Stegepande – Disse stegepander er de bedste på markedet 2023

4525
stegepande

Det kan være svært at vide hvilken stegepande man skal vælge. Men det er kun blevet nemmere, da alle producenter er blevet klogere på hvad en rigtig stegepande skal have af egenskaber. Der er nemlig fokus på:

– Størrelse (diameter)
– Materiale
– Om det er til almindeligt komfur eller induktion
– Non-stick belægning

Der findes også flere forskellige udseender af stegepander. Nogle er lave, og så er der andre der er højere i kanten. Hvis man tit oplever at maven falder udover, så kan det være en god ide at investere i en pande der har lidt højere kant. 

Dertil fås panderne i flere forskellige størrelser, ligesom hvis du skal købe en kaffemaskine. Det er vigtigt, når du skal vælge en ny pande, at du sørger for at det passer til komfuret, omend det er dit eget eller modtageren. En stor pande kan også være for voldsomt, hvis man ikke steger det helt store. En pande kan også være for lille, hvis man normalt steger 2 store bøffer med sauteret grøntsager til. 

Jamie Oliver stegepande

Dette er en pande fra Tefal, men som er designet af Jamie Oliver. Jamie Oliver er en britisk kok, som ved hvordan et køkkenredskab skal kunne. År efter år, sælges der rigtig mange pander, som finde i mange danske køkkener. 

Flot stegpande fra Jamie Oliver. Dette er en bestseller hos Kitchentime. Stegenpanden kan bruges til stort set alle madvarer. Udstyret med en thermospot i midten, som indikerer, når panden er varm og klar til brug. Desuden er det en pande som passer til alle kogeplader, også induktion. 

Diameter: 28 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja

Pris: 216,-

Du sendes videre til kitchentime.dk

Den mindre, men højere fra Jamie Oliver

En mindre pande kan være praktisk, hvis man ikke har særlig meget der skal steges eller varmes. Det kan også være en portion grøntsager der skal sauteres, uden at det falder ud over kanten. Eller måske er det bare mest praktisk med en mindre pande på dit komfur?

En lille stegepande på 20cm i diameter. Stadig yderst effektiv og så har den en højere kant, så maden ikke falder udover.

Selvom den er mindre end overstående, er den bestemt ikke af mindre kvalitet. Den tåler også at komme i ovn op til 180grader. 

Diameter: 20 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja

Pris: 199,95,-

Du sendes videre til kitchentime.dk

Eva Solo stegepande

Eva solo er en familieejet virksomhed, som nu er på sin 4. generation. Firmaet startede tilbage i 1913. Eva solo er et dansk design, som er ei rivende udvikling. De tilbyder alle former for redskaber i køkkenet i et stilrent design og høj kvalitet. 

Denne stilrene stegepande fra Eva Solo virker på alle kogeplader, også induktion. Den har et praktisk håndtag. Stegepanden er i rustfrit stål, non-stick belægning som er giftfri. Et perfekt køkkenredskab, som er lavet til at blive brugt dagligt. 

Diameter: 28 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Nej

Pris: 369,-

Du sendes videre til kitchentime.dk

Den høje

De normale stegepander er 28cm, men de fås også i andre størrelser og højder. En højere stegepande kan være praktisk hvis man skal lave en nok-ret, eller stege mange grøntsager. I det hele taget, kan det være en fordel generelt, da siderne på stegepanden skygger for fedtrester der springer.

Den ligner meget den ovenover, med samme praktiske håndtag og sølv på yderkanten og sort indeni. Men denne er kun 20cm i diameter og så har den en højere kant. 

Diameter: 20 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Nej

Pris: 199,95,-

Du sendes videre til hm-homeware.dk

Tefal stegepande

Tefal er et fransk fabrikant af redskaber til køkkenet. Tefal er især kendt for deres non-stick belægninger på deres pander og gryder. De tilbyder høj teknologi og husholdningsapparater høj kvalitet. Desuden er priserne noget alle kan være med på. 

