Bordopvaskemaskine – 7 bud på rent service

533

Hvis du er træt af at skulle tage opvasken i hånden og tørre af, kan du med fordel kigge efter en bordopvaskemaskine. En bordopvaskemaskine er den perfekte løsning til dig, der eksempelvis ikke har så meget køkkenplads. Maskinen placeres nemlig bare direkte på bordet, og den fylder ikke ret meget. På den måde er den også det ideelle valg til en mindre lejlighed eller sommerhuset, hvor en traditionel opvaskemaskine hurtigt kan fylde for meget. 

Uanset om du er på udkig efter en bordopvaskemaskine til hjemmet eller til feriehytten, kan det være svært at få et overblik over de mange forskellige modeller og brands. Her på siden har vi udvalgt en række produkter, så du kan få inspiration til dit køb. 

bordopvasker

Hvis du vil have en klassisk bordopvaskemaskine, der passer godt ind i køkkenet, kunne denne model fra Bosch formentlig være noget for dig. Det stilistiske design synes meget tiltalende og passer nok ind i de flestes indretning. Maskinen har et lavt energiforbrug med energimærket A+ og tørreevne B, der giver et effektivt tørreresultat af servicet. 

Til trods for maskinens størrelsen er der alligevel plads til 6 standardkuverter, så du behøver som udgangspunkt ikke at gå på kompromis med din vask. Samtidig er der indbygget en mængdesensor, der sørger for, at vandforbruget tilpasses den mængde tallerkner, bestik og glas, som du skal have rengjort. Herved kan du være sikker på, at din service bliver ordentlig ren samtidig med, at der spares på unødigt brug af vand. 

Med denne bordopvaskemaskine fra Bosch har du mulighed for at anvende et særligt glasprogram (40°C), der vasker og tørrer dine glas yderst skånsomt. Hvis du er træt af pletter og slid på dine glas, kan du med fordel kigge på en maskine med sådan et program. Derudover kan du vælge mellem seks forskellige vaskeprogrammer, og du har derfor god mulighed for at vælge en vask, der passer til netop dit behov. 

Det er ikke kun vaskeprogrammerne, der er skånsomme. Med et lydniveau på 49 dB får du en nærmest lydløs vask, og du undgår derfor at opleve den lille maskine bliver et forstyrrende element i køkkenet. Endelig har denne opvaskemaskine en resttidsindikering i minutter, så du altid kan holde øje med, hvornår en opvask er rengjort og klar til at blive brugt på ny. 

Der er ingen priser at vise

Electrolux-bordopvaskemaskine ESF2400OW (hvid)

bordopvasker

Bordopvaskemaskinen fra Electrolux er et andet godt bud på en kvalitetsmaskine, der passer til stort set alle hjem. Maskinen har flotte, rene linjer, og den matcher derfor på mange måder den typiske køkkenindretning. Med en bordopvaskemaskine fra det populære brand kan du tage opvasken med ekstra god samvittighed. Ligesom den foregående opvaskemaskine har denne model nemlig energimærke A+, der er din garanti for økonomisk forbrug af vand og elektricitet. Det er både godt for miljøet – og ikke mindst for pengepungen. 

Denne opvaskemaskine giver dig også mulighed for at vaske på seks forskellige programmer. Dog skiller denne maskine sig særligt ud ved at tilbyde et unikt 20-minutters program. Herved får du en hurtig og effektiv vask, hvilket måske kan være at foretrække, hvis I er en lidt større familie, eller hvis du generelt får brug for at vaske en del service. Med denne bordmodel får du samtidig seks kuverters kapacitet, hvilket giver en optimal vaskeplads. 

Lydniveauet på denne bordopvaskemaskine er lidt højere sammenlignet med de andre modeller. Med et lydniveau på 52 dB giver den en smule mere lyd end sine konkurrenter, dog uden at det synes forstyrrende. Til gengæld har denne fritstående model en tørreevne, der ligger på niveau A, hvilket et det højeste i kategorien. Derfor kan du altid være sikker på, at servicet er helt ren og tør, når opvaskemaskinens vaskeprogram er færdig.

