Græstrimmer Test 2024 – Her er de 10 bedste græstrimmere

1084
græstrimmer

Sidst opdateret d. 15-02-2024 af Nanna Petersson

I denne artikel vil vi tale om, hvorfor man har brug for en græstrimmer, hvis du har hus og have, hvordan de fungerer, samt nogle tips, til, hvordan du bruger en korrekt! Men først vil vi naturligvis vise de bedste og mest effektive græstrimmere på det danske marked. En guide til dig som er på jagt efter en maskine, som kan gøre dine kanter flotte, jævne og korte.

Vi har taget udgangspunkt i forkellige ting hos hver enkel græstrimmer
  • Udseendet
  • Mærket
  • Vægten
  • Benzin/batteri
  • Funktionalitet
  • Lydstyrke
  • Opladningstid
  • Klippebredde

En græstrimmer er en type haveredskab, der kan bruges til at klippe forvokset græs og ukrudt på din ejendom. Den kaldes nogle gange for en ukrudtsrydder, kantskærer, kanttrimmer eller strædetrimmer.

En græstrimmer bruger en roterende klinge til at trimme kanterne i din have og fjerne uønsket vækst fra din græsplæne, som især kan vokse i kanterne, hvor man ikke kan komme til med sin græsplæneklipper eller og ej heller med sin robotplæneklipperen. Det kan også være, at du har bede, som skal ryddes for ukrudt, hvor græstrimmeren også er særlig effektiv.

Græstrimmeren klipper ved hjælp af en roterende kniv. Kniven drives normalt af en elektrisk motor, hvilket betyder, at du aldrig har brug for benzin eller olie til den. Men der findes også stadig benzindrevne græstrimmere.


Stiga græstrimmer – SGT 500 AE (Inkl. batteri og lader)

græstrimmer

Denne græstrimmer kører på batteri, som nemt kan afmonteres og sættes i lader. Den er lydsvag og miljøvenlig, så du kan snildt ordne havens høje kanter, selvom naboen er ude i sin have. Den har desuden også et ergonomisk håndtag, som er justerbar. Det betyder, at du kan tilpasse den efter dit foretrukne håndtering.

Den kan trimme græs og trimme høje bede, uanset om det er tørt græs eller vådt græs. Den tager det hele. Den kan endda rydde buske med sit effektive skær. Denne batteridrevet græstrimmer er en foretrukne kantklipper af alle modeller, når haven skal synliggøres.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri 2.0 AH
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 48V
Klippebredde: 30 cm
Vægt: 3,4 kg

Der er ingen priser at vise

Black & Decker BCSTA536B-XJ Græstrimmer (Uden batteri og lader)

orange græstrimmer

Du kender nok Black and Decker, og de har også lavet en ganske udmærket græstrimmer, som er batteridrevet og med en kulløs motor. Den har en god ergonomi med teleskopstang, så du kan tilpasse den efter din højde.

Denne græstrimmer kan du sagtens sætte på hårdt arbejde på større arealer. Hvis du i forvejen har haveudstyr fra Black and Decker, så kan du bruge batteriet til alle dine maskiner inklusiv denne græstrimmer.

Når du køber lige denne model, så skal du lægge mærke til, at den leveret uden batteri og lader. Det skal du købe ved siden af, medmindre du har det i forevejen fra dine andre maskiner. Men til gengæld, så medfølger der 10m tråd og ekstra greb.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 36V
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 3,2 kg

Der er ingen priser at vise

Makita DUR181Z akku græstrimmer LXT (Uden batteri og lader)

græstrimmer

Makita har produceret denne græstrimmer til udendørs brug, som kan give dig en flot græsplæne, selv hvis du har en enorm have. Denne græstrimmer fra Makita kører på batteri, og den medfølger ikke ved dette køb, ej heller oplader. Men hvis du i forvejen har batteri og oplader fra andre Makita maskiner, så kan du anvende det i denne maskine også.

