Stegetermometer Test 2023 ~ Find det bedste stegetermometer her

947
stegetermometer

Stegetermometer skal man bruge, hvis man godt kan lige veltilberedt kød. Veltilberedt kød skal have den rette temperatur. For at finde kødets temperatur, bruger man et stegetermometer. Der findes et hav af forskellige mærker og varianter af stegetermometer på det danske marked. Derfor kan du via denne test, danne dig et overblik over det bedste stegetermometer, du kan vælge imellem.  

De fleste stegetermometer kan bruges når du skal grille udenfor, eller når du skal stege en god bøf på stegepanden. (Find den perfekt stegepande her) Med et termometer, kan du opnå den perfekte mørhed hver gang!

Der findes rigtig mange forskellige mærker af stegetermometer, og det er ikke altid et nemt valg. De forskellige stegetermometer har forskellige funktioner, og derfor skal du sætte dig ind i, hvilke funktioner du har behov for at få dækket. Skal den være trådløs eller med ledning? Skal den være simpel eller kunne en masse? Skal den bruges til ovn eller grill? – Igennem denne stegetermometer test, kan du blive klogere på dit valg inden du køber. 

Vi skal huske at nævne, at denne test er lavet ud fra andre forbrugeres erfaringer og meninger, ved køb af produkterne, og resultatet har vi samlet og gives hermed videre til dig. 

Det lægger vi vægt på i denne test

Ud fra denne test, har vi grundlæggende vurderet, ud fra erfaringer og meninger omkring: 

Weber iGrill 2 stegetermometer

Fordele

Dette stegetermometer fra Weber, er et af de mest stabile og præcise målere på markedet. Denne model er især egnet til dig, som godt kan lide at grille flere ting på én gang. Når du køber dette stegetermometer, kan du følge med i flere temperaturer, da der følger 2 stegetermometre med, og flere kan tilkobles. 

Du kan se temperaturene på selve stegetermometret, men du kan hente IGrill-appen, hvor du kan skabe et overblik over alle temperature på én og samme tid. På den måde kan du nemt holde styr på at de forskellige varer på grillen, får den rette tilberedning. 

Stegetermometret kan tilkobles nemt via Bluetooth på din telefon, uanset hvilken styresystem mobilen har. For at få liv i apparatet, skal der indsættes 2 styks AA-batterier. Til gengæld har den også op til 200 timers levetid, og dermed også et stegetermometer, som kan holde i mange år. 

Meater+ stegetermometer

Fordele

Moderne og stilrent termometer fra Meater. Apparattet styres via Meater+ app, hvor du kan holde 100% styr på temperaturet. Det måler både inde i kødet, og uden for købet. Stegetermometeret kan styres op til 10m igennem Bluetooth og på til 50m gennem WiFi.  

Det gode ved denne model er, at den ikke nødvendigvis kun bruges når du skal grille. Den kan også bruges i din ovn, hvis der skal tilberedes en steg. Via Meater’s app, kan du overlade stegningen til dem. Du indtaster den ønskede temperatur, og appen gør dig opmærksom, når temperaturen er opnået.  

Desuden er dette stegetermometer det eneste termometer, som har et bæredygtig, og unikt design. Opbevaringen, som er lavet af bambus, har en LED display, som viser batteri-tilstanden. Indsæt 1 AAA-batteri, og den kan holde i op til 24 timer. 

1.087,75 kr

CookPerfect stegetermometer

stegetermometer

Fordele

Moderne stegetermometer fra cookperfekt. Den har hele 6 sensorer, som kan fortælle dig, hvornår kødet har nået den rette temperatur. Uanset om det skal være rødt, rosa eller gennemstegt. 

Du kan følge med i temperaturen via en app. Den kan fortælle dig, hvad tid kødet forventes at være færdigt, så man nemt kan forberede andre ting imens, så det hele kan blive færdig på samme tid.  Dette stegetermometer kan bruges i grill, ovn og gryde. 

Stegetermometeret er kompatibel med WiFi og Bluetooth. Appen kan betjenes via bluetooth med en rækkevidde helt op til 120m. Igennem en cloud-funktion er rækkevidden uendelig! Med dette Witt by CookPerfect Comfort steel stegetermometer, kan du overlade stegningen, og koncentrere dig om andre ting. 

Eva Solo Cook N Time stegetermometer

Fordele

Super flot stegetermometer fa Eva Solo. Denne stegtermometer har en 3i1 funktion, hvor den har: 

 • Spyd
 • Timer 
 • Digitalur

Med denne model, kan du have præcis styr på tiden og graderne. Den alarmere dig, når den ønskede temperatur er nået. Den kan bruges til både ovn og grill. Den har en stilrent design i rustfrit stål, som vil passe godt ind i køkkenets øvrige inventar. 

Den har allerede 5 forprogrammeret temperaturtyper. Omend du skal stege and, gris, okse eller kylling, så kan du trykke dig ind på kødtyper, og den fortæller dig graderne. Den viser dig den valgte temperatur, den ønskede temperatur, og hvornår den ønskede grad forventes at opnås. Samtidig med, at du kan holde styr på hvornår gæsterne ankommer. 