Med et digitalt display og indikator for resterende opvasketid er Electrolux-modellen et godt bud på en bordopvaskemaskine til dig, der søger en moderne vaskemulighed. 

Butik
Pris
Link
2.473,00
2.473,00
2.473,00
3.795,00 2.714,00
3.695,00
3.695,00

Electrolux ESF2300DW

Her finder du endnu et godt bud på en kvalitetsopvaskemaskine fra Electrolux. Denne model har justerbare ben, hvilket gør den nem at placere lige netop dér, hvor du ønsker det. Samtidig har den et enkelt design og egner sig derfor til stort set enhver indretning. Foruden det stilrene ydre vil du formentlig også hurtigt falde for maskinens mange fordele. Opvaskemaskinen er i energiklasse A+, hvilket viser, at den er utrolig energieffektiv, og samtidig er den særlig økonomisk i elektricitet. Du kan derfor roligt sætte gang i maskinen med god samvittighed. 

Hvis du gerne vil spare lidt på elregningen, kan denne model derfor være et oplagt valg for dig. Derudover er denne model også udstyret med tørreevne A, så servicet er helt tør efter endt opvask. Samtidig kan du frit vælge mellem seks programmer, så du kan vælge netop den vaskemetode, der passer nøjagtigt til dit behov. 

Måske kender du følelsen af at vente på, at opvaskemaskinen bliver færdig med at rengøre din service. Eller hvordan det nogle gange kan føles nødvendigt at vaske op i hænderne mellem retterne, hvis du har inviteret gæster til middag. Alt dét kan du undgå med denne opvaskemaskine fra Electrolux. Med det unikke 20-minutters vaskeprogram har du nemlig mulighed for få rengjort en del tallerkner, glas og bestik på ret kort tid. Så har du i stedet tid til at lave noget, der er en del sjovere end at tage opvasken. 

Når du vil undgå vandudslip i maskinen, er denne Electrolux-model er rigtig godt valg. Maskinen er nemlig udstyret med en dobbeltbund med flyder, hvilket giver en maksimal sikkerhed for, at maskinen ikke lækker vand.

Butik
Pris
Link
3.195,00
3.195,00
3.195,00
3.395,00 3.340,00

Bosch SKS50E42EU-bordopvaskemaskine

Her er endnu et godt bud på en opvaskemaskine fra Bosch, der er nem og sikker i brug. En model i et stilrent design, som nok vil matche de fleste køkkenindretninger. Hvis du er træt af at tage opvasken i hånden, kan du med fordel kigge efter en bordopvaskemaskine, som typisk dækker opvaskebehovet for 1-2 personer. 

I modsætning til de tidligere nævnte modeller er denne model udstyret med fem vaskeprogrammer. Dog er maskinen udstyret med et særligt program for glas, der rengør yderst skånsomt ved 40°C. Herved undgår du unødigt slid på dine glas, så du kan have glæde af dem i længere tid. Derudover kan denne Bosch-model vaske med følgende programmer: Intensiv 70°C, normal 65°C, økonomisk 50°C og lynprogram 45°C.

Når du er på udkig efter en fritstående opvaskemaskine, kan det være en fordel at kigge på hvordan en tilslutning af en bordopvaskemaskine skal foregå. Med en afløbsslange på 215 cm og en elledning på 175 cm for denne model er der gode tilslutningsmuligheder. Herved er den nem at tilslutte i en lejlighed eller et sommerhus, hvor der kan være lidt afstand til den nærmeste kontakt. 

Tørreevnen ligger på niveau B, hvilket giver et rigtig fint tørreresultat. Samtidig ligger lydniveauet på 54 dB, hvilket stadig gør den nærmest lydløs, selvom den frigiver noget mere lyd end de konkurrerende modeller.  

Til gengæld er denne bordopvaskemaskine udstyret med en omdrejningstæller, der måler vandniveauet. Jo mere opvask, der er i maskinen, desto større mængde vand er nødvendig i forbindelse med rengøringen af servicet – og omvendt. Herved kan du spare både tid og penge, da sensoren hver gang sørger for et optimalt vandforbrug.

