Viden om eternittag og fordelene ved det

1419
stort vinduesparti med eternittag

Sidst opdateret d. 06-05-2024 af Nanna Petersson

Eternittaget er populært af mange grunde, for det har mange fordele for dig, der gerne vil have et solidt tag, der holder i mange år. Fibercement er materialet, som eternittage laves af, og det er et særligt solidt, let og holdbart materiale. Oveni kræver det meget lidt vedligeholdelse og kan grundet dets lette vægt lægges på alle typer af tage.

Eternittag eller fibercementtag?

Egentlig er fibercement den tekniske betegnelse for det byggemateriale, som vi i daglig tale kalder eternit. Tidligere brugte man asbest, når man producerede eternitplader, men det har været forbudt siden 1988. I dag kan du altså trygt vælge eternitplader, hvis du skal have en nem, billig og holdbar løsning. Læs mere om mulighederne her.

Det kan anvendes både til at lave facade og tag med, og det er i dag en af danskernes foretrukne materialer til tag. Eternittag eller fibercementtag er og har været meget populært både til almindelige parcelhuse og alment boligbyggeri.

Eternittag består, som det korrekte navn fibercement antyder, af cement. Når cementen blandes med fibre, får materialet en større holdbarhed og styrke. Fibercement er derfor godt til at bygge med, da det har en lethed, men samtidigt er meget stabilt og stærkt.

Der er mange fordele ved at vælge eternittag

Fordele ved fibercementtag er, at fibercement:

  • Er et bæredygtigt materiale, der udelukkende består af cement, vand, fibre og nogle mineraler
  • Er vedligeholdelsesfrit og holder længere trods hårdt vejr
  • Kan modstå fugt og svamp, så du kan bevare et godt indeklima indendørs
  • Har brandhæmmende egenskaber.

Cembrit har i mange år udviklet og forædlet deres fibercement, så Cembrit tagplader har de positive egenskaber ved fibercement. Materialet har en åndbarhed, der forhindrer vækst af skimmelsvamp, fordi fugten ikke kan ophobe sig i bygningen. Samtidigt har svampespore svært ved at sætte sig fast på fibercementens overflade. På den måde beskytter du dit hus mod angreb.

Hvor lang tid holder et eternittag?

Fibercement er meget holdbart, og det kræver ingen eller meget lidt vedligeholdelse. Pladerne er grundet fibercementen meget modstandsdygtige overfor vejr, vind og slid. Et eternittag kan derfor holde i mange år, hvis du er på udkig efter et nyt tag. Faktisk kan denne type tag holde i omkring 20 til 30 og helt op til 35 år. Hvis taget skulle blive dækket af mos og alger, så kan det let renses af med en tagrensning.

Hvilke muligheder har du med et eternittag?

Et eternittag kan fås i forskellige designs, så du kan vælge det rigtige udseende til din bolig. Du kan ofte vælge mellem helt klassiske farver såsom rød, brun, sort eller grå. Derudover kan du vælge, hvilken form, dine tagplader skal have. Den traditionelle bølgeformede tagplade er den mest udbredte og genkendelige.

Hvad koster et eternittag?

Hvis du skal have lagt nyt tag, er et eternittag en billig og nem løsning. Taget er nemlig billigt sammenlignet med andre tagløsninger såsom teglsten.

Der er penge at spare, hvis du selv kan lægge taget. Det er dog langt fra alle, der lige kan skifte tag i et snuptag. Prisen afhænger af konstruktionen af taget på bygningen. Hvis der er mange detaljer, der skal tages højde for, så vil prisen for håndværkerens arbejde stige.

Tommy Sørensen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here