OBH Trådløs stegetermometer

stegetermometer

Fordele

OBH stegetermometer med traditionel, stort displat. Vælg hvilken kødtyper du vil stege, du kan vælge mellem kylling, okse, kalkun, kalve og svine med flere. Dertil har den en timer-funktion, og kan fortælle dig, når den rette temperatur er nået. Stil nålen ind i stegen, og den kan tåle op til 380 grader. 

Displayet viser det du behøver at vide. den ønskede temperatur, og hvilken temperatur kødet har lige nu. Den alarmerer dig, når målet er nået. Designet er simpelt, sort og brugervenlig. Et godt stegetermometer til prisen fra OBH Nordica. 

Dangrill WIFI stegetermometer

Fordele

Lille og simpelt stegetermometer fra Dangrill. Tilkobl stegtermoteret via WiFi, som er en stabil forbindelse, som gør, at du kan tage ud og handle imens stegen bliver færdig på grillen, eller i ovnen. 

Den kan måle temperaturer mellem 30 og 250 grader. Den har et lille display, som er nem at betjene. Viser ønskede temperatur, samt den nuværende temperatur, så du nemt at holde styr på stegningen. Dertil fungerer stegetermometret sammen med en app, hvor du kan få det fulde overblik, og holde øje fra en længere afstand. 

De fleste stegtermometer på det danske marked, anvender batteri. Men dette stegetermometer bruger ikke batterier, men er elektronisk, og skal oplade via et USB stik, som medfølger. 

Grill n GO° Stegetermometer

Fordele

Lille og praktisk stegetermometer fra Grill n Go°. Kobles på via bluetooth, og fungerer sammen med din telefon eller tablet, via en app. Igennem den app, kan du indtaste den ønskedee kernetemperatur, og den vil alarmere dig, når målet er nået. Igennem appen kan du følge med temperaturen igennem en graf, samtidig med at du kan bevæge sig hele 30meter væk. 

Med dette stegetermometer kan du tryg overlade stegningen, imens du leger med ungerne, tilbereder tilbehør til maden. Og med sit lille design, som viser de tal du har brug for. 

– Hvilket slags kød du steger
– Den nuværende temperatur 
– Målet for temperaturen

Thermapen Professional Termometer

stegetermometer

Fordele

Simpel, men stilfuld stegetermometer fra Thermapen. Du kan vælge mellem mange forskellige farver, udover ovenstående, som er gul.  Materialet er gummi, som gør den praktisk i forhold til snavs og vand. 

Dette stegtermometer bruges manuelt, og giver meget præcise målinger på både kød, fisk og fjerkræ. Selve håndtaget kan rotere 360 grader, hvilket gør, at du kan aflæse temperaturen fra enhver vinkel. Der er lys i displayet, som automatisk lyder mere, eller mindre, efter sine omgivelser. 

Den bruger AAA-batterier, og har en levetid på 3000 timer ved normal brug. 

Blomsterbergs Digitalt køkkentermometer

Fordele

Super fint, manuelt stegetermometer fra søde Mette Blomsterberg. Den er simpel og stilfuld i rustfrit stål. Dette stegetermometer kan bruges til at afmåle tamperturer på flere fødevare. Kød, fisk, fjerkræ, is og chokolade. 

Passer ind i de fleste hjem, og så har den et hul i toppen, som gør, at den kan hænge i køkkenet. 

Stegetermometret bruger 3 styks LR44 batterier.

Hvordan bruges et stegetermometer?

Helt grundlæggende, så fungerer et stegetermometer sådan, at den måder kernetemperaturen. Det gør den i spidsten af en metalstang, og ud fra hvilken model det er, så har den en eller flere sensorer, som den registrerer ud fra, og melder videre til apparatet. 

Når man bruger et stegetermometer, så monterer man metalstangen i kødet, så den er i midten af det hele, det er altså hér, at du får den mest præcise temperatur. Hvis spidsen ikke er i midten af kødet, vil temperaturen være upræcis, og du vil derfor risikere, at kødet får for lidt, eller for meget. 

 

Hvorfor ønsker man egentlig at vide kernetemperaturen?  

Det gør man for at opnå kødet veltilberedt, og så perfekt som muligt. Har man ikke et stegetermometer, kan man først se hvor gennemstegt kødet er, når man skærer i det. Derfor kan man ved hjælp af et stegetermKernetemperaturen afhænger af hvilket slags kød du steger. 

Du kender helt sikkert til udtrykkende, rød, medium, gennemstegt. Det er et udtryk for, hvor tilberedt kødet er. 

Rødt 

Ønsker man sit kød rødt, så skal det tilberedes/steget i kortest tid. Her er kødet, ironisk nok, stadig rødt, men ikke råt! – Folk der ønsker sit kød rødt, kan være fordi det skal være nemt at tygge, og de kan godt lide følelsen af, at kødet nærmest smelter på tungen. – Hvornår kødet er rødt, afhænger af kødtypen. 

