Bedste kaffemaskine med timer – de 9 bedste i test

3601

Der er sket meget, siden kaffemaskiner kun kunne lave kaffe. Og heldigvis for det – det betyder nemlig, at vi kan mæske os i lækker kaffe brygget derhjemme, og at vi kan nyde alle de ekstrafunktioner, som kaffemaskinerne også har.

Èn af de funktioner, som vi sætter allermest pris på, er timerfunktionen. Den funktion, der gør, at du kan indstille din kaffemaskine til at starte med at brygge, når du står op om morgenen, eller når du er på vej hjem om eftermiddagen. Eller lige præcis når du har lyst – det er i bund og grund det, der gør timerfunktionen smart.

Vi har samlet ni forskellige kaffemaskiner med timerfunktion, og i det følgende vil vi gennemgå dem alle sammen. Vi ser på deres karakteristika og deres respektive fordele, og så giver vi en fyldestgørende beskrivelse af dem, så du kan træffe dit valg på et så oplyst grundlag som muligt.

Hamilton Beach The Scoop 2-Way

hamilton-beach-the-scoop

Vi starter med denne Hamilton Beach-kaffemaskine, som på mange måder er helt overlegen. Den scorer højt i anmeldelserne, og den har velvalgte ekstrafunktioner, som gør, at den henvender sig til et meget bredt publikum. Den er enkel og brugervenlig, og både dosering af kaffen og rengøring af maskinen er gjort så nemt som muligt.

Det, som vi i allerførste omgang bemærker ved denne maskine, er dens todeling. Maskinen har nemlig to sider; den ene brygger en enkelt kop kaffe, og den anden brygger op til 12 kopper i en kande. Det lyder måske simpelt, men lige netop denne funktion er så gennemtænkt og smart, at vi dvæler lidt ekstra ved den her. Todelingen gør nemlig både, at kaffemaskinen er oplagt til dig, som både vil have mulighed for at lave en kande og en kop kaffe. Todelingen gør også, at du meget nemt kan træffe et bæredygtigt valg, når det kommer til kaffe. Desuden undgår du lidt nemmere mad- eller kaffespild, og det er også en stor fordel i sig selv.

Inden vi løsriver os og går videre fra denne todelte funktion, skal det nævnes, at du selv kan vælge kaffens styrke i begge sider af maskinen. Vil du gerne have, at den ene kop kaffe, som du laver om morgenen, er stærk, mens de 12 kopper, som du brygger i kanden til dine gæster, er mildere, kan du blot indstille maskinen således. Det er nemt og smart.

Lad os gå videre til det, som i bund og grund placerer denne maskine i vores test, nemlig timerfunktionen. Den er velfungerende, og du kan med et enkelt tryk bestemme, hvornår din næste kop kaffe skal være klar.

Fordele ved Hamilton Beach The Scoop 2-Way:
 • Maskinens todeling, som lader dig veksle imellem at brygge mange kopper og blot en enkelt
 • Timerfunktion
 • Valgfrihed på kaffens styrke i de to sider
Specifikationer:
 • Kapacitet: 1-12 kopper (svarer til 2,8 liter)
 • Timerfunktion: Ja
 • Autosluk: Ja
 • Aftagelig vandtank: Nej
 • Termokrus og kaffekande
Butik
Pris
Link

Siemens TC86303

Siemens står bag testens næste kaffemaskine, og netop denne model er udvalgt som testvinder af Tænk – allerede der ved man, at dette er en kaffemaskine i høj kvalitet. Dertil kommer de gode anmeldelser, og dem er der mange af. På baggrund af et større antal anmeldelser scorer maskinen 5 stjerner ud af 5 mulige, og brugerne er særligt begejstrede for brugervenligheden, evnen til at holde kaffen varm samt det faktum, at maskinen er yderst støjsvag.

Denne maskine er oplagt til dig, der bor i et hjem fyldt med kaffedrikkere og -elskere. Den kan brygge 10-15 kopper på én gang, og den kan gøre det hurtigt. Derudover er maskinen elegant at se på, og hvis I alligevel bruger den hver dag, kan den sagtens have sin faste plads på køkkenbordet. I anmeldelserne blev det bemærket, at maskinen er god til at holde kaffen varm. Det skyldes blandt andet, at der er to varmeelementer samt en sensor – sensoren kontrollerer, at temperaturen holdes varm, og at den brygges ved den rette temperatur i første omgang.

