Vægure – Fuldend rummet med et dekorativt og moderne vægur

4647
vægur
Denne artikel indeholder reklamelinks

I alle hjem mindes vi om hvad klokken er. Om det er på vores køkkenapparater, telefoner, TV, så har de fleste af os også et ur hængene på væggen et sted. Ikke nok med at det er en nødvendighed, at vi er nødt til at vide hvad klokken er for at komme på arbejde til tiden, så er et vægur også utrolig dekorativt. 

Designere har leget med forskellige udtryk, designs, materialer, farver mm. Derfor kan du finde nøjagtig den type af vægur, som passer ind i din stil. Om det er et vægur til det moderne og stilfulde hjem, eller til det lidt mere retro indretning du er ude efter, så kan du finde nøjagtig det ur du kan lide.  

Klassiske vægure

Klassiske vægure passer ind i ethvert hjem. Neutrale farver, stilfulde visere, eller måske uden visere. Ure som man kender dem, og som også børn let kan finde ud af at tyde. 

STORT ANYTIME VÆGUR

Enkelt og klassik sølvfarvet vægur med metalkant. Uret er ganske neutralt, men ganske stilfuldt. Uret har timeviser og minutviser. Tallene er sorte og tydelige.

Kan hænge både i køkkenet, gangen og på kontoret eller hvor det end passer ind. Uret er batteridrevet. 
Mål: Ø32cm – D4cm
Pris: 319 kr

Du sendes videre til Bond.dk

SORT DRAGONFLY VÆGUR

Endnu et flot og klassisk vægur, bare i sort med hvide, tynde og aflange tal. Uret har et buet frontglad, som giver en 3D effekt og liv. 

Uret har tydelig timeviser, minutviser og sekundviser, som er lydløse og afstressende glidende bevægelser. Så der ikke er et sekund at spilde. Mærket er Karlsson, som også er mærket på urets midte. 

Dette ur kan med sit tidsløse design, hænge i ethvert rum i huset. 

Mål: Ø40cm – D4cm
Pris: 415 kr

Du sendes videre til Luxoliving.dk

DOME VÆGUR FRA NEXTIME

Stilrent og simpelt design fra Nextime. Uret er hvidt med sorte tal, hvor 12, 3, 6 og 9 er vist. Der er timeviser og minutviser, som har et silens movement, som betyder, at det bevæger sig i en rolig glidende bevægelse. 

Urets frontglas har en buet facon (dome) og derfor skaber den nemt liv i et kedeligt rum. Om det så er køkkenet, kontoret, eller stuen.

Mål: Ø35cm
Pris: 349 kr

Du sendes videre til Bond.dk

Træ vægure

Det nye moderne er også en mere miljøvenlig model. De er nemlig lavet ud af træ. Træ er moderne i mange hjem, som man både kan få i flere træsorter af borde, kommoder, stole mm. Så hvis du er til træ-ting, så vil nedenstående træ vægure også falde ind i din smag. 

KARLSSON PURE VÆGUR I TRÆ

Dette vægur er i lyst træ, men fås også i mørkt træt. Årene i træet er tydelige og gør uret unikt. Materialet er lindetræ.
Der er store tydelige brune tal. Synlig timeviser og minutviser. Trods sit træ-look, så er uret stadig et stilfuldt og yderst elegant vægur. 

Uret er af mærket Pure fra Karlssons kollektion. Uret vil passe ind i ethvert rum, hvis blot man er til træ-look. 

Mål: Ø40cm – D4,5cm
Pris: 375 kr

Du sendes videre til Luxoliving.dk

KARLSSON Meek Vægur

træ vægur

Super flot og stilfuldt vægur i lyst træ, med simple time intervaller, timeviser og minutviser i skinnende messing. 

Træet er lyst og rustikt, og man kan se de flotte ringe i træet. Det fås også i en mørk udgave. Materialet er MDF.

Uret er af mærket Meek fra Karlssons kollektion. Uret vil passe ind i ethvert rum, fx i soveværelse eller kontor.  

Mål: Ø50cm – D4cm
Pris: 749 kr

Du sendes videre til Luxoliving.dk

KARLSSON PURE VÆGUR I TRÆ

Sort og specialdesignet af Finn Juhl fra i 1950. Uret er sort flade, sort ramme og hvide timeprikker. Selve fladen er af sortlakeret asketræ. Uret har time og minutviser af aluminium.  