Butik
Pris
Link
3.221,00
4.099,00 3.628,00

Beko DTC36610W DEMO-bordopvaskemaskine

Hvis du har øje for en god opvasker med mange attraktive funktioner, kunne en bordopvasker fra Beko måske være det rette valg for dig. Med et tidløst design klæder maskinen formentlig de fleste bordplader rundt om i de forskellige køkkener. Det er derfor en stilsikker model, der passer godt ind sammen med resten af interiøret. Men det er ikke alt: Opvaskemaskinen har flere smarte funktioner, så du med sikkerhed ikke kommer til at savne at vaske op i hånden. 

Først og fremmest ligger denne bordopvaskemaskine i energiklasse A+, ligesom den yder en tørreevne på niveau A. Herved opnår du det mest optimale vaske- og tørreresultat samtidig med, at du skåner både miljøet og pengepungen. En optimal løsning for dig, der vil have lidt mere ud af din opvaskemaskine. Samtidig ligger Beko-opvaskeren på et lydniveau, der svarer til 49 dB, og den er derfor absolut konkurrencedygtig, når det gælder lyd – eller nok nærmere manglen på samme. 

I maskinen er der plads til seks kuverter, hvilket er den ideelle løsning for en opvaskemaskine til 1-2 personer. Derudover kan du blandt de seks vaskeprogrammer også altid vælge netop den funktion, der passer til din opvask. Du kan eksempelvis vælge mellem økonomisk, intensiv, normal, 60 minutter, 90 minutter eller hurtigvask, så der er mange mulighed for en grundig og varieret vask. 

Denne bordopvaskemaskine fra Beko giver samtidighed en enorm frihed til at tage opvasken, når det passer dig bedst. Med timer-funktionen kan du nemlig udskyde maskinens programmer, så du kan bestemme nøjagtigt, hvornår rengøringen af din service skal gennemføres. 

Der er ingen priser at vise

Bosch SKS62E38EU-bordopvaskemaskine

Er du vild med et råt og stilfuldt udtryk? Så tag et kig på denne bordopvasker fra Bosch, der skiller sig positivt ud fra mængden med sit stål-look. Måske har du den indstilling, at hvis en opvaskemaskine alligevel skal stå fremme på bordet, så kan den lige så godt være smart og trendy. På den måde kan du nemt sætte et personligt præg på din indretning i køkkenet, hvad end det er i hjemme eller i sommerhuset. 

Foruden det ikoniske ydre er der også andre fordele ved denne Bosch-opvaskemaskine. Eksempelvis ligger denne model på laveste lydniveau, nemlig 49 dB, hvilket nok er støjniveauet, som langt de fleste foretrækker. Derudover ligger bordopvaskeren i energiklasse A+, så du kan skåne miljøet samtidig med, at du sparer penge på elregningen. 

Omvendt ligger tørreevnen på niveau B, så selvom det svarer til en særlig god tørrefunktion, er det værd at være opmærksom på, at den ikke ligger højest i sin klasse i forhold til tørring. Vælger du funktionen ExtraDry, kan du dog være sikker på en grundig tørring af din service. 

Når det gælder tilslutning af bordopvaskemaskine, er du godt stillet med denne models medfølgende tilbehør. Med en afløbsledning på 215 cm og en elledning på 175 cm er der gode tilslutningsmuligheder, og du skal på den måde formentlig ikke lade dig begrænse i forhold til din nuværende indretning. 

Med denne bordopvaskemaskine er du også garanteret en sikker rengøring, da funktionen AquaStop beskytter mod alle typer vandskader. Uanset om det gælder en lækket slange eller generelle utætheder i maskinen, kan du trygt starte bordopvaskeren uden slemme forskrækkelser.

Butik
Pris
Link
4.148,00
7.399,00 6.510,00

Logik-bordopvaskemaskine LDWTT20N

Hvis du er på udkig efter en kompakt model, der kan indeholde det meste, er denne bordopvasker fra Logik måske det ideelle bud på en opvaskemaskine for dig. Med seks vaskeprogrammer kan du variere intensiteten på din opvask efter behov, og hvis du vælger det hurtigste program, kan du have rent service efter blot 30 min. Samtidig har maskinen et særligt økoprogram, der sænker energiforbruget markant i forbindelse med din opvask.  