At kaffen er varm, er ikke nok. Aromaen og smagen skal også være i top, og det er der også sørget for her. Der er nemlig et indbygget AromaSensePlus-system, som sikrer dig en optimal aroma i kaffen – uanset om du brygger 2 eller 15 kopper.

I anmeldelserne blev det endvidere bemærket, at maskinen er yderst nem at bruge, og det er igen noget, som Siemens har lagt mange tanker bag – det er med andre ord ikke tilfældigt. Vandtanken er aftagelig og dermed let at tage af og gøre rent. Der er desuden måleenhed på begge sider; endnu en lillebitte ting, som letter din hverdag. Slutteligt er der ledningsoprul og aftageligt swing out-filter, så det er nemt at komme til.

Der er naturligvis også den smarte timerfunktion her, og alle fordelene, som vi var omkring ved den seneste maskine, gør sig altså også gældende her.

Fordele ved Siemens TC86303:
 • Testvinder hos Tænk
 • To varmeelementer og sensor
 • Nem at bruge
Specifikationer:
 • Kapacitet: 10-15 kopper – svarende til 1,25 liter
 • Effekt: 1160 W
 • To varmeelementer
 • Aromakontrol: Ja
 • Aftageligt filter: Ja
 • Aftagelig vandtank: Ja
 • Automatisk sluk: Ja
 • Timerfunktion: Ja
Butik
Billede
Pris
Link
668,00
889,00
1.153,00

Ninja CF60EU

Den næste maskine, som vi meget gerne vil præsentere for dig, henvender sig i høj grad til dig, der er en inkarneret kaffenørd. Til dig, som ikke vil gå på kompromis med din kaffe. Til dig, hvor kun det bedste er godt nok. Maskinen kommer fra mærket Ninja, og den har indtil videre høstet mange gode anmeldelser.

Lad os starte med timerfunktionen; selve årsagen til at denne Ninja-model er en del af vores test. Selv uden timeren havde den garanteret været med alligevel, fordi kvaliteten i det hele taget er så høj, men nu starter vi her alligevel. Som det også gør sig gældende ved testens øvrige maskiner, kan du med denne timerfunktion sætte maskinen til at starte, lige når du ønsker. Ventetiden foran kaffemaskinen er med andre ord slut – indstil den til at starte, så kaffen er klar, når du er. Smart!

Som du måske allerede har konstateret blot ved at kigge på maskinen, har denne flere funktioner end mange andre maskiner. Der er rig mulighed for at justere på henholdsvis styrke og mængde, så din kaffe bliver, som du vil have den. Selvom der umiddelbart er mange knapper at forholde sig til, er maskinen nem at betjene. Du vælger let og hurtigt, om maskinen skal brygge dig en halv kande, en hel kande, en kop eller en to go-kop, og vil du have lidt ekstra luksus, er der også råd for det. Der er nemlig en integreret mælkeskummer, som giver dig mulighed for at få en lækker kop kaffe, som til forveksling minder om dem, de serverer på kaffebarerne rundt omkring.

Vandtanken er aftagelig, og maskinen er i det hele taget produceret med henblik på at gøre det nemt at bruge den – og gøre den ren bagefter.

Fordele ved Ninja CF60EU:
 • Integreret mælkeskummer
 • Mulighed for at justere styrken på din kaffe
 • Velfungerende timerfunktion
Specifikationer:
 • Kapacitet: 1,35 liter
 • Effekt: 1775 W
 • Autosluk: Ja
 • Drypstop: Ja
 • Aftagelig vandtank: Ja

Udgået…

Electrolux EKF7500W

Med denne næste kaffemaskine fra Electrolux kan vi præsentere en maskine, som udtryksmæssigt skiller sig en del ud fra testens øvrige maskiner. Den er hvid, og den lyse farve giver et eksklusivt look, som garanteret får de fleste til at tøve, inden de sætter maskinen i skabet efter brug. Og lad os bare være ærlige – den kommer sandsynligvis til at være i brug det meste af tiden alligevel, så gør du bare plads til den på køkkenbordet.

Electrolux er ikke den nye dreng i klassen – tværtimod har Electrolux været i gamet i mange år, og det giver dem et vist forspring i det kapløb, som handler om at producere gode kaffemaskiner, som vipper konkurrenterne af pinden.