Medium

Er er noget de fleste fortrækker sit kød. Når det er medium gennemstegt, så har det nået den optimale kernetemperatur, og i stedet for at det er rødt, som ovenstående, så er det lettere rosa, når det er medium tilberedt. Her er konsistensen lidt hårdere, end når det er rødt. Her skal der tygges lidt flere gange, før det kan sluges. Hvornår kødet er medium, afhænger af kødtypen. 
 

Gennemstegt

Når det er gennemstegt, så er det, som ordet siger, stegt igennem. Her er konsistensen endnu hårdere, og der skal tygges flere flere gange. Når det er gennemstegt, så er det ikke rødt eller lyserødt, men samme brunlige farve, som resten af kødet. Gennemstegt kød foretrækkes, af de mennesker, som afskyr rødt kød. Hvornår kødet er gennemstegt, afhænger af kødtypen. 

stegetermometer

Hvornår er kernetemperaturen nået?

Når man skal finde kødet kernetemperatur, kommer det an på, hvilken type kød der tilberedes. Det varierer nemlig fra kødtyper til kødtyper. 

 • Rødt: 55-60°
 • Medium: 60-65°
 • Gennemstegt: 65-68°
 • Rødt: 58-62°
 • Medium: 62-65°
 • Gennemstegt: 65-70°
 • Medium: 62-65°
 • Gennemstegt: 65-70°
 • Gennemstegt: 75°
 • Gennemstegt: 62-66°

Hvilket stegetermometer skal jeg vælge?

Der findes 3 typer af stegetermometer

 • Det manuelle stegetermometer
 • Det digitale termometer
 • Det trådløse termometer

 

Det manuelle

Det manuelle stegetermometer, er det termometer du skal vælge, hvis du ikke er til det digitale. Hvis du gerne vil holde det minimalistisk, og fri for elektronik, batterier og ledninger, så kan du vælge et af de manuelle stegetermometre, som er på markedet. Det manuelle er lige så præcis, som de digitale og trådløse. 

Fordele

Ulemper

Det digitale

De digitale stegetermometre skal oftes bruge batterier, og andre bruger ledninger for at oplade. Digitale stegeapparater har et væld af forskellige designs, med mange forskellige smarte funktioner. 

Du skal vælge et digitalt stegetermometer, hvis du godt kan lide teknologi. Hvis du gerne vil overlade teknologien til at minde sig om kernetemperaturer, og alarmere dig, når temperaturen er nået. Hvis du ofte er stresset i køkkenet, så vil et digitalt stegetermometer være noget for dig. 

Fordele

Ulemper

Det trådløse

Hvordan virker et trådløse stegtermometer? Det trådløse stegetermometer kan det samme som det digitale. Dog har det trådløse apparat lige taget skridtet længere, og gjort den trådløs. Det vil sige, at du ikke behøver at være i nærheden af stegetermometret, når du griller, eller steger en steg i ovnen. 

Når den er trådløs, kobles termometret på via bluetooth eller WiFi, det afhænger af stegetermometeret. Nogle har en lang rækkevidde, mens andre har en uendelig rækkevidde, som gør det muligt, at du kan tage i Netto for at handle det sidste ind til maden, imens du kan holde øje med temperaturen via din mobil. 

Måden din mobil holder øje, er via en App, som man downloader. Der kobler man stegetermometret på, og det er også her, at man kan indtaste den ønske temperatur. 

Fordele

Ulemper

stegetermometer

Manuelt eller elektronisk stegetermometer

Om du skal vælge et manuelt stegetermometer, eller et digitalt el. trådløst, det kommer helt an på dine præferencer og behov. Oftes går den ældre generation, langt uden om det elektroniske termometer, fordi det finder det besværligt, at koble det på WiFi. De foretrækker som regel det manuelle apparat. Det gode, gamle stegetermometer. 

Den nyere generation, foretrækker det elektroniske apparat. Netop fordi det er smart, og kan kobles på ens telefon. Den yngre generation, finder mere tryghed i, at vide at stegetermometeret klarer det for én. 

Om du er til det ene eller det andet, er helt op til dig. Har du brug for alle de smarte funktioner, som det elektroniske har? Eller synes du bedst om det gode, gamle apparat? Måske du går efter designet, som passer ind til dit køkken. Valget er en smagssag. 

Hvor skal stegetermometeret sidde i en and?

Når du skal grille et fjerkræ (som er and, kylling, kalkun), så er det vigtigt, at den opnår en kernetemperatur på 75°, for at fjerne bakterierne salmonella. 

For at finde kernetemperaturen, anbefales det, at man bruger et stegetermometer, uanset om det er manuelt, eller elektronisk. Der hvor du skal stikke spydet ind i fjerkræet, er der hvor kødet er tykkest, som oftest er låret eller brystet. Dog skal du sørge for, at spydet ikke rammer knogler eller stikket ud på den anden side. Spydet skal placeres i midten, for at opnå den rette kernetemperatur. 

En god måde at tjekke, om fjerkræet har stegt færdig, er når man kigger på saften. Er saften, der kommer ud af kødet rødt, er den ikke klar endnu, men hvis sagtens er klart, så er den færdig. 

Nanna Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here