Elkedel Test 2023 – Den stilrene elkedel til dit køkken

1274
elkedel
Denne artikel indeholder reklamelinks
Sidst opdateret d. 17-02-2023 af Nanna Petersson

Det er en kedel, som også kaldes for en elkedel eller te kedel, oftest er lavet i metal. Det er en kedel som varmer det vand man fylder i. Det er varieret hvor meget vand kedlen kan indeholde.

De bedste elkedler på markedet 2023

En elkedel er noget man ikke kan undvære i et køkken. Især hvis man lægger vægt på at lave en god kop kaffe eller te. det er hurtigt og effektivt. Hvis man er alene eller få i husstanden, så kan det også være billigt på sigt, at bruge elkedelen, i stedet for at starte kaffemaskinen. For med kaffemaskinen, laver men som regel flere kopper kaffe, men hvis man ikke kan drikke mere end én kop, så kan du smide resten af kaffen ud i vasken. 

Så hvis du vil have 1-2 kopper kaffe, så brug elkedlen, og hvis du skal have selskab, eller vil have flere kopper kaffe, kan en almindelig kaffemaskine være den bedste løsning. En kedel er især også god hvis man skal lave bouillon vand, hvis man skal blanchere grøntsager, eller hvis man gerne vil have pastaerne til at koge hurtigere. 

Har du en baby, så skal sutteflasker mm, også gennemskylles for bakterier, så er det nemt at kogte noget vand og hælde ud over, for at desinficere. 

Bosch elkedel

Bosch har udviklet en 3 gange testvinder elkedel. Den er ikke blot hurtig til at opvarme vandet. Den er også stilren og har flere temperaturtrin. 

Bosch er tysk, og stiftet af Robert Bosch i 1886. Det er et verdenskendt mærke, og har en bred vifte af produkter. De laver alt fra køkkenredskaber til værktøj, hårde hvidevare og varmepumper mm. 

3X TESTVINDEREN: BOSCH ELKEDEL

Super fin og stilet elkoger i sort og rustfrit stål. Den kan holde dit vandt varmt over længere tid. Har udtageligt kalkfilter og automatisk sluk-funktion. 

Den har en fin bund med knapper, hvor du nemt kan indstille til den ønskede temperatur. Der er ledningsoprul, så den ikke fylder mere end højst nødvendig. 

Du sendes videre til skousen.dk
Kapacitet

1,5 L

Effekt:

2400 W

Temperaturtrin:

4 trin

Farve:

Sort

Pris:

538,-

Kitchenaid

Et førende brand er Kitchenaid, som laver rigtig gode elkedler. Mærket er fra USA og er et datter selskab af Whirlpool Corporation, som er specificeret i udstyr til køkkenet. Mærket har eksisteret siden 1919. 

Kitchenaid laver førsteklasses køkkenredskaber, og er især kendte for deres køkkenmaskiner, som er solgt verden over. Og lige så gode deres køkkenmaskiner er, ligeså gode elkedler producerer de. 

Stilren elkedel i rustfrit stål

Med denne elkedel kan du justere temperaturen ml. 50 til 100 grader. 

Kedlen har et lille display med synlig temperatur og kan justeres i 6 trin. Desuden kan den holde vandet på samme temperatur i op til 30min. 

Denne kedel er en klassiker og et hit i mange danske køkkener. 

Du sendes videre til skousen.dk
Kapacitet

1,7 L

Effekt:

2400 W

Temperaturtrin:

6 trin

Farve:

Rustfrit stål

Pris:

1.599,95,-

Stelton

Stelton laver også elkedler, ligesom de laver gode kaffekander, som kan holde kaffen varm. Stelton laver andet en elkedler og kaffekander, de laver en masse redskaber til køkkenet i rustfrit stål. Mærket ikke blot populært i Danmark, men over hele verdenen, og især i USA sælges deres sortiment som blødt smør. 

Mærket Stelton er dannet ud fra stifternes mellemnavn og fornavn, nemlig Niels Stellon Høm og Carton Madelaire. 

Stelton elkedel, Emma i grå

Stilet elkedel fra Stelton i farven grå. Den fås også i andre farver, hvis ønskes. 

Den er ledningsfri, dvs, ledningen kan trækkes ud og ind igen, så den gemmes væj. 

Den har udtageligt kalkfilter, tørkognings-sikring og har en automatisk sluk-funktion når den når kogepunkt.  

Du sendes videre til kitchenone.dk
Kapacitet

1,2 L

Effekt:

2200 W

Temperaturtrin:

1 trin

Farve:

Grå

Pris:

779,-

Bodum

Bodum producerer køkkenudstyr og service. Mærket blev grundlagt i 1944 i København af Peter Bodum og er 100% familieejet. Firmaet rykkede til Schweiz., hvor de har haft deres hovedsæde siden. Produkterne produceres dog i Portugal og leveres i hele verdenen. 

BODUM BISTRO DOBBELTVÆGGET - HVID

Flot elkedel fra Bodum med glasvægge, som gør at du kan se processen når den koger. Er udstyret så du hverken brænder dig på glasset eller håndtaget.

Har en keep warm-funktion, som holder vandet varmt i op til 30 minutter. Fås også i farven sort. 