Finn Juhl er kendt for sit minimalistiske look, hvilket kommer til udtryk på dette fine ur, som har en enkelt og stilfult udtryk. 

Dette ur er både til den der godt kan lide træ-looket, men også til den minimaltiske person, som ønsker så få linier som muligt. Uret er egnet til at hænge i ethvert rum i boligen.

Væguret fra FJ fås i forskellige farver og størrelser. 

Mål: Ø35cm
Pris: 2995 kr

Du sendes videre til Luxoliving.dk

WATCH OUT VÆGUR I TRÆ

Simpelt og minimalistisk vægur i lys træ, designet af Anne Boysen og fremstillet i applicata. Modellen hedder Watch Out og er produceret i skandinavien.

Ved hver timeinternat, er der hul ind. Der er timeviser og minutviser i messing. Selve træet er af i massiv egetræ. 

Yderst populært vægur. Som også fås med grå visere, istedet for messing. Uret fås også i røget egetræ.

Mål: Ø32cm
Pris: 995 kr

Du sendes videre til Bond.dk

SHADOW TRÆ VÆGUR I NATUR

Super fint træ vægur fra mærket UMBRA. Uret er af i naturtræ med de fineste træåre. Det specielle ved dette ur er, at tallene ser lidt anderledes ud end normalt. Tallene er nemlig udskåret og forhøjet. I det rette lys, vil der dannes skygger omkring tallene, som giver en god effekt.

Uret er ikke bare et ur, men et stykke kunstværk i sig selv. Det er et dekorativt vægur, som vil skabe liv i ethvert rum.  

Mål: Ø41,3cm – D3,9cm
Pris: 550 kr

Du sendes videre til Bond.dk

WOOD WOOD VÆGUR

Rustikt wood wood vægur fra Nextime. Uret er i en mørk, lidt dyster farve. Selve tallene er perfektionistisk og diskret udskåret i træet. 

Uret vil passe ind i ethvert rum, hvis blot man er til træ-look. Der er time og minutviser i samme mørke farve. 

Mål: Ø35cm
Pris: 850 kr

Du sendes videre til Bond.dk

Lidt mere specielle ure

Er du ikke til de klassiske ure, som er stilrene og minimalistiske, og ej heller til træurene? Så vil du måske gerne have ure, som er i den lidt mere specielle kategori. Ure som ikke ligner normale ure, som bestemt ikke er kedelige, men stadig af god kvalitet og kan fortælle dig hvad klokken er. Så er du måske til nogle af nedenstående vægure. 

KARLSSON PURE VÆGUR I TRÆ

Dette ur er bestemt ikke en kedelig version. Den er formet som en slags stjerne. Den er lavet af bøjede remme, som samles på midten. Den er af sort metal. 

Uret har et moderne udseende, og passer ind i et moderne hjem. Der er timeviser, minutviser og sekundviser.

Dette kendte metal vægur er af modellen Ribbon og er fra UMBRA. 

Mål: Ø30cm
Pris: 500 kr

Du sendes videre til Fenomen.dk

KARLSSON MIRAGE UR

Stilrent guld ur som skinner som et spejl. Glasspejl med sorte visere. Time og minutviser, uden tal eller tidsintervaller. 

Dette ur som er dekorativt i ethvert rum. Både i køkkenet, stuen, soveværelset, eller hvor du nu end vil pynte. 

Uret er lydløst og af mærket Mirage fra Karlsson. Hæng det på væggen, eller stil det på billedehylden, og den vil skabe dybde i rummet. Modellen fås også i sort, hvis du ikke er til guld. 

Mål: Ø40cm – D3cm
Pris: 415 kr

Du sendes videre til Luxoliving.dk

HANDS STORT VÆGUR

Simpelt og stort vægur fra Hands. Uret her ingen ramme, men der er store og tydelige timeviser og minutviser. Samt store, fede tal, som skal klistret på væggen. Dertil kan du selv bestemme hvor du/lille uret skal være. 

Uret skal bruge batteri. Tallene er ca 10cm, Viserne er ca 75cm når de peger hver sin vej, 

Pris: 549 kr

Du sendes videre til Fenomen.dk

VÆGUR PEONY I GOLD

Endnu et ekstravagant og unikt vægur fra Karlsson. Uret er sammensæt af mange, lange metal stænger i 3 forskellige længder. Tilsammen danner de et unikt udseende. 

Uret er batteridrevet og fås også i en større model end denne på 45cm. Det er desuden batteridrevet. 

