Æggekoger Test (2023) – De 10 bedste æggekogere på markedet

1033
æggekoger

Sidst opdateret d. 19-04-2024 af Nanna Petersson

Elsker du også æg? Så er en æggekoger et godt køb. Her får du ægget lige præcis, som du godt kan lide det. Om end det er blødkogt eller hårdkogt. En æggekoger, er en maskine, ligesom riskogeren, som bare gør madlavningen så nemt!

Du tænker måske, at en æggekoger er et overflødigt og unødvendig maskine, når man har en gryde. I bund og grund og er det korrekt, men en gryde klarer ikke kogningen automatisk, som æggekogerne gør. Vi har så travlt i dag, og vil gerne være den bedste kok i køkkenet, men det kan være svært at jonglere med flere forskellige retter, som er vel tilberedt hver evig, eneste gang. – Hvorfor ikke gøre det nemt for sig selv, når nu, man kan?

Æggekogeren kan lave perfekte æg hver gang. Uanset om det er æg til morgenbordet, aftensmaden eller til andre retter.

Vi har samlet denne komplette test af æggekogeren, med udgangspunkt i:

 • Udseendet
 • Antal af æg
 • Brugervenlighed
 • Pris
 • Funktionalitet
 • Strømforbrug

⇒ Vi skal gøre opmærksom på, at alle de brugbare informationer til denne test, har vi fundet hos de forskellige producenter og tests, samt hos forbrugernes meninger og holdninger om købet af produktet, og derfra udarbejdet i et samlet perspektiv til ære for dig. ⇐


•••

OBH Nordica æggekoger OBH6731

æggekoger

OBH laver rigtig mange forskellige maskiner, som alle har en høj standard, hvad angår kvalitet. Udseendet er der heller ikke noget at sætte en finger på, da den er sort og i rustfrit stål, som passer ind i det moderne køkken. Med denne æggekoger kan du lave 6 æg ad gangen. Maskinen har plastiklåg, så du kan følge med i æggeprocessen.

Du kan tilberede ægget på 3 måder: Blødkogt, mellemkogt og hårdkogt. På siden af maskinen kan du vælge, hvilken type æg, du gerne vil have, og når maskinen laver sit lydsignal, så er det en indikation for, at ægget er færdigkogt, klar til at blive spist.

Det bliver simpelthen ikke nemmere at koge æggene til den perfektion, du ønsker. Der medfølger et bæger, med tydelig indikation for, hvor meget vand der skal i, ud fra hvilken stand ægget skal være.

Tekniske informationer:

Plads til: 6 æg
Programmer: 4 (Sluk, Blød, mellem, hård)
Medfølger: Målebæger
Timer: Ja
Watt: 435 W

Butik
Pris
Link
199,00

•••

Severin Æggekoger – 3161

æggekoger

Severin er et godt valg indenfor mange køkkenmaskiner. Denne æggekoger (model 3161) kan koge 3 æg adgangen. En perfekt æggekoger til den lille familie, eller til familien, som ikke spiser så mange æg ad gangen. Den har et automatisk kontrolsystem, som betyder, at den kan koge dine æg til perfektion.

Fordelen ved denne æggekoger fra Severin er, at den ikke er så stor, er, at den nemt og elegant kan sættes ned i en skuffe eller et skab, og gemmes væk. Du kan også hurtigt tage den frem igen, og begynde at koge æg, uden at du behøver at holde øje.

Den kan koge dit æg i 3 forskellige hårdheder.

Tekniske informationer:

Plads til: 3 æg
Programmer: 4 (Sluk, Blød, mellem, hård)
Medfølger: Målebæger
Timer: Ja
Watt: 300 W

Der er ingen priser at vise

•••

Steba Æggekoger EK5

æggekoger

Denne model fra Steba, har lavet flere forskellige moller, som alle er at foretrække. Men lige med denne maskine har vi taget udgangspunkt i, hvor funktionel den egentlig er. Den kan nemlig koge op til 8 æg ad gangen, samtidig med, at den også kan du også lave pocherede æg, da der medfølger 2 bakker, men knækker ægget ud i og sætter ind i kogeren.

Her kan du altså lave en ordentlig bunke æg om til morgen bordet, til påskefrokosten, eller når man bare har lyst til æg.

Du sætter de antal æg i du kan spise, så tilføjer du den rette mængde vand, indstiller den til start, og så begynder den at koge æg. Du kan vælge 3 forskellige hårdheder af ægget.