Flot stegepande fra Tefal der passer til alle slags komfurer. har 6-lags non-stick belægning og inkl. varmeindikator.

Diameter: 32 cm
Materiale: Aluminium
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja

Pris: 327,-

Du sendes videre til skousen.dk

Den stilede fra Tefal

Tefal laver mange forskellige slags udseender på deres produkter. Og udover at man ved hvad man kan forvente sig af Tefals produkter, så kan man også sagtens finde det udseende der passer med ens stil i køkkenet.

Stilet stegepande fra Tefal som er helt sølv i rustfrit stål. Den har en ensartet varmediffusion, som gør at maven bliver lige varm alle steder på panden. Nem at hælde fra og har målings indvendigt. 

Diameter: 28 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja

Pris: 229,95,-

Du sendes videre til hw-homeware.dk

Holms Deli stegepande

Vi kender efterhånden alle Claus Holm fra Go-morgen Danmark og diverse tv-udsendelser. Han er en dygtig kok, som kender sit håndværk, ligesom Jamie Oliver gør. Hr. Holm har også lavet sin version af en god stegepande, som fås i forskellige størrelser på markedet. 

Solid stegepande med fast og praktisk håndtag i bakelit. Den har en bund på hele 4,5cm med god varmefordeler. 

Den har 2-lags non-stick belægning, som er PFOA-fri. 

Diameter: 28 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Nej

Pris: 199,-

Du sendes videre til coop.dk

Le Creuset stegepande

Le Creuset kender du måske fra gryder og ovnfastefade. Men Le Creuset er laver også stegepander, i samme gode kvalitet og laver mad som de professionelle. 

Flot og stilet stegepande i rustfrit stål. Panden har en højde på 6cm, som gør den brugervenlig, især når den kan bruges til al slags mad og på alle slags komfurer. 

Håndtaget bliver ikke varmt ved brug, og derfor kan du bruge den uden at brænde dig. 

Diameter: 28 cm
Materiale: Rustfrit stål
Induktion: Ja
Tåler opvaskemaskine: Ja

Pris: 999,-

Du sendes videre til coop.dk

Hvordan måler man størrelsen?

Når du skal købe en ny stegepande, er det vigtigt at vide hvilken størrelse pande du skal købe. Der er nemlig forskellige størrelser, alt efter hvad panden skal bruges til af mad, eller størrelsesmæssigt på komfuret. Husk, at bruge det rette stegetermometer inden du lægger kød på stegepanden. 

Men mange ved ikke hvordan man finder ud af hvordan man måler panden. Det gøres ganske simpelt ved at man måler oppefra. Fra kant til kant som udgør diameteren. De fleste pander er 28cm, men fås fx. også i 17, 24, 27 og 29. 

Rengøring

Når du skal rengøre din stegepande med eller uden non-stick belægning, så bør du vaske den i hånden med vand og opvaskemiddel. Mange mener, at man ikke bør anvende opvaskemiddel, men det er altså en skrøne! Ligesom at man ikke behøver at bruge en bestemt type mælk, når man bruger en mælkeskummer

Varm vand, en blød opvaskebørste/skurebørste, og opvaskemiddel er opskriften til en ren stegepande. 

Du bør samtidig være opmærksom på, at hurtige temperaturforandringer kan ødelægge panden. Derfor bør du: 
– Varm panden langsomt op
– Når du er færdig med den varme pande, så vent lidt med at hælde vand fra vandhanen udover. Lad den køle lidt af før du vasker den op. 

Hurtigere temperaturforandringer er noget stegepanden ikke kan lide. Isæt pander af stål er særlig følsomme. Materialet kan nemlig slå sig og blive skævt, i forsvar mod forandringen. Det samme sker, hvis du hælder kogende vand ned i en stålvask, så kan den give et højt smæld. Det samme sker med stål pander/gryder. Så hvis du har en pande der vipper,   er den sansynligvis blevet udsat for varme- el. kuldeforandringer. 