Som med de forudgående bordopvaskemaskiner er denne Logik-model også placeret i energiklasse A+. Dette kombineret med en tørreevne på niveau A giver en grundig vask og tørring af din service, mens du på samme tid skåner både miljø og pengepung. Sikkerheden ved denne bordopvasker er også i top, da den eksempelvis er udstyret med en enhed, der beskytter mod oversvømning og vandskade i maskinen. 

At have en opvaskemaskine kan ofte være forbundet med jævnlig afkalkning af maskinen. Med denne bordopvaskemaskine slipper du dog for at bekymre dig om unødig kalk, da maskinen er indstillet med at afkalkningssystem, som selv justerer efter behov. Til gengæld må du undvære dampfunktionen, som ellers tilbydes ved nogle maskiner. 

Med tilslutning af en bordopvaskemaskine fra Logik får du en særlig lydløs vaskeoplevelse. Med et lydniveau på 47 dB ligger denne model nemlig som den absolut laveste blandt de udvalgte modeller, og du kommer derfor formentlig slet ikke til at bemærke, at maskinen er i gang. Modellen passer fint ind i ethvert køkken, hvor pladsen er ideel til en mindre bordopvasker, og med seks kuverters kapacitet dækker den nemt behovet for 1-2 personer.

Butik
Pris
Link
2.499,00

Værd at vide, når du leder efter en bordopvaskemaskine

Hvis du længe har været træt af at tage opvasken i hånden, er det måske ved at være tid at investere i en bordopvaskemaskine. Selvom det kan synes hyggeligt at vende dagens aktiviteter over rengøringen af glas og tallerkner, foretrækker de fleste nok at slippe for runkne fingre. Samtidig giver en opvaskemaskine en masse tid til dét, du i virkeligheden synes er sjovt. Hvad end du får mere tid til at være sammen med dine gæster eller tid til en god bog i sofaen, er der vist ingen tvivl om, at der er mange positive ting forbundet med købet af en bordopvasker. 

En bordopvaskemaskine fylder ikke meget, og den placeres ofte blot direkte på bordet. Den optager derfor ikke unødig skabsplads, så du kan stadig have ekstra plads til gryder, pander og andet køkkengrej. Inden du vælger din foretrukne model, bør du dog tage de nøjagtige mål til bordopvaskerens placering. Så er du sikker på, at du vælger en variant, der passer præcis ind i dit køkkendesign. Her er det vigtigt, at du også tager højde for den plads, lågen optager, når den er åben.

Hvad er en god bordopvaskemaskine?

At finde den perfekte opvaskemaskine er ligesom at finde hvilket som helst andet interiør til sit køkken, nemlig meget individuelt. For nogle er det vigtigt, at den er energibesparende, mens det for andre er vigtigt, at maskinen er meget støjsvag. For nogle tredje er designet helt afgørende. Derfor kan det være en god idé at gøre sig selv nogle overvejelser om, hvilke prioriteter der er vigtige for netop dit valg af bordopvasker. Der er rigtig mange varianter på markedet, så du finder med stor sandsynlighed også en model, der passer til dit behov. 

Når du er på udkig efter en god bordopvaskemaskine, kan du med fordel kigge på maskinens vaske- og tørreevne. Maskinens vaske- og tørreevne vurderes på en skala fra A til G, som indikerer det generelle rengøringsniveau på maskinen. Vælger du en maskine, der ligger på niveau A, får du det absolut bedste opvaskeresultat. Her kan du være sikker på, at din opvask er fuldstændigt rengjort og tør, så det er klar til brug umiddelbart efter endt vask. Nederst på skalaen ligger niveau G, som angiver det dårligste resultat. 

Du kan samtidig gøre lidt ekstra godt for dig selv og miljøet ved at kigge på maskinens energiklasse. Energiklassen vurderes ud fra maskinens forbrug af kilowatt timer, kWh. Størstedelen af maskinens strømforbrug bruges til opvarmning af vandet, og maskiner med et lavt energiforbrug har således som ofte også et lavere vandforbrug. A indikerer et lavt energiforbrug, og AAA angiver det absolut laveste forbrug. Omvendt betegner energiniveauet G det højeste energiforbrug, hvilket belaster både miljøet og din elregning. 

