Lad græsset slå sig selv med en robotplæneklipper

676

Sidst opdateret d. 25-11-2022 af Nanna Petersson

Ikke mange haveejere nyder at klippe deres græsplæne. Det er det hårde arbejde og noget, der bare skal overstås. Det er dog stadig en stor tilfredsstillelse, når græsset er veltrimmet og pænt. Med en robotplæneklipper kan man lade maskinen om det hårde arbejde, mens man selv læner sig tilbage i hængekøjen og nyder de skønne omgivelser.

Læs med her og bliv oplyst omkring fordelene og mulighederne ved at eje en robotplæneklipper.

Solen skinner, og fuglene pipper

Sommeren nærmer sig og ligeså de varme og solrige dage, som giver vækst i havens planter. Græsset er ingen undtagelse, og siden de første robotplæneklippere så dagens lys i 1995, er de blevet mere og mere populære. Danskerne elsker deres robotplæneklippere, og mange navngiver dem endda, så de kan være en del af hele familien.

Grunden til, at mange haveejere sværger til en robotplæneklipper, er undersøgt af Trädgårdsbarometern. De fandt forskellige grunde, blandt andet at den dårlige samvittighed forsvinder. Herudover sætter robotejerne stor pris på den frigivne tid til andre gøremål, samt de færre skænderier med partneren omkring græsslåningen.

Fordele ved en robotplæneklipper

Udover de ovenstående nævnte grunde til, at flere haveejere i dag sværger til en robotplæneklipper, er der også en lang række andre fordele.

Den første og mest åbenlyse fordele er selvfølgelig, at man sparer meget tid og energi, da man undgår at skulle skubbe en græsslåmaskine i flere timer. Særligt hvis man har en stor græsplæne, kan det være adskillige timer sparet ugentligt. I dag er tid en begrænset ressourcer, som altid er rar at få mere af.

En anden fordel er en pænere græsplæne. Da plæneklipperen kører ofte, vil plænen blive mere tæt og grøn med tiden. Man vil også kunne undgå store mængder af mos og ukrudt, som ikke klæder en græsplæne.

En robotplæneklipper kræver stort set ingen vedligeholdelse, hvis man sammenligner med en almindelig plæneklipper. Den tåler selv barsk vejr og kan sagtens køre i både regn og vind. De fleste vælger dog at sætte robotplæneklipperen ind i et skur eller lignende, når vinteren nærmer sig. Her er der alligevel ikke brug for at få klippet græsset.

Yderligere fordele:

  • Billig i drift
  • Lydsvag græsslåning
  • Kan styres med app
  • Ingen forurening.

Læs den store guide over robotplæneklipper her og find de bedste på markedet.

Dette bør man overveje inden køb

Når man står overfor at skulle købe sin første robotplæneklipper, er der en række overvejelser, som er gode at gøre sig.

For det første er det vigtigt at overveje, hvor stort et areal robotplæneklipperen skal dække. Hvis arealet er meget stort, skal plæneklipperens størrelse og motor egne sig til det.

Hvis græsplænen indeholder mange skråninger og kanter, er det værd at undersøge, om robotplæneklipperen kan klare dette. Hvis ikke den kan, vil den tippe rundt eller ikke kunne køre op ad skråningen.

Det er kan også være godt at overveje, hvor lang batteritid maskinen kan køre på en enkelt opladning. Der er stor forskel på, hvor langt de forskellige modeller kan køre pr. opladning.

Tim Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here