Bedste kaffemaskine med termokande – de 9 bedste i test

1814

Der er ikke nogen bedre måde at starte dagen på end med en kop rygende varm kaffe. Det kan mange af os garanteret blive enige om uden at diskutere ret meget. Noget, som vi dog kender fra vores egen hverdag, er, hvor hurtigt kaffen bliver kold, imens vi suser rundt og gør os klar til at komme ud af døren.

Disse to ting, som altså står os meget nær – god kaffe og varm kaffe – har vi taget udgangspunkt i her, og vi har således testet ni kaffemaskiner med termokande. Nedenfor præsenterer vi alle maskinerne for dig, og undervejs sørger vi for, at du får en fyldestgørende beskrivelse af hver enkelt maskine, ligesom vi til slut opsummerer fordelene og specifikationerne for hver enkelt maskine. På den måde håber vi, at du på en overskuelig, nem og hurtig måde kan danne dig et overblik over de kaffemaskiner med termokande, der findes på markedet. Jo mere bevidst du er om dine egne behov til din kommende kaffekande, inden du går i gang med at læse testen, des nemmere bliver det for dig at spotte et match undervejs. Det er naturligvis også helt forståeligt, hvis du hellere vil gå til testen med et åbent sind og ingen restriktioner på forhånd.

God læselyst under alle omstændigheder. Vi håber, at du finder din nye kaffemaskine lige her – måske allerede i dag?

kaffemaskine med termokande

Den allerførste kaffemaskine med termokande, som vi vil præsentere for dig, er denne Philips HD7546/20. Som det også forholder sig med Philips’ øvrige produkter, er brandet i høj grad et kvalitetsstempel i sig selv, når det kommer til kaffemaskiner. Philips er et veletableret brand med mange år på bagen, og det resulterer i gode, solide produkter, som kun overrasker positivt.

Denne model har en kapacitet på hele 10 kopper, hvilket gør, at den er særdeles velegnet til storfamilien såvel som til den mindre familie, som ofte har kaffedrikkende gæster. På grund af termokanden egner den sig også godt til dig, som går og smådrikker din kaffe i løbet af dagen – termofunktionen gør i hvert fald sit for, at din kaffe forbliver varm. Desuden skal den korte bryggetid nævnes – på mindre end 10 minutter har du 10 kopper kaffe. Det kan næsten ikke gøres hurtigere.

Udtryksmæssigt er man ikke i tvivl om, at dette er en kaffemaskine, hvor der er tænkt over detaljerne. Den er sort med ståldetaljer, og dens høje og slanke udtryk gør, at den sagtens kan have en fast plads på køkkenbordet.

Modellen er lavet med en automatisk sluk-funktion, som du selv kan justere på. Således sikrer du, at den ikke står tændt hele dagen, hvis du skulle risikere at glemme at slukke for maskinen. Vi har i hvert fald ofte rigtig travlt om morgenen og kan ikke helt afvise, at det kunne ske en dag. Derudover har denne kaffemaskine en smart drypstop-funktion.

Fordele ved Philips HD7546/20:
 • Stor kapacitet
 • Hurtig bryggetid
 • Automatisk sluk-funktion
Specifikationer:
 • Effekt: 1000 W
 • Kapacitet: 10 kopper (1,2 liter)
 • Ledningslængde: 0,88 meter
 • Længde: 221 millimeter.
 • Bredde: 255 millimeter.
 • Højde: 370 millimeter.
Butik
Pris
Link
610,00
611,00

Moccamaster KBGT741 Kaffemaskine

kaffemaskine med termokande

Vi bevæger os hermed fra ét velanset mærke til et andet, nemlig Moccamaster. Denne kaffemaskiner scorer 4,2 stjerner ud af 5 mulige på baggrund af overvejende positive anmeldelser. Anmelderne pointerer primært den meget korte bryggetid, den nemme betjening og den generelt velfungerende maskine.

Igen har vi med en kaffemaskine med stor kapacitet at gøre; denne Moccamaster-model kan brygge 10 kopper på én gang ligesom den forrige model her i testen. At anmelderne bemærker den hurtige bryggetid er ikke tilfældigt – maskinen arbejder nemlig med hele 1450 W, og det er således en del af masterplanen bag maskinen, at den skal lave den gode kaffe hurtigt.

Moccamaster kan desuden noget helt særligt, når det kommer til smukt design og æstetik. Hvor den forrige model lagde sig mere tæt op af det udtryk, der hører til den klassiske kaffemaskine, som har stået på danskernes køkkenborde i mange år, kan den her noget andet. Det er svært at sætte en finger på, hvad det lige præcis er, den udmærker sig på, men den måtte i hvert fald godt få en fast plads i vores køkken.