Du sendes videre til kitchenone.dk
Kapacitet

1,1 L

Effekt:

1500 W

Temperaturtrin:

5 trin

Farve:

Hvid

Pris:

849,-

Smeg elkedel

SMEG står får Smalterie Metallurgiche Emiliane Gustalla og er italiensk. Stiftet af Vittorio Bertazzoni i 1948 i landsbyen gustalla, og er ligesom Bodum, 100% familieejet. 

Smeg laver forskellige former for hvidevare til køkkenet, udover elkedler, laver de kaffemaskiner, røremaskiner, komfurer, toaster, blender mm. 

RESTRO SMEG ELKEDEL

Er du til farver i køkken, som fx, denne pastelgrønne farve, så vælg en elkedel fra Smeg. Vælg mellem flere forskellige skønne farver. 

Denne har udtageligt kalkfiltet, og den slukker automatisk når kogepunktet opnås. 

Den kan stilles hvor som helst, uden at lave mærker i bunden. Og er designet så  med et smart push-låg. 

Du sendes videre til kitchenone.dk
Kapacitet

1,7 L

Effekt:

2400 W

Temperaturtrin:

1 trin

Farve:

Pastelgrøn

Pris:

1.200,-

OBH Nordica

OBH nordica er et dansk firma stiftet i 2002. udover mærkets udvalg af køkkenudstyr, så laver OBH også produkter til personlig pleje, som krøllejern til håret, ure/vejrstationer, madtilberedning, varmetæpper og meget meget mere. 

OBH er et solidt mærke der har produkter af høj kvalitet, på trods af de imødekommende priser de tilbyder. 

Stilet OBH Nordica ELKEDEl

Stilet og enkel elkedel fra OBH Nordica. Den har en smart display på håndtaget med lyseffekter, som viser temperaturen på vandet. Farven giver et godt touch til det ellers enkle design.

Den har også en funktion, som gør at den kan holde vandet varmt over længere tid. 

Du sendes videre til kitchentime.dk
Kapacitet

1,2 L

Effekt:

2200 W

Temperaturtrin:

5 trin

Farve:

Rustfrit stål

Pris:

329,-

Eva solo elkedel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Drypfri elkoger fra Eva solo, Hvid

Stilet og tidsløs elkedel, formet som deres velkendte karaffel-facon. Tuden er 100% drypfri, så man nemt kan hælde direkte op i koppen. 

Den er ledningsfri og slukker automatisk når vandet har noget kogepunktet. 

Du sendes videre til kitchenone.dk
Kapacitet

1,5 L

Effekt:

2400 W

Temperaturtrin:

1 trin

Farve:

Rustfrit stål

Pris:

751,-

Hvordan afkalker man en elkedel?

Det er meget simpelt at afkalke sin elkedel eller kaffemaskine. 

Det du skal bruge:
– Husholdningseddike
– vand

Sådan gør du: 
Bland 1 del eddike og 1 del vand og hæld det i elkogeren og sæt maskinen igang med at koge. Når kogningen er færdig, hælder du indholdet ud. Er der stadig mere kalk tilbage, kan du gentage behandlingen med eddike og vand igen, og koge en gang mere. Hvis alt kalken er væk, så fyld elkogeren med vand og kog vandet. Og så er den fri fra kalk. 

Mange af de nye maskiner har et kalkfilter, som gør det meget nemmere. Når filteren er fyldt med kalk, tager du filteret ud, og ligger det i en skål med eddike og vand, indtil kalken er opløst. Skyld filteret grundigt i koldt vand efterfølgende. 

Ledningsfri?

Du har måske bemærket at nogle af apparaterne der er ledningsfrie. Det er måske lidt misvisende. For de har alle sammen en ledning, og det er de nødt til at have for at kunne blive tilsluttet til strømmen. 

Men med ledningsfrie menes der, at selve kedlen ikke er forsbundet med nogen ledning. Så man frit kan løfte og stille kedlen ind på sofabordet, som en almindelig kande. Det gør det en del nemmere, så folk selv kan hænde vand op i kopperne, i stedet for at det skal gøres ude i køkkenet. 

De fleste af apparaterne har dertil også et opruld til ledningen, så den kan rulles ind, når kedlen ikke er i brug. 

Brug af watt

Det er forskelligt fra elkoger til elkoger, hvor meget watt der brugers. Det kan være fra 1500w til 2400w fx. Jo højere watt apparatet har, jo mere strøm skal der til for at varme kedlen op. Så hvis du er på jagt efter en kedel der er rigtig hurtig, så skal du gå efter en med høj watt. 

Hvordan fungerer en elkedel?

El kedel fungerer på den måde, at der i bunden er en spole/spiral som er en modstand Og næsten en kortslutning. Når elkedlen så tændes, ved at man sætter stikket i stikkontakten får den strøm, og der dannes varme. Og det er den varme som får vandet til at koge. 

Jo højere watt, jo hurtigere vil vandet begynde at koge. Men det er klart, at jo højere wat elkedelen bruger, jo mere strøm skal der til for at sætte den igang, og jo mere strøm, jo mere skal du betale i el. 

Med på rejsen?

Hvis du ikke kan leve uden din elkedel, så er der også mange der tager sin elkoger med på rejsen. For de produceres nemlig i små modeller også. Så du kan altså også findes en lille elkedel og også ledningsfri. 

En elkedel på rejsen er især genial, fordi at man ikke må drikke vand fra hanen i andre lande. Så hvis du koger vandet, vil alle bakterierne forsvinde, og du kan stadig få din morgenkaffe eller morgente. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here