Græstrimmer Test 2023 – Her er de 10 bedste græstrimmere

995
græstrimmer

Sidst opdateret d. 17-02-2023 af Nanna Petersson

En græstrimmer er en type haveredskab, der kan bruges til at klippe forvokset græs og ukrudt på din ejendom. Den kaldes nogle gange for en ukrudtsrydder, kantskærer, kanttrimmer eller strædetrimmer.

En græstrimmer bruger en roterende klinge til at trimme kanterne i din have og fjerne uønsket vækst fra din græsplæne, som især kan vokse i kanterne, hvor man ikke kan komme til med sin græsplæneklipper eller og ej heller med sin robotplæneklipperen. Det kan også være, at du har bede, som skal ryddes for ukrudt, hvor græstrimmeren også er særlig effektiv.

Græstrimmeren klipper ved hjælp af en roterende kniv. Kniven drives normalt af en elektrisk motor, hvilket betyder, at du aldrig har brug for benzin eller olie til den. Men der findes også stadig benzindrevne græstrimmere.

I denne artikel vil vi tale om, hvorfor man har brug for en græstrimmer, hvis du har hus og have, hvordan de fungerer, samt nogle tips, til, hvordan du bruger en korrekt! Men først vil vi naturligvis vise de bedste og mest effektive græstrimmere på det danske marked. En guide til dig som er på jagt efter en maskine, som kan gøre dine kanter flotte, jævne og korte.

Vi har taget udgangspunkt i forkellige ting hos hver enkel græstrimmer

  • Udseendet
  • Mærket
  • Vægten
  • Benzin/batteri
  • Funktionalitet
  • Lydstyrke
  • Opladningstid
  • Klippebredde

Stiga græstrimmer – SGT 500 AE (Inkl. batteri og lader)

græstrimmer

Denne græstrimmer kører på batteri, som nemt kan afmonteres og sættes i lader. Den er lydsvag og miljøvenlig, så du kan snildt ordne havens høje kanter, selvom naboen er ude i sin have. Den har desuden også et ergonomisk håndtag, som er justerbar. Det betyder, at du kan tilpasse den efter dit foretrukne håndtering.

Den kan trimme græs og trimme høje bede, uanset om det er tørt græs eller vådt græs. Den tager det hele. Den kan endda rydde buske med sit effektive skær. Denne batteridrevet græstrimmer er en foretrukne kantklipper af alle modeller, når haven skal synliggøres.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri 2.0 AH
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 48V
Klippebredde: 30 cm
Vægt: 3,4 kg

Butik
Billede
Pris
Link
1.780,00 1.375,00
1.499,00 1.399,00
1.695,00 1.491,00
1.575,00

Black & Decker BCSTA536B-XJ Græstrimmer (Uden batteri og lader)

Du kender nok Black and Decker, og de har også lavet en ganske udmærket græstrimmer, som er batteridrevet og med en kulløs motor. Den har en god ergonomi med teleskopstang, så du kan tilpasse den efter din højde.

Denne græstrimmer kan du sagtens sætte på hårdt arbejde på større arealer. Hvis du i forvejen har haveudstyr fra Black and Decker, så kan du bruge batteriet til alle dine maskiner inklusiv denne græstrimmer.

Når du køber lige denne model, så skal du lægge mærke til, at den leveret uden batteri og lader. Det skal du købe ved siden af, medmindre du har det i forevejen fra dine andre maskiner. Men til gengæld, så medfølger der 10m tråd og ekstra greb.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 36V
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 3,2 kg

Der er ingen priser at vise

Makita DUR181Z akku græstrimmer LXT (Uden batteri og lader)

græstrimmer

Makita har produceret denne græstrimmer til udendørs brug, som kan give dig en flot græsplæne, selv hvis du har en enorm have. Denne græstrimmer fra Makita kører på batteri, og den medfølger ikke ved dette køb, ej heller oplader. Men hvis du i forvejen har batteri og oplader fra andre Makita maskiner, så kan du anvende det i denne maskine også.

Den er nem at bruge og nem at bære rundt på, selv når du skal trimme større arealer. Selve trimmerhovede kan drejes 180 grader, så den kan skære vertikalt og skabe flotte, lige kanter.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 18V
Klippebredde: 26 cm
Vægt: 3,1 kg

Butik
Billede
Pris
Link
643,00
692,00

Bosch akku-græstrimmer EasyGrassCut 26 (Uden batteri og lader)

græstrimmer

 

Bosch laver nogle powerfulde maskiner, som virkelig kan tage fat. Det gælder også denne græstrimmer EasygrassCut modellen, og det er lige, hvad det er. Nemlig nem græsklipning.

Den kan rydde tæt bevoksning. Selvom den har en lavere volt end andre, så betyder det ikke, at den ikke kan have et effektivt skær, for det har denne model. Den er miljøvenlig og billig i drift, og så larmer den ikke særlig meget. Det betyder, at du kan holde græsplænen fin uden at genere naboerne.

Ligesom Makita modellen og Stiga modellen, så kan denne græstrimmer fra Bosch også skære kanter, da selve trimmer-hovedet kan drejes 180 grader og skære vertikalt og trimme kanter.

Her skal vi også lige nævnes, at den sælges uden batteri og lader. Men hvis du i forvejen har et batteri, så kan du bruge det i denne maskine.

Og sidst, men også meget prisværdigt, så læg mærke til vægten på netop denne græstrimmer. Den vejer nemlig kun 1,7 kg, hvilket gør den meget usamarbejdsvillig, når der skal trimmes et større og tæt beplantning, hvor det er nemmere, når maskinen ikke er tung.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 18V
Klippebredde: 26 cm
Vægt: 1,7 kg

Der er ingen priser at vise

AL-KO akku græstrimmer EasyFlex GT 2025 (Inkl. batteri og lader)

Al-ko har lavet denne græstrimmer, som er den helt rigtige græstrimmer til dig, som har fokus på prisen uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne græstrimmer leveres klar til brug, da batteriet og laderen medfølger med denne græstrimmer.

Den kan nemt trimme græsset, hvis det er for højt, den kan også agere som buskrydder, når det er blevet for højt, og så kan den klare både vådt, tørt og højt græs.

Du kan også klippe kanter med denne model ligesom mange modeller også kant. Fordi den har et drejebart trimmerhoved, som gør den ideel til at lave lige og skarpe kanter.

Den har desuden også et justerbart teleskopskaft, så du kan arbejde i den højde, der er bedst for dig.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: 2,5 Ah Li-ion
Effekt: 20V
Klippebredde: 25 cm
Vægt: 2,4 kg

Butik
Billede
Pris
Link
135,00 70,00