Tekniske informationer:

Plads til: 8 æg
Programmer: 4 (Sluk, Blød, mellem, hård)
Medfølger: Bæger til vand
Timer: Ja
Watt: 400 watt

Der er ingen priser at vise

•••

Emerio Æggekoger

Fancy og stilfuld æggekoger fra Emerio. Nu bliver det ikke nemmere at koge æg, for den både lyser og larmer, når æggene er færdige. Du kan få æggene, lige som du gerne vil have den, da den kan koge mange æg, der er nemlig plads til hele 6 æg.

Du kan vælge 3 forskellige hårdheder af ægget: Smilende æg, blødkogte og hårdkogte. Æggene er klar på få minutter, alt efter hårdhed og den rette mængde vand.

Æggekogeren har gennemsigtigt låg, så du kan følge med i processen. Der medfølger en lille kop, med indikator på, så du ved præcis, hvor meget vand der skal i, for den rette hårdhed.

Tekniske informationer:

Plads til: 6 æg
Programmer: 4 (Sluk, Blød, mellem, hård)
Medfølger: Målebæger
Timer: Ja
Watt: 400 watt

Der er ingen priser at vise

•••

Caso E9 Æggekoger

æggekoger

Denne caso model minder meget om Steba og Emerio modellerne, rent udseende-mæssigt. Caso kan koge op til 8 æg, så har den non-stick belægning, så den er ultra nem at rengøre.

Denne vil jeg mene, er en af de bedste æggekoger på markedet, da den kan koge mange æg ad gangen, og så er den også yderst pæn at se på, som passer ind i køkkenet. Den har også en letforståelig brugervenlighed, da drejefunktionen gør det nemt at vælge, hvilken hårdhed æggene skal have. Du kan vælge mellem blødkogte, mellemkogte og hårdkogte.

Maskinen giver et lydsignal, når æggene er klar, og så bruger den ikke særlig meget strøm (effekt), så den er også miljøvenlig. Sidst, men ikke mindst, så er prisen også ganske fornuftig.

Tekniske informationer:

Plads til: 8 æg
Programmer: 4 (Sluk, Blød, mellem, hård)
Medfølger: Målebæger
Timer: Ja
Watt: 220 watt

Butik
Pris
Link
300,00

•••

Cloer Æggekoger

æggekoger

Cloer er en lille æggekoger, som har plads til 3 æg. Den kan, det mest praktiske en æggekoger, skal kunne. Den har dog ikke mange forskellige indstillinger, den har en tænd og sluk-knap. Det er sådan set det. Den kan tilberede til et perfekt æg, og æggekogeren giver også et lydsignal, når ægget er færdigkogt.

Det er en utrolig og effektiv æggekoger, vi har med at gøre her, med denne tyske Cloer model. Der finde også Cloer modeller, som kan rumme flere æg, og har lidt flere funktioner. Det er især praktisk, hvis man ofte koger mange æg adgangen, eller hvis man bare har en stor familie.

Denne lille Cloer model, fås også i farven hvid. Den er lille og praktisk. Ledningen kan rulles rundt om “halsen” på maskinen, og nemt gemmes væk i et skab eller skuffe.

Tekniske informationer:

Plads til: 3 æg
Programmer: 1
Medfølger: Vandbæger
Timer: Ja
Watt: 300 watt

Butik
Pris
Link
250,00 199,00

•••

Cuisinart Æggekoger

æggekoger

Denne æggekoger fra Cuisinart er den bedste æggekoger til den store familie. Der er nemlig plads til hele 10 æg. Samtidig har den en unik og anderledes udseende end de andre æggekogere på markedet. Den er nemlig formet som et æg i designet, i sort plastik og et låg, som kan tages af, i rustfrit stål.

Denne æggekoger kan både pocherede æg, koge æg og, endda også lave omeletter. Den kan koge dine æg i 3 hårdheder: Blød, medium og hård.

Der følger en omeletbakke med, som passer til cirka 3 æg. Dertil medfølger der også en pocheringsbakke, som passer til cirka 4 æg.

Med denne æggekoger, så får du rigeligt med muligheder for at få æg indenbords. Æg kan både spises til morgen, frokost og aftensmad, da æg også er sundt!

Dog skal du også smide lidt flere penge efter lige denne model fra Cuisinart. Til gengæld, kan den også det hele, ser flot og stilfuld ud, og yderst effektiv!