I denne kaffesammenhæng har Electrolux lavet en maskine, som lader dig drikke rigtig god kaffe hver dag. Den har en indbygget aromavælger med hele tre trin, hvormed du kan indstille styrken på din kaffe. Du kan lade den stå på samme trin altid, eller du kan justere afhængigt af, hvornår på dagen du brygger din kaffe.

I fremstillingen af denne maskine er der truffet mange valg, som i sidste ende gør, at maskinen er sikker at bruge og nem at gøre rent. To ting, som mange forbrugere vægter meget højt. Således har den både automatisk slukfunktion og antidryp-funktion, så du ikke risikerer at få kaffe ud over hele køkkenbordet, hvis du kommer til at tage kanden fra for tidligt. Derudover har fladerne en smart non stick-belægning, som bidrager til den nemme og hurtige rengøring.

Maskinen har selvfølgelig også den smarte timerfunktion, som lader dig indstille maskinen, så den passer bedst muligt ind i din hverdag – og i mønstret i din kaffetørst.

Fordele ved Electrolux EKF7500W:
 • Eksklusivt look
 • Aromavælger med tre trin
 • Stort fokus på sikkerhed og brugervenlighed
Specifikationer:
 • Effekt: 1080 W
 • Kapacitet: 1,4 liter
 • Ledningslængde: 1 meter
 • Antal varmeelementer: 1
 • Aftagelig vandtank: Nej
 • Svingbart filter: Ja
 • Automatisk sluk: Ja
 • Aromakontrol: Ja

Udgået…

Bosch TKA8653

Med testens næste maskine har vi i høj grad med en publikumsfavorit at gøre. De fleste anmeldere giver maskinen 5 stjerner ud af 5 mulige, og nogle af de ting, som mange af dem bemærker, er, at den udnytter kaffen godt, og at den holder kaffen varm længe. Er du derfor til en enkel og solid kaffemaskine, kan det godt betale sig at læse videre her.

Denne Bosch-model kan brygge op til 12 kopper kaffe på én gang, og den brygger kaffen direkte ned i den aromabevarende termokande, som medfølger. Med den får du kaffe, som både holder temperatur og smag over længere tid.

Er du så heldig, at du tit får kaffetørstige gæster, kan du gøre brug af maskinens smarte timerfunktion. Indstil det tidspunkt, hvor kaffen skal være klar, og lad så maskinen gøre resten af arbejdet for dig. Kommer gæsterne altid på samme tidspunkt, kan du bruge memory-funktionen, så du ikke skal indtaste det samme tidspunkt hver gang. Varierer dit ønskede kaffetidspunkt, kan du selvfølgelig også indstille fra gang til gang.

Indbygget i maskinen er der en praktisk drypstop-funktion, som sparer dig for en del af rengøringen, og for lethedens skyld får du også en swing out-filterbeholder, som gør det nemmere at komme til. Vandtanken kan desuden tages af, så du nemt kan fylde vand i eller gøre tanken ren – rengøringen er nemlig stort set det eneste, maskinen ikke klarer for dig.

Bosch TKA8653 fordele:
 • Temperatur- og aromabevarende termokande
 • Timerfunktion
 • Mulighed for at brygge 12 kopper på en gang
Specifikationer:
 • Effekt: 1100 W
 • Kapacitet: 1 liter
 • Aftageligt filter: Ja
 • Aftagelig vandtank: Ja
 • Ledningsoprul: Ja
 • Drypstop: Ja
 • Timer: Ja
Der er ingen priser at vise

Phillips HD7459/20

Fra én brand-gigant til en anden; testens næste maskine kommer nemlig fra Philips. Denne Philips-model er en simpel kaffemaskine til billige penge – er du derfor ude efter en maskine, som kan bryste sig af utallige ekstrafunktioner, er det ikke denne, du skal have fat i. Du skal derimod læse videre her, hvis du ønsker en solid maskine, som laver god kaffe.

Når vi siger, at dette er en maskine uden mange ekstrafunktioner, skal vi naturligvis ikke glemme timerfunktionen. Det er den, som i høj grad adskiller denne maskine fra de mere simple på markedet. Til billige penge får du altså en maskine, som laver din kaffe klar til dig, når du ønsker det. Indstil blot timeren til det tidspunkt, hvor kaffen skal være klar, og lad derefter maskinen gøre resten.