Pris: 440 kr

Du sendes videre til Luxoliving.dk

Find det perfekte ur til rummet

Et vægur er det der giver prikken over i’et i et rum. Hvis du går særlig meget op i indretning, så ved du også godt, at et ur ikke bare behøver at være et ur. Efter at have set ovenstående ure, så findes der et hav af forskellige modeller, i forskellige design, farver, udseende og ikke mindst størrelser. 

Leder du efter et ur til soveværelset, så er det vigtigt for mange, at det passer ind i designet til ens seng, sengeborde, skabe eller andet. Og for mange, er det også vigtigt, at det er lydløs, når man skal ligge og høre det, når man skal sove. Eller måske det skal være med lyd? Så man kan høre at det tikker. Nogle synes nemlig at det er en nødvendighed at ligge at lytte til den tikkende lyd, når man skal sove. 

Hvordan virker et radiostyret vægur?

Et radiostyret ur, henter date fra en radiosender, og derfor er utrolig nøjagtig og tidsmæssigt korrekt. Uret henter simpelthen tiden fra radiosendere, og derfor kan der godt gå noget tid, fra man montere uret, eller sætter nye batterier i, indtil den har hentet den korrekte tid fra radiosenderen.

Normalt henter uret automatisk data én gang om dagen. Det sker normalt om natten, hvor signalet er mest skarpt.  

Fordele ved radiostyret vægur er, at du altid vil vide hvad klokken helt præcist er. Dette er især vigtigt, hvis man er meget punktlig. Men det er bestemt også en fordel, når vi skifter time fra sommertid til vintertid, og vintertid til sommertid. På et ikke-radiostyret ur, vil man skulle justere tiden manuelt. Men på et radiostyret vægur indstilles tiden helt automatisk, så du ikke skal røre en finger. Så er det slut med at bruge den undskyldning, om at man har sovet for længe, fordi man har glemt at indstille tiden. 

Georg Jensen vægur

Du har måske hørt om Georg Jensen før, mange af os kender hans velkendte julepynt, som er blevet en fandt samle og pyntegenstand. Georg Jensen er en dansk sølvsmed og designer. Han er født d. 31. august 1866, og døde som 69årig d. 2. oktober, 1935. 

I dag kan du finde forskellige produkter af mærker Georg Jensen. Udover julepynt, kan du købe interiør som vaser, lysestager, kander, service, smykker og meget mere. Men noget der også er yderst populært er Georg jensen vægur. 

Georg Jensen legendariske samarbejdspartner Henning Koppel har designet vægure i Georg Jensens navn. Det karakteristiske for alle urene er, at de er i et tidsløst og stilrent design, og uden for mange unødige detaljer. 

Arne Jacobsen vægur

Endnu et kendt mærke er Arne Jacobsen. Han er født 1902 og død i 1971. Han var en kendt arkitekt og designer. Måske du kan mindes at have hørt navnet før, men ikke kan placere hvorfra? Så kan det måske være fordi du ikke går op i designmøbler. Hvis jeg nu nævner ægget, svanen, myren? Så ved du måske at det er dyre designer stole. Det er også disse stole som gave Arne Jacobsen sit internationale gennembrud. 

Arne Jacobsen har blandt andet designet “Bankers Clock” til Danmarks nationalbank i 1971. Siden da har han været kendt for sit designikon af ure, som har prydet moderne danske huse lige siden. 

Junghans vægur

Junghans er et tysk ur-fabrik som blev grundlagt i 1861. Junghans er kendt for deres gode kvalitet og unikke designs. 

Hvis du google Junghans vægure, kan du se en masse ure af gammeldags stil. De ure har prydet de danske hjem i rigtig mange år, og mange har dem stadig stående i dagligstuen. Junghans laver også populære armbåndsure, som stråler af kvalitet og stil. Urene kan du finde på enkelte danske hjemmesider, men ellers sælges urene ikke mange steder online. 

Karlsson vægur

Karlsson er et Hollands mærke, som er kendt fra sin kvalitet og æstetiske design. Mærket er denne dag i dag en del af mærket Present Time. Karlsson og Present Time har sammen designet en masse flotte, stilrene og dertil også anderledes vægure. Du kan finde lige nøjagtig den udstil, som passer bedst ind i dit hjem. Priserne er overkommelige for alle, og på trods af de lave priser, er der ikke gået på kompromis med kvalitet, tværtimod. 