Lydniveauet på en bordopvaskemaskine

Måske du kender til følelsen af en forstyrrende opvaskemaskine, der larmer unødigt, når den er i brug. Det kan være et forstyrrende element midt mellem retterne i familiemiddagen, eller hvis du har lagt dig velfortjent til rette på sofaen efter at have ordnet opvasken, kan det være ret irriterende. Men hvor meget larmer en typisk bordopvasker egentlig, hvis den fungerer korrekt?

Lydniveauet på en bordopvaskemaskine måles i decibel (dB), hvilket angiver, hvor meget maskinen støjer. Jo højere decibel, jo mere larmer den. Hvis du placerer din bordopvasker i nærheden af områder, hvor man opholder sig, kan det være en rigtig god idé at tage højde for støjniveauet. Hvis du bor i mindre lejlighed, hvor der netop ikke er så meget plads, bør du overveje, hvor maskinen generer mindst. Her kan det eksempelvis være fordelagtigt at placere den så langt fra spisebordet som muligt. 

En bordopvaskemaskine ligger typisk på lydniveauet 47 dB til 54 dB. Til sammenligning ligger lydniveauet normalt på cirka 60 dB, når vi har en almindelig samtale med et andet menneske. En bordopvasker larmer derfor som udgangspunkt ikke ret meget, men er du særlig følsom over for unødig lyd, er der mulighed for at vælge en maskine med et absolut minimalt lydniveau. Herved undgår du samtidig at maskinen kan føles som et forstyrrende element. 

Hvordan virker en bordopvaskemaskine?

Selvom du vælger en mindre bordopvasker i forhold til den traditionelle maskine, behøver du ikke gå på kompromis med vaskekvaliteten. De fleste maskiner er eksempelvis installeret med 3-8 programmer, som giver dig en særlig mulighed for at vælge det vaskeprogram, det passer til netop dit behov. Nogle modeller er endda udstyret med forskellige autoprogrammer, hvor maskinen selv tager hensyn til, hvor snavset servicet i maskinen er. Hvis du er i tvivl om, hvilket vaskeprogram der egner sig bedst, kan et autoprogram måske være den rette løsning for dig. 

Hvis du er træt af at vente på, at din opvask bliver rengjort, eller du i virkeligheden har brug for hurtig opvask af din beskidte service mellem retterne, kan du kigge efter en bordopvaskemaskine med et hurtigprogram. Nogle maskiner er installeret med specielle 20- og 30-minutters programmer, der hurtigt og effektivt rengør din brugte service. Hvis du starter din bordopvasker sent på aftenen, kan du slippe for, at den skal køre hen over natten. 

Uanset om du kører et standardprogram eller end kvik-vask, kan det være rart at have en fornemmelse for, hvornår maskinen er færdig med at vaske. Så kan du også nemmere planlægge, hvornår den er klar til at blive tømt. Flere maskiner er udstyret med en indikator, der fortæller hvor lang tid der er tilbage, inden maskinen er færdig. Herved slipper du altså for at huske, hvornår du satte opvasken i gang, og du kan i stedet koncentrere dig om noget helt andet end beskidte tallerkner og bestik. 

Hvis du godt kan lide at have styr på din opvask, er der langt flere muligheder end blot resttidsindikatoren. Nogle maskiner giver blandt andet også mulighed for at indstille starttiden på din opvask. På flere modeller kan du endda udskyde vasken i helt op til 24 timer. Denne funktion giver en fantastisk mulighed for at starte opvasken, når det passer netop dig. Hvis du ikke vil have, at maskinen forstyrrer, mens du er hjemme, kan du blot indstille din bordopvaskemaskine til at gå i gang, når du slet ikke er i din lejlighed, dit hus eller dit sommerhus. Nemt og bekvemt. 

Børnesikring er også blevet en naturlig del af mange opvaskemaskiner. For små pilfingre kan det være fristende at trykke på de mange knapper og displays, men med en bordopvasker med børnesikring slipper du for de bekymringer. Når du aktiverer denne sikring, har du nemlig mulighed for at låse maskinen, så vaskeprogrammet ikke kan ændres, mens maskinen er i brug. 