Tekniske informationer:

Plads til: 10 æg
Programmer: 5 (Blød, medium, hård, porchering, omelet)
Medfølger: 1 Målebæger, 2 æggebæger, 1 omeletbakke, 1 pocheringsbakke
Timer: Ja
Watt: 600 watt

Der er ingen priser at vise

•••

Gastroback æggekoger

æggekoger

Stilfuld æggekoger, der koger dine æg til perfektion, hver evig, eneste gang. Den er ikke særlig stor, og fylder derfor ikke meget i hverken skabe eller skuffer. Den kan koge 3 æg ad gangen, omend du vil have dit æg blødkogte æg, hårdkogte, eller smilende.

Denne æggekoger fra Gatroback giver lydsignal, når æggene er færdige, så du behøver ikke at holde øje. Den klarer det helt selv. Det eneste, du skal gøre er, at fylde vand i, mængden af vand, afhænger af, hvilken type æg du ønsker.

Med æggekogeren medfølger en holder til æggene, samt en æggeprikker, så det bliver nemmere at pille ægget. Maskinen har en tænd sluk knap med lys i, så den er meget brugervenlig.

Her har du en æggekoger, der passer til dig, der bor alene, eller som i ny og næ har lyst til et æg eller to.

Tekniske informationer:

Plads til: 3 æg
Programmer: 3 (Blød, medium, hård)
Medfølger: 1 vandbæger
Timer: Ja
Watt: 350 watt

Butik
Pris
Link
299,00 229,00

•••

Hamilton Beach æggekoger

æggekoger

Lille og super praktisk æggekoger, som kan meget mere end at lave blødkogte æg. Den er i en fin mint-farve, og så er den ikke særlig stor, så den kan stå med på bordet.

Den har indikationer for, hvornår den er klar, og hvornår den ikke er klar. Når den lyser rød, er den ikke klar, og når den lyser grøn, så er den klar.

Den kan koge 6 æg ad gangen. Den kan lave dine æg, veltilberedte hver gang på under 10 minutter. Den kan koge æg, der er blødkogte, hårdkogte og smilende. Dertil den denne æggekoger altså også lave 2 små ægge-omeletter, og også porchere dine æg.

Med denne æggekoger kan du simpelthen lave dine helt egne æggemuffins, og tilføje de ingredienser, du ønsker, såsom purløg, bacon, reven ost, eller hvad du ellers foretrækker.

Maskinen har ligesom to etager. Nederst kan du koge op til 6 æg på én gang, og på anden etage, kan du lægge din omeletbakke på, og lave omeletter og pocherede æg.

Tekniske informationer:

Plads til: 6 æg
Programmer: 5 (Blød, medium, hård, omeletter, porchering)
Medfølger: 1 Målebæger
1 omeletbakke
Timer: Ja
Watt: 350

Butik
Pris
Link
285,00

•••

WMF Stelio Æggekoger

æggekoger

Rund æggekoger, i stil med Cuisinart i formen. Denne æggekoger kan koge 7 æg ad gangen.

Den kan tilberede dine æg, som du ønsker, og når æggene er færdige, giver æggekogeren et lydsignal. Derfor vil du ikke være i tvivl om, hvornår dine æg er klar. Udover den æggekoger kan koge æg, så kan er den også flot i køkkenet med sin runde form, og låg i rustfrit stål.

Den har tænd sluk i siden, og så kan du via en drejeknap, justere hårdheden af dine æg.

Tekniske informationer:

Plads til: 7 æg
Programmer: 3 (Blød, medium, hård)
Medfølger: 1 Målebæger
Timer: Ja
Watt: 350

Butik
Pris
Link
375,00
539,95 375,00
399,00

æggekoger

Hvilken er den bedste æggekoger?

Det kan være svært at fortælle, hvilken æggekoger, der er den bedste æggekoger. Det kommer nemlig an på, hvilke præferencer man har behov for, når man leder efter en æggekoger til sig selv, eller til familien. Der er flere forskellige ting, som gør en æggekoger mere attraktiv, frem for den anden. Men hermed sagt, så er det et individuelt valg, om, hvilke æggekogere, der er de bedste æggekogere.

Der kan nemlig være nogen funktioner, som du foretrækker, som din nabo er ligeglad med. Udover det, så kan følgende præferencer være at foretrække:

Antal æg

Antal æg kan have en stor indflydelse på, hvilken æggekoger du vælger. Hvis du bor alene, så kan det være voldsomt med en æggekoger, hvor du koger 7 æg eller helt op til 8 æg. Medmindre man ofte får gæster, hvor man ønsker at servere æg. Alt i alt, så vil en æggekoger, der koger 3 æg, opfylde ens behov.