Den er nem at bruge og nem at bære rundt på, selv når du skal trimme større arealer. Selve trimmerhovede kan drejes 180 grader, så den kan skære vertikalt og skabe flotte, lige kanter.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 18V
Klippebredde: 26 cm
Vægt: 3,1 kg

Butik
Pris
Link
659,00
728,00
782,00

Bosch akku-græstrimmer EasyGrassCut 26 (Uden batteri og lader)

græstrimmer

 

Bosch laver nogle powerfulde maskiner, som virkelig kan tage fat. Det gælder også denne græstrimmer EasygrassCut modellen, og det er lige, hvad det er. Nemlig nem græsklipning.

Den kan rydde tæt bevoksning. Selvom den har en lavere volt end andre, så betyder det ikke, at den ikke kan have et effektivt skær, for det har denne model. Den er miljøvenlig og billig i drift, og så larmer den ikke særlig meget. Det betyder, at du kan holde græsplænen fin uden at genere naboerne.

Ligesom Makita modellen og Stiga modellen, så kan denne græstrimmer fra Bosch også skære kanter, da selve trimmer-hovedet kan drejes 180 grader og skære vertikalt og trimme kanter.

Her skal vi også lige nævnes, at den sælges uden batteri og lader. Men hvis du i forvejen har et batteri, så kan du bruge det i denne maskine.

Og sidst, men også meget prisværdigt, så læg mærke til vægten på netop denne græstrimmer. Den vejer nemlig kun 1,7 kg, hvilket gør den meget usamarbejdsvillig, når der skal trimmes et større og tæt beplantning, hvor det er nemmere, når maskinen ikke er tung.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 18V
Klippebredde: 26 cm
Vægt: 1,7 kg

Der er ingen priser at vise

AL-KO akku græstrimmer EasyFlex GT 2025 (Inkl. batteri og lader)

græstrimmer i rød og grå

Al-ko har lavet denne græstrimmer, som er den helt rigtige græstrimmer til dig, som har fokus på prisen uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne græstrimmer leveres klar til brug, da batteriet og laderen medfølger med denne græstrimmer.

Den kan nemt trimme græsset, hvis det er for højt, den kan også agere som buskrydder, når det er blevet for højt, og så kan den klare både vådt, tørt og højt græs.

Du kan også klippe kanter med denne model ligesom mange modeller også kant. Fordi den har et drejebart trimmerhoved, som gør den ideel til at lave lige og skarpe kanter.

Den har desuden også et justerbart teleskopskaft, så du kan arbejde i den højde, der er bedst for dig.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: 2,5 Ah Li-ion
Effekt: 20V
Klippebredde: 25 cm
Vægt: 2,4 kg

Butik
Pris
Link
517,00
527,00
1.070,00

Powerplus POWPG40220 Græstrimmer

græstrimmer

Effektiv elektrisk græstrimmer fra Powerplus. Den bruger 650 watt og er en meget prisvenlig græstrimmer, i forhold til at du modtager den, klar til at skære kanter, rydde buske og sørge for at holde græsplænen jævn.

Denne eldrevet græstrimmer er også ideel til tungere opgaver på tætbevokset græs arealer. Den er lige så effektiv som en batteridreven græstrimmer.

Du er ikke afhængig af, at der strøm på batteriet, når du skal trimme eller har brug for eb buskrydder, for den er kun afhængig af strøm fra ledning. Så det kræver, at du har en forlængerledning, som gerne skal kunne nå hele dit areal.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: el
Volt: 230 V
Watt: 650
Klippebredde: 32 cm
Vægt: 2,6 kg

Butik
Pris
Link
737,50 601,32

Hikoki akku græstrimmer

grøn trimmer

Hikoki har lavet denne lydsvage akku græstrimmere, som har et justerbart fronthåndtag med god ergonomi, som giver en god arbejdsstilling. Den kan klippe kanter til perfektion, fjerne græs, selvom der der er meget græs. Dette er en af de nok tungeste modeller indenfor batteridrevne græstrimmere, som du skal have i mente, hvis du har svært ved tunge vægte.

