Isolering af krybekælder – Alt, du bør vide

4355

Sidst opdateret d. 17-07-2022 af Tim Petersson

Denne artikel er en del af et tema om isolering, du kan læse de resterende artikler fra temaet her:

Hvis der er en krybekælder i dit hjem, er det måske på tide, at du finder ud af, om den er ordentligt isoleret. Det kan nemlig spare dig en del penge på varmeregningen, hvis der er blevet lavet et godt stykke isoleringsarbejde.

Derved vil dit hjem bedre kunne holde på varmen, og du skal ikke skrue op for dine radiatorer om vinteren hele tiden. Hvis du har en krybekælder, som endnu ikke er blevet ordentligt isoleret, vil du helt sikkert kunne mærke det.

Hvis det er tilfældet, er det måske på tide, at du får gjort noget ved det, så du slipper for at skulle betale ekstra varmeregninger og du vil generelt komme til at leve i et bedre indeklima. Ifølge en artikel på TV2s hjemmeside kan der også opstå skimmelsvamp krybekældre, hvilket typisk sker grundet en dårlig isolering. Dog er der nogle ting, man bør overveje, inden man vælger at isolere sin krybekælder.

Du skal finde ud af, hvilken metode der vil være bedst til dit hjem, hvordan priserne er, og hvad du ellers bør være opmærksom på. Derfor kan det måske godt virke en smule uoverskueligt, men heldigvis er der hjælp at hente her. Du kan nemlig læse om alt, du bør vide, når det kommer til isolering af krybekælder i denne tekst.

I videoen nedenfor kan du se en isolering af en krybekælder

Videoen er lavet af sparenergi.dk

Gør det nemt for dig selv

Bestil 3 tilbud på din Isoleringsopgave

Så er du også sikker på at få den bedste pris på opgaven!

Reklame

Derfor skal krybekælderen isoleres

Der findes mange gode grunde til, hvorfor du bør sørge for, at din krybekælder bliver isoleret. Måske har du lagt mærke til, at du går og fryser en hel del omkring tæerne i hverdagen, og at du ofte føler dig nødsaget til at pakke dig selv ind i et tæppe for at holde på varmen.

Årsagen til dette kan meget vel være, at din krybekælder ikke er isoleret. Der slipper nemlig rigtig meget varme ud gennem en krybekælder, og det vil hurtigt kunne mærkes i hele huset.

Ved at isolere krybekælderen vil du nemmere kunne holde på varmen, og du slipper altså for at gå rundt med store trøjer og tæpper, når du bare er derhjemme.

Ligeledes vil du også kunne spare en hel del på din varmeregning, hvilket er endnu en god grund til, at du skal i gang med at få isoleret krybekælderen. En isolering af din krybekælder vil også skabe et meget bedre indeklima for dig og din familie.

Der findes forskellige metoder og materialer, som man kan benytte sig af, og det gælder herom, at finde den rigtige metode til lige netop dit hjem. De forskellige isoleringsmetoder kan ofte afhænge af, hvordan din krybekælder er bygget. Nogle af dem lyder således:

  • Isolering af krybekælder nedefra
  • Isolering af høj krybekælder
  • Isolering af lav krybekælder.

Disse forskellige omstændigheder, og hvad det har at sige for valg af metode og materiale, kan du blive meget klogere på i det følgende.

Isolering af krybekælder nedefra

Der findes forskellige metoder og materialer, når man skal isolere en krybekælder. Krybekældre kan nemlig være ret forskellige, og derfor er der også forskellige måder at isolere dem på.

Det kan være, at du har en meget lav krybekælder, eller at den derimod er høj. Ikke desto mindre kan valg af materiale og metode afhænge en hel del af disse omstændigheder.

Hvis man gerne vil isolere krybekælderen nedefra, kan man eksempelvis benytte sig af isoleringsmåtter eller isoleringsruller. Isoleringsrullerne er især rigtig nemme at bruge, og det vil derfor være en nem løsning for dig, der gerne vil have isoleret din krybekælder.

Dog kan det være svært at folde rullerne helt ud i krybekældre, der er meget snævre og små. Det er selvfølgelig noget man bør være opmærksom på, hvis man overvejer at benytte sig af denne metode i forbindelse med at isolere krybekælderen nedefra.

Udover selve isoleringsmaterialet, skal der også gøres brug af et slags skelet, som kan holde isoleringsmaterialet fast nedenunder gulvet, så det ikke rykker sig. Her kan man eksempelvis benytte sig af forskallingsbrædder eller trælægter.

Det er altid en god idé at snakke med nogen, der har helt forstand på at isolere en krybekælder, inden du beslutter dig for, hvilken metode du vil benytte dig af.

Hvis du ønsker at få isoleret krybekælderen nedefra, kan du også altid bede håndværkerne om at medbringe de nødvendige materialer. På den måde sikrer du dig også, at det er de helt rigtige materialer, der bliver benyttet til isoleringen af din krybekælder.