Det, som naturligvis er udslagsgivende for, at Moccamaster-maskinen har plads i denne test, er det faktum, at kaffen brygges direkte ned i en termokande. Din kaffe holder sig altså varm, uanset om du lader den stå i maskinen, eller du tager den med hen på morgenmadsbordet. Og skulle du komme til at fjerne kanden, mens maskinen er ved at brygge, skal du ikke bekymre dig om det. Maskinen har nemlig en smart drypstop-funktion, som sikrer dig mod, at der kommer kaffe ud over det hele.

Fordele ved Moccamaster KBGT741:
 • Smukt, elegant og let udtryk
 • Stor kapacitet og kort bryggetid
 • Gode anmeldelser
Specifikationer:
 • Kapacitet: 10 kopper (1,25 liter)
 • Drypstop: Ja
 • Effekt: 1450 W
Butik
Pris
Link
2.499,00 1.582,00
2.099,00

Bosch TKA8653 kaffemaskine

Testens næste kaffemaskine kommer fra tyske Bosch. Boschs motto er ”Invented for life”, og det skinner i høj grad igennem i denne kaffemaskine med termokande, hvor der på mange punkter er tænkt over detaljerne. Denne maskine scorer 3,5 stjerner ud af 5, og langt de fleste af anmelderne bemærker de mange fordele og den gode kvalitet, som man får til billige penge.

I sort og rustfri stål er kaffemaskinen flot, og har du ikke plads i skabet, kan den sagtens stå fremme. Har du derimod plads til at gemme maskinen væk ind imellem, er der tænkt over, at den skal fylde så lidt som muligt – blandt andet i form af det praktiske ledningsoprul.

Maskinens kapacitet er stor, men ikke den største i denne test. Den kan brygge otte kopper på én gang, men med en effekt på hele 1100 W kan du altså godt forvente at få din kaffe hurtigt.

Kaffemaskinens kande er en termokande, som kan holde din kaffe varm i flere timer. Derudover er der hele to varmelegemer, der sørger for ekstra varme, når termokanden står på sin plads.

Vandtanken, som sidder på siden af maskinen, er aftagelig og er dermed nem at rengøre, og der er desuden en aftagelig swing out-filterholder, som er nem at komme til.

Ligesom det forholder sig ved langt de fleste andre kaffemaskiner, har denne model fra Bosch både autosluk, timer, og drypstop. Autosluk-funktionen sørger for, at din maskine ikke står unødigt tændt, mens drypstoppet sørger for, at du ikke får kaffe ud over det hele, hvis du tager termokanden af, før maskinen har brygget færdig. Timeren er en favorit i sig selv. Med den kan du nemlig indstille det tidspunkt, hvorpå din kaffemaskine skal begynde at brygge. Således kan du eksempelvis ligge i din seng og vågne til lyden af dagens første kop kaffe, som er på vej. Det bliver næsten ikke bedre, vel? Du kan også prøve med kaffemaskiner med indbygget kværn

Fordele ved Bosch TKA8653:
 • Kapacitet på otte kopper og hurtig bryggetid
 • Delene er lette at komme til og nemme at gøre rene
 • Ledningsoprul
Specifikationer:
 • Effekt: 1100 W
 • Kapacitet: 8 kopper (1,15 liter)
 • Drypstop: Ja
 • Timer: Ja
 • Autosluk: Ja
Der er ingen priser at vise

Melitta Easy Therm Kaffemaskine

kaffemaskine med termokande

Testens næste maskine, som vi gerne vil fremhæve, er denne Melitta Easy Therm. Af de kaffedrikkere, som allerede har investeret i denne maskine, gives den i gennemsnit 3 stjerner ud af 5 mulige. Det mest bemærkelsesværdige ved denne maskine er prisen, som er meget fordelagtig. For ikke ret mange penge får du en velfungerende kaffemaskine, som på mange punkter kan hamle op med sine dyrere konkurrenter.

Maskinen er holdt helt i sort, og farven kombineret med maskinens meget klassiske udtryk gør den til en maskine, som kan passe ind i alle hjem. Den fylder ikke meget, så du kan så let som ingenting have den stående på køkkenbordet eller i et skab, når maskinen ikke er i brug. Men lad os være ærlige: Den kommer garanteret til at være i brug det meste af tiden…

Nu skal vi til det, det handler om. Selve kaffemaskinens og dens virkning. Først og fremmest får du ikke blot én termokande med, når du køber denne maskine. Du får hele to. Samtidig får du en maskine, som kan brygge otte kopper af gangen, og den kan gøre det hurtigt.