AromaSwirl er en anden funktion, som du også får med i denne maskine. AromaSwirl sikrer dig en ensartet aroma i alle dine kopper, hvilket er en klar fordel for dig, som lige præcis har fundet de bønner og den aroma, som passer bedst til dig.

Der er i høj grad også tænkt over brugervenlighed her. Alle kaffemaskinens dele kan komme i opvaskeren, og således er det nemt og hurtigt at vedligeholde maskinen i det daglige.

Desuden har maskinen indbygget autosluk-funktion, og den er dermed sikker at bruge, ligesom det er nemt at spare energi.

Philips HD7459/20 fordele:
 • Timerfunktion
 • AromaSwirl
 • Stor kapacitet – brygger 10-15 kopper på en gang
Specifikationer:
 • Effekt: 1000 W
 • Kapacitet: 1,2 liter – svarer til 10-15 kopper
 • Timer: Ja
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja
 • Svingbart filter: Ja
Butik
Billede
Pris
Link
408,00

Braun KF7020 Pur Aroma 7

Denne kaffemaskine fra Braun kan bryste sig af at være blevet testvinder – ikke blot én, men to gange. Både Tænk og svenske Råd og Rön har kåret netop denne maskine til deres testvinder i 2018, og det tegner altså godt.

Ved første øjekast forstår man godt, at denne model er blevet kåret som testvinder to gange. Dens sorte og helt enkle udtryk gør den nærmest smuk at kigge på, og har du blot den mindste plads tilbage på køkkenbordet, vil vi vædde med, at den ender med at have sin faste plads lige der.

Ligesom alle andre Braun-kaffemaskiner er denne model udstyret med et OptiBrewSystem, og på almindeligt dansk betyder det, at der er optimeret på både temperatur, bryggetid samt udvindingen af den malede kaffe. Til sammen giver dette en perfekt afbalanceret smag, og kombineret med den medfølgende aromakande kan du også nyde din lækre kaffe varm i lang tid efter brygningen.

Braun Pur Aroma 7 kan du med blot et enkelt tryk indstille det tidspunkt, som din nye Braun-maskine skal begynde kaffebrygningen på. Det kan både komme dig og familien til gavn om morgenen, når alle vil have kaffe, men ingen orker at stå op og lave den, og det er også praktisk om eftermiddagen, når alle kommer hjem og er kaffetørstige. Med et enkelt tryk på samme display kan du også indstille styrken på din kaffe, ligesom du kan angive den ønskede mængde af kaffe.

Maskinen henvender sig både til de små familier, til storfamilien og til dig, som ofte inviterer kaffedrikkende gæster på besøg. Denne Braun-model brygger nemlig 12 kopper af gangen.

Braun KF7020 Pur Aroma 7 fordele:
 • Dobbelt testvinder
 • OptiBrewSystem
 • Timerfunktion
Specifikationer:
 • Effekt: 1000 W
 • Kapacitet: 12 kopper
 • Glaskande
 • Timer: Ja
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja
Der er ingen priser at vise

Electrolux Expressionist

Med testens næste kaffemaskine er vi tilbage ved Electrolux. Her har vi med endnu en simpel, god maskine at gøre, og der er tænkt over detaljerne. Du kan eksempelvis selv vælge, om din nye kaffemaskine skal være sort eller hvid – når man tænker over, at maskinen garanteret kommer til at stå fremme på køkkenbordet det næste lange stykke tid, er det ikke en helt dum valgmulighed at have.

Som det er hele formålet med denne test – nemlig at samle kaffemaskiner med timerfunktion – så skal det naturligvis nævnes, at denne Electrolux-model også har det; timerfunktionen. Funktionen er nem at bruge, og det kræver i det hele taget ikke ret meget at sætte sig ind i manualen for denne maskine.

Maskinen har PureAdvantage-vandfilter, ligesom du også kan få glæde af AromaStrength-knappen, som lader dig justere styrken på din kaffe. Indstil knappen så ofte som du ønsker, eller lad den stå på samme styrke hver dag. Det er helt op til dig.

Forrest på maskinen finder du et stort display med stor opløsning, som gør det nemt at aflæse tallene.

Du kan brygge 12 kopper af gangen med denne maskine, og den henvender sig særligt til dig, der sætter pris på god kaffe, men som ikke vil bruge tid eller energi på at sætte sig ind i talrige funktioner. Her er der kun de mest nødvendige og dem, som giver mest glæde hver dag.