Isolering af høj og lav krybekælder

Ved isolering af en høj krybekælder vil man ofte benytte sig af papiruld som materiale. Papiruld kan være behjælpelig i forbindelse med isolering, ved at den bliver blandet op med en miljøvenlig lim.

Når disse to ting blandes sammen, kan isoleringen nemt sidde fast på forskellige konstruktioner, og således kommer den ikke til at hænge.

Blandingen sprayes op under gulvet nedefra, og på den måde undgår man forskellige huller med træk, og isoleringen vil altså sidde rigtig godt fast. Har du derimod en lav krybekælder, kan man vælge at benytte sig af polystyren.

Ved lave krybekældre ses papiruld nemlig ikke som den bedste løsning. Polystyren er derimod et isoleringsprodukt, som er oliebaseret, og som vil passe supergodt til lave krybekældre.

Ved denne metode placeres forskellige drænslanger, som sikrer, at der ikke kommer noget opstigende fugt. Derudover sørges der også for en god ventilation.

Polystyren bliver ført ind gennem ventilationsriste og fylder på den måde hele krybekælderen op med isolering. Sådan vil man hurtigt slippe af med at fryse en masse i hverdagen, og det er en meget effektiv metode at benytte sig af.

Der er altså i den grad forskel på, om du har en høj eller en lav krybekælder, når du skal finde ud af, hvilken metode der er bedst. Det kan også have betydning for, hvorvidt man kan isolere krybekælderen nedefra, eller om isoleringen skal føres ind på anden vis.

Derfor er det altid en god idé at søge råd hos folk, der har forstand på det, inden du beslutter dig for en specifik metode.

Priser og krav

I forbindelse med isolering af krybekælder kan der være nogle forskellige krav, når det kommer til tykkelsen af isoleringen. Det kan være rigtig svært at sige noget specifikt om, hvilke krav der er til tykkelsen af isolering, da det afhænger af en række omstændigheder.

Der er eksempelvis forskel på, om du er ved at bygge et helt nyt hus, eller om du er ved at renovere et hus af ældre dato. Dog er det vigtigt, at du kender til de forskellige krav, inden du går i gang med at isolere krybekælderen.

Angående priser kan de også variere lidt. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilke muligheder der findes på markedet, så du ender med et godt tilbud. Derudover afhænger prisen også af, hvordan din krybekælder er bygget.

Hvis der er plads til at isolere nedefra, vil det umiddelbart være den billigste løsning. Her vil prisen typisk ligge på omkring 400 kroner pr. kvadratmeter.

Gør det nemt for dig selv

Bestil 3 tilbud på din Isoleringsopgave

Så er du også sikker på at få den bedste pris på opgaven!

Reklame

Er omstændighederne ikke til, at man kan komme ned i krybekælderen og isolere nedefra, kan sagen være en anden. Her er det højst sandsynligt nødvendigt at gøre brug af mere avancerede metoder, som også vil komme til at være en smule dyrere.

Derudover er det en god idé at overveje, om projektet kan betale sig. Hvis du forventer en tilbagebetaling på 10 år, vil det først være her, at isoleringsarbejdet vil give dig et overskud i økonomien. Dog er en isolering ofte en rigtig god investering, som vil gavne din varmeregning i længden.

Få isoleret din krybekælder i dag

Der er altså rigtig mange gode grunde til, at du bør få isoleret din krybekælder. Det holder bedre på varmen, og skaber dermed også et bedre indeklima for dig og din familie. Derudover vil det spare dig en del penge på varmeregninger i længden, og derfor skal det ses som en god investering.

Når det kommer til forskellige metoder og materialer, afhænger det meget af, hvordan din krybekælder ser ud, og hvordan den er bygget.

Der kan nemlig være forskellige omstændigheder i din krybekælder, der gør, at en bestemt metode vil fungere bedre end en anden. Er din krybekælder høj, vil en metode være mere passende end en anden, og det samme gælder, hvis den er lav.

Derudover bør du altid være opmærksom på, om der er nogle krav, der skal opfyldes. Det kan dog være svært at sige noget specifikt om, hvilke krav der måtte være. Kravene afhænger nemlig også af omstændighederne, når det kommer til det hus, du er ved at isolere en krybekælder i.

Derfor er det altid vigtigt, at du får snakket med nogle professionelle, der har forstand på isolering af krybekælder, inden du beslutter dig for noget specifikt. Ved at gøre det vil du helt sikkert opnå det bedste resultat.

Krybekældre er ofte ikke ens, og det er vigtigt at tage omstændighederne i betragtning. Ellers er det bare med at få undersøgt dine muligheder, og når det er gjort, kan du begynde at indhente forskellige tilbud. På den måde kan du hurtigt komme i gang med isoleringen af din krybekælder i dag.

Kilder:
https://xn--papiruld-rhus-xfb.dk/771-isolering-af-krybek%C3%A6lder
http://nyheder.tv2.dk/article.php/id-36989156%3As%25C3%25A5dan-undg%25C3%25A5r-du-skimmelsvamp.html

 

Tim Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here