Hækkeklipper test – Se vores gennemgående test med 13 modeller

7267
hækkekliper

Er du husejer eller lejer et hus med have, ved du kun alt for godt, hvor kærkommen en god hækkeklipper kan være. I denne hækkeklipper-test giver vi vores bud på de bedste hækkeklippere på markedet. Her er desuden lidt for enhver smag og ethvert behov, så kig endelig vores liste igennem. Du finder helt sikkert noget, der passer lige netop dig!

Er du helt ny til verdenen af haveredskaber og –maskiner? skal denne hækkeklipper-test også nok hjælpe dig på vej med gode råd og forståelig information om, hvad hver model kan tilbyde dig. Vi giver et godt overblik over, hvad der er på markedet, hvad du skal kigge efter, hvad der passer til forskellige slags behov. Sidst men ikke mindst, hvad den bedste hækkeklipper egentlig kan præstere.

En hækkeklipper er en havemaskine, som er bygget specifikt til at trimme almindelige hække, som så mange danskere bruger til at afskærme deres have fra naboer og vejen. En hækkeklipper er mere eller mindre en automatiseret hækkesaks, så du kan få trimmet hele hækken på kortere tid. Du får typisk også et flottere, mere lige resultat med en hækkeklipper. Hækkeklippere er typisk enten elektriske, batteridrevne eller benzindrevne. På vores liste finder du alle tre slags modeller.

Information om testen

Vi informerer løbende om fordele og ulemper ved den specifikke hækkeklipper. Så du kan tage en informeret beslutning, når du skal købe din næste (eller første) hækkeklipper. I vores test har vi desuden inkluderet flere forskellige, anerkendte mærker, så du er sikret ordentlig kvalitet. Her er testvindere og præcisionsredskaber. Samt de populære modeller, som du kan finde i næsten enhver nabos skur eller garage. Du finder ligeledes hybrid-modeller, som kan bruges til flere formål. De har dog alle det til fælles, at de er nogle af de bedste hækkeklippere på markedet.

Er du klar på at finde din næste hækkeklipper? Så læs med her.

Makita DUH751Z hækkeklipper
Fordele
Ulemper

Denne hækkeklipper fra Makita har en ekstralang 750 mm klinge. Kniven er særligt skarp og god til professionelt arbejde. Makita DUH751Z er en af de bedre modeller til højere hække grundet den lange klinge, hvis du ikke vil investere i en teleskop-hækkeklipper. For en sikkerheds skyld er Makita DUH751Z-hækkeklipperen udstyret med en elektronisk bremse. Det vil altså sige, at hvis den fanger noget, der ikke er en gren eller et blad, stopper klingen automatisk.

Derudover har denne Makita-hækkeklipper et drejbart håndtag, som er belagt med gummi. Det bløde håndtag kan drejes til fem forskellige positioner for maksimal komfort. Hele maskinen er faktisk udformet ergonomisk, så den er komfortabel i brug. Den vejer 3,5 kilo, så selvom det er en meget kraftig hækkeklipper, er Makita DUH751Z ikke ligefrem en tung model.

Kraftig hækkeklipper på batteri

Makita DUH751Z er en hækkeklipper på batteri, så den er mere miljøvenlig end benzindrevne hækkeklippere. Du kan med fordel benytte batterier fra Makitas eget mærke. Makita DUH751Z kan bruge batterier, der har en kapacitet fra 0,6 Ah til 1,5 Ah, så den kan potentielt bruges i op til flere timer per opladning. Det, at denne Makita-hækkeklipper er batteridreven, betyder desuden, at den har længere driftstid. Den afgiver maksimalt en effekt på 500 watt, hvilket er yderst pænt.

Denne ekstralange hækkeklipper fra Makita er særligt brugervenlig. Du kan oplade batterierne på minimum 15 minutter og maksimalt 55 minutter. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilket batteri du benytter til din Makita-hækkeklipper. Alt i alt en god hækkeklipper med kraftfuld motor og ergonomisk styring, som er særligt god til et højere behov.

Du kan lære mere om den smarte hækkeklipper fra Makita i denne video.

Butik
Billede
Pris
Link
2.845,00 2.022,00
2.107,00
2.828,00

Makita DUH523RM

Makita DUH523RM hækkeklipper
Fordele
Ulemper

Er du interesseret i en hækkeklipper fra Makita, men ønsker en mindre og stille maskine end DUH751Z-modellen? Så er Makita DUH523RM måske noget for dig.

Denne Makita-hækkeklipper har en klinge på 520 mm og blot 15 mm mellem hvert blad. Som udgangspunkt vil du altså få et rigtig rent snit med denne hækkeklipper. Hvis du er for hård ved maskinen, er den desuden udstyret med overbelastningsbeskyttelse, så du ikke risikerer at ødelægge den ved for meget brug. Desuden har modellen en smart lampe, som vil blinke ved overbelastning.

Som så mange andre modeller fra Makita er denne hækkeklipper batteridreven. En hækkeklipper på batteri er typisk mere miljøvenlig end en benzindrevet hækkeklipper. Til Makita DUH523RM medfølger der et 4,0 Ah batteri, så denne hækkeklipper kan bruges i op til 4 timer per opladning. 

Lynhurtig ladning

Fra totalt tappet batteri til fuld opladning tager det blot 36 minutter, altså lige omkring en frokostpauses tid. Dette skyldes den medfølgende lynlader, som er ekstra kraftig. 

Selvom Makita DUH523RM ikke har et håndtag, der kan drejes, er det til gengæld belagt med gummi, hvilket hjælper på sagen. Desuden er håndtaget vibrationsdæmpet, hvilket gør den komfortabel at håndtere i længere tid. Er du okay med at manøvrere lidt mere med din hækkeklipper, er denne Makita-hækkeklipper altså rigtig fin til formålet. 

Denne hækkeklipper fra Makita vejer 3,4 kilo, så selvom den er kortere og mindre end DUH751Z-modellen, er den altså ikke synderligt meget lettere. Til gengæld er den betydeligt mere stille. Med et lydtrykniveau på blot 83 dB kan du nemt hive din Makita DUH523RM frem uden særligt meget eftertanke. Alt i alt er dette en god og gennemsnitlig hækkeklipper, som kan dække de flestes behov.

Se et preview af hækkeklipperen i videoen her:

Butik
Billede
Pris
Link
279,00
455,00
455,00
630,00
920,00 636,00
669,00