Electrolux Expressionist:
 • Brygger 12 kopper på en gang
 • PureAdvantage-filter
 • Timerfunktion
Specifikationer:
 • Effekt: 1080 W
 • Kapacitet: 1,65 liter
 • Aromakontrol: Ja
 • Timer: Ja
 • Automatisk sluk: Ja
Der er ingen priser at vise

Melitta AromaFresh

Vi er nået til testens niende og sidste kaffemaskine, og denne adskiller sig fra testens øvrige på ét særligt punkt; den har nemlig indbygget kværn. På baggrund af flere anmeldelser får den rigtig gode ord med på vejen, og er du ude efter en maskine, som ikke blot har timer, men som også kværner din kaffe med det samme, er det denne maskine, du leder efter.

Lad os dvæle lidt ved den kaffekværn. Vi er alle forskellige, og for nogen er en kaffemaskine uden kværn mere end rigeligt. For andre – og særligt for dem som går rigtig meget op i kaffe – er det alfa og omega, at bønnerne kværnes lige inden brygning. På den måde får man mest smag ud af bønnerne, og smagen er ligeledes mest frisk og autentisk. Det skal dog siges, at denne maskine også sagtens kan bruges med formalet kaffe.

Med denne kværn får du mulighed for selv at justere, om dine bønner skal males fint, mellem eller groft. Du kan endda nemt skifte mellem indstillingerne i løbet af dagen, hvis din kaffetørst ændrer sig.

På toppen af maskinen er der en bønnebeholder, hvor du kan hælde dine bønner i med det samme, og så doserer maskinen selv. Det er nemt.

Med denne maskine kan du brygge ti kopper af gangen, og den integrerede timerfunktion gør, at kaffen er klar, når du vil have, at den er klar.

Kværnen er én ting, som adskiller denne maskine fra testens øvrige. 3-i-1 CALC-programmet er en anden. Programmet lader dig justere maskinen efter den aktuelle vandhårdhed, ligesom der også er en afkalkningsindikator og et afkalkningsprogram. Det er altså ikke svært at se, at denne maskine henvender sig til dem, som forventer lidt ekstra af deres kaffemaskine.

Melitta AromaFresh fordele:
 • Integreret kværn (kan slukkes, så maskinen også fungerer med formalet kaffe)
 • Timerfunktion
 • 3-i-1 CALC-program
Specifikationer:
 • Effekt: 1000 W
 • Kapacitet: 10 kopper
 • Timer: Ja
 • Kværn: Ja
 • Glaskande
 • Autosluk: Ja
 • To varmelegemer
Butik
Billede
Pris
Link
970,00
1.169,00
1.192,00

Afrunding

Vi har nu været omkring alle testens ni kaffemaskiner, og deres eneste fællestegn var timerfunktionen og den gennemgående høje kvalitet. På stort set alle andre punkter varierede maskinerne meget, og det var i høj grad med vilje. Jo mere forskellige maskinerne er, des mere sikre er vi på, at mindst én af dem falder i din smag.

Vi kender dig ikke, og vi ved derfor ikke, hvad du går efter, men vi har i hvert fald gjort vores til, at du kan træffe dit endelige valg på et godt grundlag.

Du har set enkle og simple maskiner med timerfunktion, som kan lave kaffe og ikke frygteligt meget andet. Disse maskiner henvender sig i høj grad til dig, som ikke behøver utallige ekstrafunktioner, men som primært gerne vil have god kaffe.

Du har også set maskiner, som tilbyder lidt mere. Maskiner med flere muligheder for at indstille styrke, aroma, mængde og deslige – i større og mindre grad.

Du har set maskiner med termokander og aromakontrol, som ikke bare holder din kaffe varm, men som også sikrer, at aromaen forbliver god, mens den er i kanden.

Du har slutteligt set en maskine med kværn, som dog sagtens kunne slukkes, så maskinen også fungerer med formalet kaffe. Kværnen giver dig mulighed for en ekstra frisk kop kaffe, hvor muligheden for at skifte mellem bønner og formalet kaffe samtdig giver dig et væld af muligheder, når det kommer til at finde den perfekte kaffe for dig.

Vi håber, at du er blevet inspireret. Måske er du blevet inspireret til at købe din nye kaffemaskine hjem med det samme. Måske har du blot fået øjnene lidt mere op for, hvad du egentlig søger i en kaffemaskine.

Uanset håber vi, at du har fået noget ud af testen.

Nanna Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here