Er man en familie på fire, eller flere, hvor man ønsker flere æg hver, så vil en æggekoger, der koger få antal æg, være mindre ideel. Her bør man gå efter en æggekoger, som koger flere antal æg af gangen, være den bedste æggekoger at vælge. Men her skal man også tage forbehold for, hvilke andre funktioner man ønsker, ens æggekoger skal kunne.

Udseende

Går man efter en æggekoger, som også er flot og moderne i stilen, så er det også en individuelt smagssag. Der er mange forskellige æggekogere på markedet, som både varierer i størrelse og udseendet. Hvis man har et ønske om, at den skal stå fremme i køkkenet, så har udseendet også en betydning.

Nogle æggekogere er lavet i ren plastik. Andre æggekogere er i plastik, men har låg eller bund i rustfrit stål. Når man har muligheden for at vælge en flot æggekoger, hvorfor, så ikke gøre det?

Mærke

Nogen har et ønske om at vælge sin æggekoger efter et foretrukken mærke. Der findes mange forskellige mærker, hvad angår æggekogere.

Et meget populært mærke er Caso e9, som vi også har med i denne test. Caso er et solgt mærke, som laver køkkenmaskiner af høj kvalitet, så hvis man foretrækker caso, så kan man også vælge æggekogeren fra caso.

Et andet mærke er Cloer. Cloer er et tysk firma, som oprindeligt blev kendt for deres vaffeljern. Sidenhen har Cloer udvidet deres sortiment med mange andre forskellige køkkenmaskiner og ting til køkkenet, agf deriblandt deres æggekoger, som også er med i denne test.

Steba har, ligesom caso, også lavet en æggekoger. En æggekoger, som kan mere, end bare koge æggene. Og ligesom flere af de forskellige æggekogere i denne test, så kan nogle æggekoger mere end andre, som du kan læse mere om under funktionalitet.

OBH er et yderst populært mærke. Ikke bare inden for køkkengrej, men generelt indenfor mange ting efterhånen. OBH har et velkendt, og ikke mindst, anerkendt brand, hvor man sjældent bliver skuffet. Så hvis man foretrækker OBH, så kan man vælge deres æggekoger.

Severin har flere gange haft produkter, som har været bedst i test i flere tests. Især deres æggekoger fra Severin, er yderst populær. Severin er faktisk en dansk-ejet firma, som blev stiftet tilbage i 1932. Dengang startede det under navnet som Andelsskolen, og sidenhen har det ændret navn til Severin. I dag ejes Severin af Coop.

Funktionalitet

De forskellige æggerkogere har også forskellige funktioner. Nogle æggekogere kan det basale, som er tænde, og slukke, samt, koge og varme æggene i den hårdhed du ønsker, som er smilende, blød og hård.

Men andre maskiner kan også mere end de almindelige æggekoger. Hvilken måske kan afgøre, om det er de bedste æggekogere. For udover de almindelig funktioner, hvor du får kogt æggene, så kan man også lave pocheret æg, hvilket siges at være en delikatesse, hvad angår æg. Når man normalt skal lave pocheret æg, så skal man holde øje med det, for ellers for det får meget. For når man pochere et æg, så skal det lige akkurat være under kogepunktet, for at det bliver helt perfekt.

Læs mere om pochering af æg længere nede.

Pris

De fleste æggekogere koster ikke særlig mange penge. Men for nogle, har valg af æggekoger også en påvirkning af penge. Ikke alle har råd til den dyreste æggekoger, hvis der ikke er særlig mange penge at gøre godt med.

Jo større æggekoger, hvor flere penge koster den. Så hvis man ikke har så mange penge, kan man udelukkende gå efter en æggekoger, som ikke koster så meget.

Effekt

Effekten kan også have en betydning for dit valg af den bedste æggekoger. Den bedste æggekoger, kan få udnyttet selv den mindste strømforbrug, for at give den fulde effekt. En effekt er energien som målet i watt. Jo mere effekt, jo mere strøm bruger den. En lille æggekoger har en lavere effekt end en stor æggekoger. Så hvis man gerne vil have en miljøvenlig æggekoger, så bør man gå efter en maskine, som størrelsesmæssig svarer til den mængde energi, den skal bruge.