Hvordan tilslutter man en bordopvaskemaskine?

Når du har anskaffet dig en bordopvasker, skal den naturligvis monteres korrekt. Men hvordan tilslutter man egentlig en opvaskemaskine? Først og fremmest er det vigtigt, at den kan tilsluttes en vandforsyning, da det er afgørende for, at den overhovedet kan fungere. Når du vælger maskinens placering, det derfor vigtigt, at elledning og afløbsledning kan tilsluttes. Tjek derfor længden på de medfølgende ledninger, inden du køber. Det kan også være, at bliver nødt til at placere din bordopvaskemaskine et andet sted, end du først havde planlagt. 

Der er typisk to måder at tilkoble en bordopvasker på, og du kan som udgangspunkt selv tilslutte maskinen. Det kommer blandt andet an på, hvordan dit vandsystem er installeret, og hvilken form for tilslutning du ønsker. I så fald kan det nemlig være, at du får behov for professionel hjælp fra en VVS’er. Uanset hvilken metode du vælger, skal du vælge at placere bordopvaskemaskinen et sted, hvor den er tilgængelig for vandforsyningen. 

Den ene måde at tilslutte din bordopvaskemaskine på er ved at tilkoble den til dit vandsystem, hvilket man også vil gøre i forbindelse med tilslutningen af en traditionel opvaskemaskine. Alternativt kan du koble den direkte til din vandhane, hvilket er den nemmeste løsning. Vælger du at koble din bordopvasker til vandhanen, skal du dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge vandhanen, mens maskinen er i brug. 

Ved tilslutning af en bordopvaskemaskine til vandhanen skal der bruges en dobbelt vandkobling, så både maskinens vandafløb og vandtilførsel tilsluttes samme enhed. En vandkobling er nem at anvende, så du uden problemer kan klikke den af og på, når du skal bruge enten bordopvasker eller vandhane. Ulempen ved at anvende denne tilkoblingsmetode, er, at hvis vandkoblingen ikke er monteret korrekt, risikerer man, at der løber vand ud på bordet. Sørg derfor altid for at dobbelttjekke, at du får monteret din bordopvaskemaskine korrekt, hver eneste gang du sætter opvaskemaskinen i gang.

Tilslutning af bordopvaskemaskine til dit vandsystem

Hvis du synes det lyder besværligt at tilkoble din bordopvasker, hver gang den skal bruges, kan du tilslutte den til vandsystemet, som sidder under køkkenvasken. Det er også denne metode, som anvendes ved tilkoblingen af en traditionel gulvopvasker, og som sikrer, at vandslutning og vandafløb kobles til hver for sig. Det kan være en lidt mere vanskelig startproces at få tilkoblet en bordopvaskemaskine til et vandsystem, men når det først at monteret korrekt, fungerer maskinen upåklageligt i brug. 

Hvis det er første gang, at du skal tilkoble en opvaskemaskine, skal der installeres et t-stykke på vandsystemet, for at selve vandtilslutningen virker, som den skal. I den forbindelse skal du kontakte en autoriseret VVS’er, da installationen af et t-stykke på vandsystemet kun må udføres med autorisation. Fordelen ved at gøre brug af en VVS’er er samtidig, at du kan være sikker på, at din opvasker er monteret fuldstændig korrekt, inden den tages i brug. 

En bordopvasker tilsluttes blot en almindelig stikkontakt, men der skal være en stophane på dit vandsystem, hvis du vælger selv at installere din maskine. Stophanen gør det nemlig muligt at lukke fuldstændigt for vandet, mens bordopvaskemaskinen tilkobles. Hermed får du de nødvendige arbejdsforhold i forbindelse med en tilkobling af en bordopvaskemaskine. 

Når du har installeret din bordopvasker korrekt, kan du trygt sætte tallerkner, glas og bestik til rengøring i maskinen igen og igen.

En mini-opvaskemaskine med plads til det meste

Måske er du flyttet til en mindre lejlighed, måske drømmer du om at få installeret en bordopvasker i sommerhuset, eller måske er børnene flyttet hjemmefra, og I har ikke længere brug for en opvasker svarende til mere end 1-2 personer. Uanset dine årsager til at kigge på en bordopvaskemaskine, kan du være ret sikker på at finde en model, der passer til netop dine ønsker og behov. Selvom maskinen er mindre end en traditionel opvaskemaskine, er der alligevel plads til det meste, og den kompakte maskine er indrettet særligt praktisk. 

