Sådan vælger du den bedste støvsuger i 2024

406
Støvsugerhoved

En støvsuger er ikke bare en støvsuger. Der er gammeldags modeller, håndstøvsugere, designervarianter og ikke mindst den populære robotstøvsuger, der selv klarer ærterne.

Der kan være enormt stor forskel på støvsugere og ikke mindst på, hvad man som husejer forventer, at ens nye støvsuger skal kunne. Derfor er det også en rigtig god idé at sætte sig mere ind i, hvad der findes på markedet, og hvad ens ønsker til en god støvsuger er. Så er du godt klædt på til næste gang, du skal investere i den helt rigtige støvsuger til dit hus. 


Hvilket udseende?

For mange er støvsugerens udseende en vigtig egenskab – måske også den egenskab, der kommer i første række. For en æstetisk støvsuger passer bare langt bedre ind i hjemmet, og det kan være en del sjovere at investere i elektronik, når man gerne vil have det til at stå fremme i sit hjem. Der findes heldigvis også en masse støvsugere, der tager højde for ønsket om en skønnere æstetik.

Det samme gælder støvsugerens størrelse. Alt afhængigt af hvor stort ens hjem er, og hvor meget man bruger sin støvsuger, kan det være, at man skal tænke i større eller mindre baner. En mindre støvsuger kan sagtens være fuldt funktionsdygtig til formålet, mens en stor støvsuger måske kan hjælpe dig med at gøre rengøringsarbejdet færdigt hurtigere.

Hvad skal den kunne?

Hvis du kommer en smule på dybt vand, når det gælder om at vælge den rigtig støvsuger baseret på dens egenskaber, kan det være en god idé at tjekke en guide til, hvordan du finder den perfekte støvsuger til dit hjem. Du skal nemlig både tage stilling til sugeevne (watt), støvsugerens lyd- og støjniveau, mundstykkets udformning og ledningens længde. På den måde sikrer du dig, at din nye støvsuger kommer til at passe til lige præcis dit hjem.

En lydsvag støvsuger

Hvis du ønsker at minimere støjen, når du støvsuger, kan du med fordel gå efter en støvsuger, der er beskrevet som lydsvag. I disse støvsugere er der nemlig skruet ned for støjudledningen, således at man for eksempel kan tale sammen eller tale i telefon, mens man gør rent.

En strømbesparende støvsuger

I 2020 og 2021 er vigtigheden af energibesparende elektronik røget i top som prioriteter hos forbrugerne. Derfor er det også en mulighed at gå målrettet efter en støvsuger, hvis motor simpelthen effektivt sparer på strømmen. Støvsugere kan nemlig også have energimærker, så kig efter energimærke A, hvis du går op i at spare på ressourcerne i hjemmet.

En handy støvsuger

Hvis du har mange værelser, møbler eller kringelkroge i hjemmet, vil du højst sandsynligt gerne have en støvsuger, der er nem at manøvrere rundt med. Der findes heldigvis et væld af støvsugere, hvor denne nemme navigation og brug har været en høj prioritet. Det samme gælder for støvsugere til hjem, hvor der ikke er alverdens opbevaringsplads. Du kan gå efter en lille kompatibel støvsuger, der nemt kan skilles ad og passe ind i et rengøringsskab, hvor der ikke er meget plads.

En lednings- og posefri støvsuger

Med tiden kommer der teknologiske løsninger, der gør husholdningsarbejdet nemmere og nemmere. Det gælder også for støvsugerne. I dag kan du nemlig købe en støvsuger, der er både posefri og ledningsfri.

En posefri støvsuger er smart at investere i, hvis du er træt af at skulle købe støvsugerposer i supermarkedet og risikere, at de ikke har den model, der passer til netop din støvsuger. I en posefri støvsuger er det i stedet en beholder, der opsamler støv og skidt. Den kan du nøjes med at tømme i skraldespanden, når den er fuld, og så er du klar til at støvsuge videre.

En ledningsfri støvsuger er ligeledes en praktisk løsning til dem, der for mange gange har måttet gå frem og tilbage i huset for at flytte ledningen med sig, hvis den sidder fast eller ikke er lang nok. En ledningsfri støvsuger kan både være håndholdt eller være en robotstøvsuger.

Den ekstrasmarte støvsuger

Hvis du gerne vil frigøre tid i din kalender, kan du med fordel undersøge udbuddet af robotstøvsugere. Det er meget nemt at købe en lille robotstøvsuger til at tage sig af støvsugningen, og den kan endda gøre det, når du ikke er hjemme.

Tim Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here