Der medfølger ikke batterier eller lader, når du køber denne græstrimmer, men der medfølger beskyttelsesbriller, seler og tråde. Det gode ved batteridrevne græstrimmere er, at man kan tilkøbe et eller flere batterier til. At have 2 batterier vil sikre dig en optimal levetid. Det kræver lidt ekstra af batteriet, når den skal trimme kraftigere græs, end hvis den skal trimme korte kanter.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri
Volt: 36 V
Watt: 650
Klippebredde: 31 cm
Vægt: 3,9 kg

Der er ingen priser at vise

Worx akku græstrimmer (uden batteri og lader)

græstrimmer

Worx 20V batteriplæneklipper er et godt valg for alle, der ønsker at klippe deres græstrimmer uden besværet med gas, benzin eller ledninger. Denne batteridrevne plæneklipper har mange funktioner, herunder: en justerbar klippehøjde, to hastigheder, firehjulstræk for nemmere manøvredygtighed på skråninger og ujævnt terræn, højdejustering med et enkelt håndtag, der er let at bruge; masser af kraft med vores patenterede design med to knive.

Denne elektriske græstrimmer er en 2i1 trimmer. Den kan trimme græs, og den kan trimme dine kanter. Den er alsidig og effektiv både, når det er tørt græs og højt græs. Det er en græstrimmer med en effektiv, men lille motor, som kan holde i mange år.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri
Volt: 20 V
Watt: 600
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 2,5 kg

Butik
Pris
Link
750,00
1.030,00

DEWALT 18 V XR græstrimmer – uden batteri

græstrimmer

Hvis du leder efter en græstrimmer, der er kraftfuld, nem at bruge og kommer med en god garanti, så bør du overveje DEWALT 18 V XR græstrimmer. Denne trådløse trimmer har et 18 volt lithium-ion-batteri, som giver masser af kraft til de fleste opgaver. DEWALT 18-Volt Cordless Brushless String Grass Trimmer/Edger er designet med styrke og effektivitet for øje. Den omfatter også en 4-punkts styrestang, så den kan justeres til den ønskede højde samt et justerbart håndtag, så den passer perfekt i dine hænder!

Med kombinationen af kraft og komfort er dette en plænetrimmer, der er værd at tjekke ud. Den leveres også med en treårig begrænset garanti, hvilket er noget, man ikke ser så ofte med plænetrimmere. Hvis du er på udkig efter en kraftfuld og komfortabel græstrimmer, bør DEWALT 18 V XR-plænetrimmeren være det rette køb for dig.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri
Volt: 18 V
Watt: 650
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 4,2 kg

Butik
Pris
Link
1.233,00
1.324,00

Ryobi Græstrimmer 18V Hybrid – RLT1831H20F

lysegrøn græstrimmer

Ryobi har altid været et pålideligt og højkvalitetsmærke for værktøj og udstyr, og Ryobi 18V Hybrid plænetrimmeren er ingen undtagelse. Hybriddesignet kombinerer trådløs el på batteri med en ledning, som kan tilsluttes en ledning for at give dig det bedste fra begge verdener. På den måde vil du aldrig løbe tør for undskyldninger for ikke at have fine og lige kanter.

Ryobi 18V hybridplæneklipperen giver mere end nok kraft til at klare de mest vanskelige opgaver på din ejendom som f.eks. store områder med højt græs eller ukrudt, der er svært at klippe. Hvis du leder efter noget mere kompakt, er der også en model, som kun bruger batteri, som kan bruges på trange steder omkring hegn, dæk, terrasser og andre svært tilgængelige områder.

Leveres med lader og ledning.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri og el
Volt: 18 V på batteri, 230 V med ledning
Klippebredde: 30 cm
Vægt: 3,2 kg

Butik
Pris
Link