I en bordopvaskemaskine finder du typisk plads til omkring seks kuverter, og nogle har endda plads til flere. Samtidig kan du forvente, at der medfølger en bestikskuffe, som giver den ideelle rengøring af dine knive og gafler. Hvis du samtidig har fundet dig en bordopvasker, der tilbyder et hurtigt opvaskeprogram på eksempelvis 20 eller 30 minutter, vil du også nemmere komme igennem opvasken, hvis du har et større vaskebehov, der er større end 1-2 personer. 

Hvor meget vejer en bordopvaskemaskine?

Måske undrer du dig over, hvad en bordopvaskemaskine egentlig vejer. Det kan have betydning for din overvejelser om, hvorvidt du får brug for hjælp til at installere din bordopvasker. Maskinens vægt kan variere alt efter mærke og model, men den typiske vægt for en fritstående opvaskemaskine er i gennemsnit 20-25 kg. Hovedvægten består af selve etuiet, men også varmeveksler og maskinens tørrer har betydning for dens vægt. 

Ønsker du at placere din maskine på bordet, bør du derfor undersøge, hvorvidt underlaget kan klare belastningen. De fleste solide bordplader kan dog sagtens klare vægten fra sådan en miniopvaskemaskine og i så fald kan det afgørende være at tjekke, hvorvidt maskinens højde og bredde passer ind på den ønskede placering. 

Spar penge – find en bordopvaskemaskine på tilbud

Prisen på en bordopvaskemaskine er ikke nødvendigvis lig med dens størrelse. Hermed menes, at prisen på maskinen ikke behøver at være mindre, bare fordi modellen er mere kompakt end den traditionelle opvaskemaskine. Typisk ligger prisen på en bordopvasker på omkring 1.000-6.500 kr., hvilket også er nogenlunde samme prisniveau for en større opvaskemaskine. Prisen afhænger blandt andet af modellen og dens funktioner, og så er det bare at gøre op med sig selv, hvad man ønsker, at sin maskine skal kunne.

Hvis du ikke har lyst til at bruge så mange penge på en bordopvaskemaskine eller er studerende, kan du med fordel finde en bordopvaskemaskine på tilbud. Der findes rigtig mange forhandlere af bordopvaskere, og der er løbende penge at spare på forskellige udvalgte modeller. Alternativt til at finde en opvaskemaskine på tilbud kan du kigge efter en brugt model. Når du køber brugt, kan du med stor sandsynlighed få fat i en rigtig god maskine uden at skulle investere en formue i den. 

Læs en bordopvaskemaskine-test for at finde den bedste model for dig

Når der skal købes nyt til hjemmet, gør vi os ofte en lang række overvejelser omkring model, funktioner og pris. Vi vil gerne have produkter, som vi bliver glade for i rigtig lang tid, og som ikke koster alverden. I forbindelse med køb af en bordopvaskemaskine er der også en række faktorer, som er værd at overveje. Hvilken energiklasse bør maskinen ligge i? Hvilken tørreevne er den mest optimale? Hvilket lydniveau passer bedst til mit behov? Formentlig har du allerede selv stillet dig disse spørgsmål, ellers kommer de sikkert dumpende, når du er længere i overvejelsesprocessen. 

Er du alligevel i tvivl om fordele og ulemper ved de mange forskellige modeller og mærker på markedet, er du med stor sandsynlighed ikke den eneste. Derfor kan du finde flere eksempler på test af en bordopvaskemaskine, hvor flere funktioner og mangel på samme bliver gennemgået. Når du kigger på sådan en test af en bordopvaskemaskine, kan du samtidig få inspiration til dit køb, hvis du alligevel skulle have overset noget i dine overvejelser. Det kan også bekræfte dig i, at netop den model, som du har øje på, kunne være den helt rette løsning for dig. 

Billig opvaskemaskine – dyr i brug?