Noget af det, som gør denne Melitta-model til en rigtig god kaffemaskine til prisen, er den gennemgående solide kvalitet, som præger hele maskinen. Der er tænkt over detaljerne, og den er fremstillet med tanke på at gøre livet som kaffedrikkende så behageligt som muligt.

Du skal vælge denne maskine, hvis du sætter pris på en simpel maskine til billige penge, som kan det, en kaffemaskine skal kunne; at lave god kaffe, som holder sig varm længe. Vægter du talrige ekstrafunktioner højt, er det sandsynligvis en anden maskine, du leder efter.

Fordele ved Melitta Easy Therm:
 • Brygger otte kopper hurtigt på grund af det høje effekttal (1050 W)
 • Der følger to kander med termofunktion med i købet
 • Prisen er utrolig rimelig
Specifikationer:
 • Kapacitet: otte kopper (svarer til 1 liter)
 • Effekt: 1050 W
 • Autosluk: Ja
 • To termokander
Butik
Pris
Link
274,00
284,00
388,00
388,00
399,00
422,00
422,00
699,00 499,00
515,00
515,00
730,00

Melitta Look Deluxe Therm Kaffemaskine

Ved testens næste kaffemaskine bliver vi ved Melitta, men vi træder dog et par skridt op af luksusskalaen. Trods de ekstra funktioner skrues prisen ikke meget i vejret, og alle kan derfor stadig være med, når det kommer til denne kaffemaskine fra Melitta.

Som ved testens forrige Melitta-model kan denne brygge otte kopper af gangen, og med en effekt på 1000 W går det hurtigt. Man fornemmer hurtigt, at der er tænkt ekstra meget over detaljerne med denne maskine, og det betyder helt konkret, at der er prioriteret en række nyttige funktioner. Du får blandt andet et aftageligt svingfilter, som er let at komme til og ikke mindst nemt at gøre rent. Derudover får du en smart aromaselektor, afkalkningsfunktioner, drypstop og autosluk. Drypstop-funktionen redder dig, hvis du kommer til at fjerne termokanden, inden maskinen har brygget færdigt, og den sørger for, at der ikke kommer kaffe ud over hele køkkenbordet.

Kaffe er noget, som rigtig mange af os drikker hver eneste dag. Derfor er det også en stor fordel, at din kaffemaskine er tilpas pæn til, at den kan stå fremme på bordet, og det er denne model fra Melitta i høj grad. Vil du hellere have, at maskinen skal have sin faste plads i et køkkenskab, kommer maskinen med et praktisk rum til ledningsopbevaring, så den fylder så lidt som muligt i sit hele.

Fordele ved Melitta Look Deluxe Therm:
 • Kan brygge otte kopper dejlig kaffe på kort tid
 • Du får en god maskine til billige penge
 • Termokanden er velfungerende og holder din kaffe varm i lang tid
Specifikationer:
 • Effekt: 1000 W
 • Kapacitet: otte kopper (svarende til 1,1 liter)
 • Ledningsopbevaring
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja
Der er ingen priser at vise

Delonghi ICM 15750.BK Kaffemaskine

kaffemaskine med termokande

Med denne test har vi sat os for at præsentere jer for et så bredt udsnit af markedets allerbedste kaffemaskine med termokande, og det indebærer altså en vis bredde og variation, når det kommer til maskinernes mærker. Dermed skal vi her præsentere denne Delonghi-kaffemaskine med termokande. Mærket er ikke ét af de mest kendte, men du får ikke desto mindre en rigtig god og solid kaffemaskine.

Først og fremmest kommer den med en velfungerende termokande, som gør det, den lover – nemlig at holde din kaffe varm i lang tid. Den er god at hælde af, og man er ikke i tvivl om, at den er designet med henblik på, at den skal være nem og bekvem at bruge.

Denne Delonghi-maskine har en kapacitet, som er blandt det højeste, vi har set i denne test. Den brygger nemlig 10 kopper kaffe på en gang, og derfor egner den sig godt til storfamilien, mens den ligeledes er optimal til den mindre familie, som tit byder kaffedrikkende gæster indenfor.

Desuden bemærker vi, at modellen har en timerfunktion, der gør, at du kan sætte den til at starte, når du vil. Nyder du eksempelvis at ligge i den seng om morgenen og vågne til den tilfredsstillende lyd af kaffe, som bliver brygget, er denne funktion garanteret lige noget for dig.