Hvordan bruger man en æggekoger?

Det er simpelthen ikke nemmere at koge æg, når du har en æggekoger. Det kan klares på få enkle trin:

 • Hæld den rette mængde vand i æggekogere, som passer til den hårdhed, du ønsker.
 • Prik et lille hul i æggets top. Dette kan gøres via en prik på selve maskinen, eller på en medfølgende målebæger.
 • Sæt æggene i æggekogerens holder. Der findes æggekogere, hvor der er plads til 3 æg ad gangen, og helt op til 8 æg, alt efter valg af æggekoger.
 • Vælg den ønskede hårdhed, som ægget skal have, Hård, blød eller smilende. Nogle maskiner kan du også lave omeletter, og porchere dine æg.
 • Tænd nu for maskinen
 • Vent, imens dine æg tilberedes
 • Når din æggekoger giver et lydsignal, så er den klar. Andre indikerer, at de er færdige ved at lye grøn. Læs i manualen for din æggekoger.
 • Når dine æg er færdigkogte, skyller du dem i koldt vand, så de bliver hurtigere klar til at blive spist.
 • Dine æg er nu klar til at blive serveret.

Fremgangsmåden af kogningen af æg, kommer an på, hvilken æggekoger du har. Der kan være forskellige indstillinger, som gør, at fremgangsmåden kan differentiere fra ovenstående.

Vi anbefaler altid, at du læser manualen for din æggekoger, inden du begynder at bruge æggekogeren. På den måde undgår du, at lave fejl.

Hvordan virker æggekogeren? – Hvordan kan den koge æg?

Hvordan er det så lige, at det er muligt, at koge æg uden en gryde? Helt basalt, så fungerer det, ligesom vi alle har lært i fysik-timerne i skolen, at når man tilføre strøm til et varmelegeme, så varmer det vandet, som man har tilføjet. Alt efter hvor meget vand man har tilføjet, vil vandet blive til damp og på den måde koge din æg. Jo mere vand, jo længere tid tager det, før vandet koger, og før æggene er færdige.

Hvor hurtig æggene kommer i kog, kommer også an på størrelsen af æggekogeren. Alt i alt, bliver resultatet ligesom, hvis du bruger en gryde. Forskellen er bare, at i en æggekoger, så der bliver ægget kogt af dampen fra vandet, og ikke, mens de er i vandet.

Hvor meget vand skal man tilføje?

Mængden af vand, du skal tilføje, afhænger af, hvordan du ønsker dit æg kogt. Med hver æggekoger medfølger der et målebæger. det målebæger har indikatorer for mængden af vand, svarende til hårdheden på ægget.

Hvis du ønsker dit æg smilende, skal du tilføje til den laveste indator, altså mindst muligt vand. Ønsker du ægget blødkogt, skal du tilføje vand til den midterste indikator. Og ønsker du ægget hårdkogt, skal der så meget vand op til den øverste indikator, altså mest muligt vand.

Jo mere vand, jo længere tid bliver ægget kogt. Jo mere vand, jo længere tid tager det dog også.

æggekoger

Æg ad gangen

Hvor mange æg der kan laves ad gangen. afhænger af størrelsen på æggekogeren. Mange maskiner kan lave 3 æg ad gangen, men nogen af de mærker, laver også æggekogeren til flere æg, hvilke kan være at foretrække, hvis man ønsker et bestemt mærke.

Andre æggekogere kan håndtere flere æg på én gang, hvilken kan være individuelt på ens syn om de bedste æggekogere.

Hvad er et pocherede æg?

Når man skal lave et pocheret æg, så er det ikke bare lige, hvis man gør det i en gryde. Det kan, selv de mest erfarende køkkenmennesker, være noget, der skal gøres over flere forsøg. Nogle æggekogere kan porchere, andre kan ikke.

At porchere betyder egentlig at tilberede mad i vand og det gøres uden skallen. Det vil sige, at man klækker ægget, og så tilberedes det i dampen.

Æggekogeren gør dine æg perfekte hver gang

Der er ikke noget værre, end at koge æg, som ikke har den stand, man ønskede. Vi har så travlt i køkkenet, at vi hurtigt glemmer tiden. Det er simpelthen slut nu, når man har en æggekoger. Æg er sundt, og så smager det godt, både varme og køle, uanset hårdheden.

Nanna Petersson
Følg mig
Latest posts by Nanna Petersson (see all)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here