Har du sparet penge på købet af din bordopvasker, skal du ikke være bekymret for, at den nødvendigvis er dyrere for dig i brug, end hvis du havde betalt den fulde pris. En billig opvaskemaskine er stadig en god investering, da dét, der i virkeligheden er afgørende for prisen på en bordopvasker i det lange løb, er dens energimærke. Det kan derfor være en fordel at kigge på energimærket, hvis du køber en billig opvaskemaskine, da du kan spare både penge og energi. Jo højere energimærke, desto bedre. 

Der er udgifter og energiforbrug forbundet med hver opvask. Som udgangspunkt kan det altid svare sig at bruge en bordopvaskemaskine frem for at vaske beskidt service op i hånden. Ved opvask i hånden bruges der nemlig rigtig mange liter vand pr. opvask sammenlignet med forbruget ved eksempelvis en bordopvasker. Samtidig er det typisk også mere tidskrævende at tage opvasken i hånden, og så foretrækker de fleste formentlig generelt at slippe for det kedelige gøremål. 

Hvis det skal kunne svare sig at have en bordopvaskemaskine, er det vigtigt, at maskinen fyldes korrekt og helt op, inden den sættes i gang. Bordopvaskerens kompakthed gør, at den er hurtigere at fylde end en almindelige opvasker, men det er stadig afgørende at den fyldes optimalt. Er maskinen pakket uhensigtsmæssigt, risikerer du nemlig, at servicet ikke er ordentlig rengjort, hvilket resulterer i en mislykket vask. 

Generelt anbefales det, at store ting som gryder, pander og skåle vaskes op i hånden. Foruden at det frigiver en masse plads i en mindre maskine er det samtidig med til at skåne belægningen på gryder og pander, som helst ikke tåler maskinopvask. Skåle kan som udgangspunkt godt tåle at komme i en bordopvasker, men de optager meget unødig plads i en mindre maskine. 

Derudover er det en god idé at fjerne de værste madrester fra servicet, inden det puttes i maskinen. Følg opvaskemaskinens brugsanvisning grundigt for en korrekt opfyldning af maskinen. Hvis der er en bestikkurv i bordopvaskeren, bør bestikket ikke blandes. Når skeer, gafler og knive placeres hver for sig, er der mulighed for at få et endnu bedre vaskeresultat. Husk at fylde maskinen helt op, så vand og energi ikke bruges unødigt på kun ganske lidt opvask. 

Hvad koster en bordopvaskemaskine i brug?

Forbruget for en bordopvasker afhænger af en række forskellige elementer. Vandforbruget afhænger eksempelvis af, hvilket vaskeprogram du bruger. Der er nemlig stor forskel på, om der anvendes et hurtigprogram på 20-30 minutter eller et økonomisk program. Derudover er det også afgørende, hvor meget der betales for vandet i husstanden generelt, og hvor mange gange maskinen overordnet bliver brugt. Vaske- og kalktabletter udgør også en lille del af udgifterne til forbruget af en opvaskemaskine. 

Du kan altid regne med energimærkningen på en bordopvaskemaskine. Den giver dig nemlig mange oplysninger om maskinen, og Energistyrelsen fører løbende kontrol med ordningen for at se, om det påståede energiniveau er korrekt vurderet. Energimærkningen angiver maskinens producent og model samt ydeevnen i form af energiklasse, årligt energiforbrug i kWh, støj, kapacitet i kg, tørretid, kondenseringseffektivitet og kondenstumbler. 

Hvis du vælger en bordopvaskemaskine med energimærke A, og du vasker cirka fire gange ugentligt, bruges der omkring 375 kWh årligt. Afhængig af elprisen i din lejlighed eller sommerhus kan den samlede udgift variere, men med en elpris på eksempelvis 2,27 kroner/kWh vil det svare til, at en opvask koster cirka 3,27 kr. Der er god grund til at kigge på energimærket i forbindelse med købet af en bordopvasker. Der kan nemlig være meget energi og mange kroner at spare, og hvis du vælger en model med mærket A+++, har du valgt en model i højeste energiklasse. 

Hvis der er mulighed for det, kan du over tid eventuelt skifte mellem de forskellige energimærker for at se, hvordan det påvirker dit forbrug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here