Kaffemaskinen har en beskeden vægt på 1,6 kilo. Du kan altså sagtens og uden at overanstrenge dig flytte den fra køkkenbordet og retur til køkkenskabet efter brug, men du kan også lade den have sin faste plads på køkkenbordet. Den fylder ikke ret meget.

Delonghi ICM 15750.BK fordele:
 • Stor kapacitet på hele 10 kopper
 • Smart timerfunktion, som giver dig stor fleksibilitet i din kaffebrygning
 • En beskeden vægt, som gør den nem at flytte rundt på
Specifikationer:
 • Effekt: 900 W
 • Kapacitet: 10 kopper – svarende til 1,25 liter
 • Højde: 34,4 centimeter.
 • Dybde: 27,7 centimeter
 • Bredde: 21,8 centimeter.
 • Vægt: 1,63 kilo.

Produktet er udgået…

Coffee Queen Mega Gold M

kaffemaskine med termokande

Som navnet på testens næste maskine afslører, har vi her at gøre med en maskine lidt ud over det sædvanlige. Maskinen er testens dyreste, men den har altså også nogle attributter med sig, som gør den til det hele værd. Lad os dog lige slå en ting fast, inden vi går videre – denne Coffee Queen Mega Gold M-maskine er ikke for dig, der er ligeglad med din daglige kaffe. Den er til kaffenørderne, som har et stort forbrug, og som ikke vil gå på kompromis.

Denne maskine med termokande er ikke testens dyreste for ingenting. For at starte fra en ende har Coffee Queen-modellen også den absolut største kapacitet, nemlig på hele 17 kopper. Af denne årsag er dette en maskine, som ikke blot ses i private hjem, men som også er at finde på arbejdspladser, hvor det er en prioritet, at medarbejderne skal drikke god kaffe. De 17 kopper kaffe brygger maskinen i øvrigt på kun 8,5 minutter…

Maskinen adskiller sig fra testens øvrige på flere måder – og dermed også på andre måder end blot størrelsen. Den har automatisk vandindtag, hvilket fritager dig for at skulle fylde vand på selv. Det giver en enorm fleksibilitet, og dette gør den også særligt velegnet til at stå på arbejdspladser, hvor folk sjældent har tid til at tjekke, om der nu også er fyldt vand på kaffemaskinen.

Ligesom testens øvrige maskiner brygger denne maskine kaffen direkte ned i en termokande, som dermed også fungerer som serveringsstation. Den har i øvrigt taphane og drypbakke, så den samlede oplevelse af maskinen bliver så fuldendt og problemfri som muligt

Coffee Queen Mega Gold M fordele:
 • Enorm kapacitet – hele 17 kopper
 • Brygger lynhurtigt
 • Automatisk vandindtag
Specifikationer:
 • Kapacitet: 17 kopper – svarende til 2,5 liter
 • Termokande med taphane og drypbakke
 • Automatisk vandindtag: Ja
Der er ingen priser at vise

WMF Kitchen Minis Aroma Thermo To-Go

Hvor kaffe engang var noget, man udelukkende drak i hjemmet, er kaffen nu i høj grad rykket ud af hjemmets fire vægge, og kaffe to go er i dag allemandseje. Det er der naturligvis flere producenter, som har luret, og derfor skal vi til slut i denne test se på to forskellige maskiner, som hylder denne to go-tendens. Vi starter med en WMF-maskine, som byder på rigtig mange brugbare og lækre funktioner.

Lad os først og fremmest slå fast, hvordan denne maskine giver dig mulighed for god to go-kaffe. Når du investerer i maskinen, følger der naturligvis en termokande med, ligesom det også er tilfældet med alle testens øvrige maskiner. Det, som adskiller denne fra de andre, er, at der også følger en termokop med, som du kan brygge din kaffe direkte ned i. Det er hamrende smart, og det gør altså, at du uden at skulle bruge ekstra tid på det, får varm og lækker kaffe med på farten. Både termokop og -kande har en rigtig god WMF Keep Hot-termoisolering, som gør, at din kaffe kan holde sig varm i lang tid – uanset om du drikker den derhjemme eller på farten.

En anden funktion, som er højt værdsat blandt maskinens aktuelle brugere, er timerfunktionen. Du indstiller blot timeren til det tidspunkt, din maskine skal starte på, og således har du friskbrygget kaffe, når du kommer hjem om eftermiddagen, eller når du står op om morgenen. Dét er luksus.