Mærket (karlsson) har eksisteret siden 1980 og har siden været et verdenskendt mærke indenfor ure. Mærket kan godt lide at lave ure der skiller sig ud fra det normale. Der bliver leget med det kreative, impulsive og nationale stemning. 

 

Skagen vægur

Skagen mærket er startet af Charlotte Jorst og hendes mand Henrik Jorst i 1987. Det var Charlotte der startede med at lave lidt om på nogle ure hun havde, gjorde så farverne matchede, og så de blev lidt mere stilede. Gik ned til den lokale kiosk i Manhatten hvor de boede, og spurgte om de ikke ville købe hendes ure og sælge dem videre. 

Det viste sig at urene hurtigt blev solgt, og derfor tænkte Charlotte, at der måtte være et marked og interesse for urene. Derfor tog hun og hendes mand et lån i huset og investerede hele deres liv i urene. 

Hos Skagens Designs kan du finde både dameur og herreure. De er flere forskellige farver, former, og deres minimalistiske design er noget der er meget populært, ikke kun i Danmark, også i udlandet. 

Kahler vægur

Kahler er et yderst velkendt og populært mærker i Danmarks. Det blev grundlangt i 1839 af Joachim Christian Herman Kähler. Han invaderede fra tyskland og bosatte sig i Næstved, hvor han startede Kähler op, som et lille keramisk firma. Han lavede kakkelovne, som han blev populær på til at starte med. Men efter at hans to sønner overtog firmaet i 1872 blev sortimentet udvidet til den mere kunstneriske vej. I dag kan du både finde interiør til boligen i form af deres velkendte stribede vaser og lysestager, vægure, service, køkkenredskaber og meget mere. 

Kahlers design er unikke og tilsvarende. Du finder varer der er meget feminine og stilrene, men også designs der er tidsløst og ekstravagant. Designet har udgangspunkt i det nordiske som bærer præg i mange danske stuer. 

Vægure til børn

Børn skal bestemt ikke snydes for lamper og vægure. Selvom små børn ikke kan klokken, så kan vægure godt være en hyggelig og flot interiør på børneværelset. 

Der findes et hav af søde vægure til børn, som vil pryde enhver væg. De fås med forskellige prints og i forskellige former. Du kan blandt andet finde et ur der har et billede af søde dyremotiver, et ur der er formet som en prinsesse til pigeværelset. Eller har du en dreng, kan du finde ure der er formet som en bil eller traktor. Eller måske med et billede af batman. 

Bare fordi man hænger et ur på børneværelset, så kan det godt være at barnet ikke kan klokken endnu, men på sigt vil det være en god træning for barnet at omgås et ur. 

Et ur til børneværelset skal helst have tydelige visere og timeintervaller for at gør det så nemt og overskueligt for barnet at lære at tyde. Så vi anbefaler et klassisk ur til børneværelset, og gerne i et design som passer til dit barns smag eller værelsets stil. 

 

Retro eller moderne vægur

Et klassisk moderne vægur er et ur der er simpelt, stilet og i en neutral, ens farve. Det er et ur som vil passe ind i ethvert hjem, om det er moderne eller ej. 

Et retro ur, er et ur der ikke er så moderne som et klassisk ur. Et retro ud kan være i en træsort, eventuelt i nogle specielle farver. Have et specielt, anerledes udseende. Et ret ud kan man vælge, hvis man godt kan lide den form for vægur, men vil næppe passe ind i et klassiske, moderne sort/hvid/grå-hjem. 

Hvad du vælger, er helt op til dig. Du skal vælge det du synes falder bedst ind i din smag og i dit hjem. 

Store vægure

Store vægure er begyndt at blive populært i mange danske hjem. Ure på størrelsen 50cm+ defineres som store ure. 

Har du et stort hus og mange store tomme vægge, vil det være oplagt at pryde væggen med et stort flot ur. Store ure fås i mange forskellige designs og mærker. Både moderne og retro ure. 

Vægure med eller uden tal

Du kan både få ure med små tal, ure med store tal. Ure uden tal og timeintervaller. Det kommer helt an på hvor minimalistisk du ønsker uret skal være. Mange vil gerne undvære de unødige streger netop for at holde det minimalistisk og enkelt. Det har mange urmagere udnyttet og har designet ure der vil passe perfekt ind i et minimalistisk hjem. 

Hvad du vælger er op til dig og din stil. Du finder både vægure der er et livsværk i sig selv, og andre ure der er simple og elegante. 

Nanna Petersson
Følg mig
Latest posts by Nanna Petersson (see all)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here