugekopper. Sættes på ydersien af vinduet, hvor man så kan følge med når fuglene spiser. Sæt dette fuglehus på børneværelset, så børnene kan se fuglene spise. 

Hvilke fugle kan du se i haven?

Vi har flere forskellige fugletyper, som du kan spotte i din have. Men de mest normale fugletyper er: 

– Gråspurven
– Musvitten
– Blåmejsen
– Rødhalsen
– Skovspurven
– Solsorten
– Bogfinken
– Gransangeren
– Grøn irisken
– Gærdesmutten
– Stæren

Reddekasse, foderbræt, hvad er hvad?

Det kan være svært at finde ud af, om man skal have et fuglehus, reddekasse, foderbræt eller hvad det nu ellers hedder. Men de har nogle forskellige funktioner hver i sær, og du skal derfor vælge ud fra hvad de kan tilbyde for dine fugle i haven. Du kan også sagtens have flere af slagen, og forskellige modeller. Men herunder, gennemgår vi lige kort, hvad de forskellige huse, kan tilbyde. 

Fuglehus

Et fuglehus er som navnet siger, et hus til fugle. Det er altså et sted hvor fugle kan bo over vinteren, hvor de kan bygge redde, imens vejret er koldt. Når man omtaler et fuglehus, så kan det både være en reddekasse, men også et foderhus. Så det bruges oftest, som en samlet betegnelse, for at hjælpe fuglene i haverne. 

Reddekasse

En reddekasse, er et fuglehus, hvor der er mulighed for, at fuglene kan bygge en redde. Nogle fugle kan ikke selv bygge redder eller lave huller i træet, og derfor kan det redde fugleliv, at stille en reddekasse til rådighed. Du kan altså se på et fuglehus, at det er en reddekasse, da der oftest er et hul, og intet andet. 

Reddekasser fås i forskellige størrelser, alt efter hvilke slags fuglen de er designet til. Og kan genbruges enten af de samme fugle, år efter år, men den kan også pludselig stå tom i et år eller to, hvortil, der på sigt, vil ankomme en ny fuglefamilie. 

Det er ikke lige meget hvor stor eller lille reddekassen her. Der skal være plads til at ungerne kan hoppe rundt inde i kassen, uden at risikere, at falde ud. 

reddekasser kan være en god beskyttelse for fugle, så katte ikke får fat i dem. Derfor bør de sættes et sted, hvor der eventuelt er læ, og helst ikke for langt oppe. For det er ikke unormalt, at så snart fuglene skal lære at flyve, at der er en enkel der falder direkte ned på jorden. 

Foderbræt/foderhus

Et foderbræt, som også kaldes for et foderhus, har den primære funktion, at tilbyde mad til havens fugle. Det er ikke hvor de lægger æg, og ruger på unger, det er kun for at få adgang til mad. Det kan især i vintermånederne være svært for mange fugle, at finde mad selv. Derfor kan det redde fugleliv, at man har et foderhus eller foderbræt, hvor fuglene ved, at de kan hente med. 

Der er mange der dog er i mod foderhuse til fugle, fordi de mener, at fugle bliver dovne. Forståes på den måde, at de er kloge nok til, at hente mad fra foderhuset, fremfor selv at finde mad. Derfor kan man undlade at give dem mad under forår/sommer og efterår. – Dog har fugle det instinkt, nemlig at lede efter mad, så man skal ikke lade sig bekymre om, at man gør noget dårligt for fuglene For uanset hvad, så hjælper du fuglene til at få mad, og dermed giver dem et lettere liv. 

Foderbræt og foderhuse fås i mange forskellige versioner. De kan fås i ophængte huse, men også hvor de står på en stander. Der er fordele og ulemper ved begge modeller. Man skal være opmærksom på, at foderhuse, som står på en stander, kan også være en oplagt klatretræ for en kat, der gerne vil have fugl på menuen. Hvis man bor et sted hvor der er katte, så bør man finde et ophængt foderhus, så fuglene kan spise i fred for katte. 

Fuglehus med kamera

Man kan finde fuglehuse med kamera, som er ideel for den interesserede fugleekspert. Det kan være ret spændende, også for små børn i familien, at opleve fuglene tæt på, og se hvordan de begærer sig. Hvis ikke, at man kan finde et fuglehus med indbygget kamera, så kan man også købet et lille kamera ved siden af, som man kan montere inde i fuglehuset. Det vil være mest oplagt at sætte det inde i en reddekasse, så man kan se fugleungerne vokse op, få mad, og se deres generelle opvækst og liv. 

Fuglehus til vindue

Hvis man ikke er til det tekniske, i form af et kamera i sin reddekasse, så kan man også vælge fuglehuse med sugekop, som kan monteret på et vindue. 

Genspejlingen på vinduet, gør det svære for fuglen at se hvem der kigger på den anden side af vinduet. Man kan både finde foderhuse, hvor man kan se fuglene spise mad, men kan man også finde reddekasser, så kan se ungerne vokse op. 

Når man monterer et fuglehus på et vindue, så sørg for at sætte den så højt som muligt på vinduet, så katte ikke kan komme nær fuglehuset. 

Fuglehus på fod eller hængende?

Om man ønsker at købe et fuglehus som er på en fod (stander), eller et fuglehus, som kan hænges op, er en individuel smagssag. Det kan være på grund af udseendet, men det kan også være på grund af de muligheder man har af plads til et fuglehus. Hvis man ikke har et sted det kan hænge, så kan man blive nødsaget til at købe et der kan stå, og hvis man ikke ønsker, at det skal stå og fylde et sted, så kan man købe et der hænger.

Så det handler både om ens personlige referencer, men også af praktiske årsager til, om man vælger det ene fuglehus frem for det andet. Det kan også være, at man ønsker primært, at gå efter et fuglehus, som er bygget af bæredygtigt materiale. Måske man decideret ønsker, at gå efterudseendet, så det passer til ens stil, og resten af ens bolig 

fuglehus

Eva Solo fuglehus og andre mærker..

Man kan finde mange forskellige fugæehuse, som er produceret af forskellige firmaer. Der findes måde fuglehuse fra Garden Life fuglehus, Esschert og Eva solo og mange flere. Især Garden Life er et populært mærke blandt fuglehuse, og de producerer både fuglehuse der hænger, foderhuse og reddekasser. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here