Ved denne maskine er der ikke blot tænkt over luksus-detaljerne – de helt grundlæggende ting er også på plads, og i denne sammenhæng betyder det helt konkret, at den er nem at bruge for dig, og ikke mindst at den er let at gøre ren. Der er et aftageligt filter, overløbssikring og drypstop, hvilket alt sammen bidrager til en let-anvendelig maskine. Der er desuden en automatisk slukkefunktion, som både gavner miljøet og din egen sikkerhed.

Først og fremmest har maskinen en kapacitet på hele 10-12 kopper, og derfor henvender den sig til alle lige fra de små familier, som ofte har kaffedrikkende gæster, og til den store familie hvor alle vil have kaffe samtidig.

WMF Kitchen Minis Aroma Thermo To-Go fordele:
 • Der medfølger både termokande og -kop med god termoisolering
 • Smart timerfunktion
 • Nem at bruge og rengøre
Specifikationer:
 • Kapacitet: fem kopper – svarer til 0,75 liter
 • Effekt: 870 W
 • To go-kop medfølger
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja
 • Timerfunktion: Ja
Butik
Pris
Link

KitchenAid Coffee To-Go Kaffemaskine

kaffemaskine med termokande

Testens allersidste kaffemaskine er som sagt også med to go-funktion, og det kommer vi tilbage til om lidt. Mærket er KitchenAid, hvilket er et yderst velkendt og velanset brand i køkkensammenhænge. Denne kaffemaskine er populær blandt brugerne, og den får 4,5 stjerner ud af 5 mulige i anmeldelserne. Det tyder rigtig godt.

Lad os starte der, hvor denne maskine – ligesom den forrige – adskiller sig fra testens øvrige, nemlig ved det medfølgende to go-krus. Kruset er i rustfrit stål, og det kan rumme 540 milliliter. Ligesom selve kaffemaskinen er kruset udformet med et behageligt og blødt greb samt en ergonomisk lås, som sikrer, at du ikke spilder på farten.

Selve kaffemaskinen er også noget for sig. Den har blandt andet en optimeret filterbrygningsteknologi med elektronisk temperaturstyring – på normalt dansk betyder det, at vandet er ensartet varmt, hvilket giver optimale forhold for ekstraktion og kraftig kaffe. Desuden er filteret permanent, og det gør, at du ikke skal købe kaffefiltre af papir længere. Det er udført i rustfrit stål, og det er selvfølgelig udtageligt, så du kan gøre det rent efter brug. Vandtanken er ligeledes aftagelig, og det gør det nemt og hurtigt at tilsætte frisk vand.

Maskinen er én af de mindre i testen, og den henvender sig i særdeleshed til dig, som ynder at tage din kaffe med på farten. Er netop det dit primære behov, har du også fundet en god og solid makker, som kan brygge kaffe til dig i lang tid fremover.

KitchenAid Coffee To-Go fordele:
 • Medfølgende rejsekrus på 540 milliliter.
 • Permanent filter
 • Elektronisk temperaturstyring
Specifikationer:
 • Effekt: 700 W
 • Kapacitet: 540 milliliter
 • Vægt: 2,7 kilo
 • Medfølger:Permanent filter, termorejsekrus, aftagelig bryggekurv, aftagelig vandtank

Produktet er udgået…

kaffemaskine med termokande

Afslutning

Nu er vi efterhånden nået igennem alle testens ni maskiner. Vi har udvalgt netop disse ni kaffemaskiner, idet vi mener, de repræsenterer markedets udvalg af kaffemaskiner med termokander rigtig godt. Der skulle meget gerne være noget for enhver smag, til ethvert behov og til enhver pengepung.

Der er muligheder til dig, som er en del af en stor, kaffedrikkende familie. Testen præsenterede flere maskiner med stor kapacitet, som kan brygge mange kopper på kort tid. Du blev endvidere præsenteret for mindre maskiner, som passer perfekt ind i mindre hjem, hvor det ikke er mængden af kaffe, som er det største behov.

Fælles for alle testens kaffemaskiner er, at de kommer med termokander og/eller -krus. Et andet fællestræk er kvaliteten; maskinerne er gode på hver deres måde, og de holder det, de lover.

Når det kommer til det endelige valg af kaffemaskine med termokande, er det naturligvis kun dig, som har det sidste ord. Du ved, hvad du vil have, du kender dine behov, og det er dig, som skal træffe valget. Nu håber vi imidlertid, at vi har givet dig et godt, solidt og varieret grundlag, hvorpå du kan træffe dit valg.

God fornøjelse med din nye kaffemaskine, uanset hvilken model du vælger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here