Non-stick, hvad er det?

Non-stick kaldes også på dansk: slip-let. Det er en belægning på panden, som stort set er på alle stegepander i dag. 

Slip-lets funktion, ligger lidt i orden, ved at maden som er på panden, skal slippe lets pandens flade. Det vil sige at det forhindrer maden i at sætte sig fast i panden. Ligesom en el-kedel kan forhindre kalkophobning. 

Der findes både gode og dårlige slip-let pander, og vi har alle stået i den situation, hvor belægningen har været dårlig, hvor maden simpelthen har brændt sig fast til bunden, og så står man der med ødelagt og brændt mad. Årsagen til det, er enten fordi temperaturen har været for høj, panden for varm, eller også er pandens non-stick belægning slidt eller ødelagt. 

Induktion

Induktion er begyndt at blive populært i mange danske hjem. Induktion er en elektromagnetisk mekaniske, som virker ved hjælp af en spole og vekselstrøm. Og når først man har prøvet et induktionkomfur, er det svært at leve uden. Grunden til at man vælger et induktionskomfur er fx: 
– Det går det meget hurtigere end ved et almindeligt. Vand koges på rekord-tid.
– Det er mere energivendligt, da der er maximalt udnyttelse af energien.
– Mindre chance for at man brænder nallerne, da det kun er kogegrejet der bliver varmt.
– Bedre kontrol over temperaturen. Når man ændrer på temperaturen sker det øjeblikkeligt. 

Når det er sagt, så er der dog også den foreskel på et induktionskomfur og et almindeligt. Og det er, at de gryder og pander som virker på et almindeligt komfur, nødvendigvis ikke virker på dit induktionskomfur. 

Stegepander og gryder virker kun hvis de er lavet af jern. 

En god tommelfinger regel er, at hvis en magnet kan sidde fast i bunden af din stegepande eller gryde, så vil den virke på et induktionskomfur. 

Sådan passer du bedst på din stegepande:

En pande med non-stick overflade er især eftertragtet for sin bedre stegeevne og nemme at rengøre. MEN hvis du ikke behandler din pande ordentligt, så vil du ødelægge non-stick belægningen med tiden. 

Her er der 5 gode råd til at passe bedst muligt på din stegepande: 

Hvis din pande overophedes kan det ødelægge non-stick belægningen. Belægningen risikeres nemlig at blive brændt af, og samtidig kan det udlede sundhedsskadelige stoffer. 

Hvordan ved man om panden er for varm? – Hvis fedtstoffet på stegepanden begynder at ryge, så er den for varm! 

Har du et induktionskomfur, skal du være opmærksom på at kogepladen varmes meget hurtigt, og du bør aldrig varme en stegepande på induktion uden indhold. 

Når du vender eller rører maden på stegepanden med non-stick, bør du ikke andre redskaber med skarpe kanter. Når man vender maden kan man nemt komme til at ridse i pandens bund, og det ædelægger belægningen nemmere end man tror. 

I stedet for at bruge en gaffel eller ske, så brug en ske af træ eller kunstsstof der kan tåle høje temperaturer.  

Når du har brugt panden, så gør den rent så hurtigt som muligt. Lsder du madrester ligge i længere tid på panden, kan syren fra maden trænge ind i non-stick belægningen og ødelægge den. 

Når du skal rengøre din stegepande med non-stick, skal du vaske den med opvaskemiddel. Samtidig med at du børster stille og roligt med en bløde opvaskebørste eller skuresvamp. 

Sørg for at den er ordentligt rent. Er der stadig rester fra mad- og fedtstoffer vil det trænge ind i belægningen og ødelægge det. 

Skulle uheldet være ude og belægningen er gået i stykker, eller måske bare slidt. Så tøv ikke med at smide stegepanden ud, da det kan være sundhedskadeligt at fortsætte med at bruge den. 

Panden skal afleveres på genbrugspladsen. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here