Ukrudtsbrænder – Her er de 6 bedste ukrudtsbrændere, både elektriske og gasbrændere

2532
ukrudtsbrænder

Sidst opdateret d. 04-11-2021 af Nanna Petersson

Uanset om man har hus, sommerhus, rækkehus, kolonihavehus, så er ukrudt noget, vi ikke kan undgå. Vi lever i et land, hvor der er god frugtbarhed for dyreliv og planter, og, herunder også ukrudt. Men ukrudt kommer også de steder, hvor vi helst ser os fri for det grønne, det kan være i bede, indkørslen imellem fliserne og sten.

For at fjerne ukrudt bedst muligt, skal man have hele roden med op, men man udelukke ikke, at der bliver ved med at komme nyt. Det kan være anstrengende i længden at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder er en nem måde at fjerne ukrudt på.

Der findes mange forskellige ukrudtbrændere, som både fungerer på gas, men der er også elektriske ukrudtsfjernere. Det kan være svært at finde ud af, hvilken der er bedst, hvortil vi har lavet denne test og guide til dig. Her har vi testet nogle forskellige ukrudtsbrændere, uafhængige af priser og mærker, hvortil vi vil gøre det nemt for dig, at vælge den ukrudtsbrænder, som passer bedst efter dine behov.

Her får du de 6 mest populære ukrudtsbrændere på markedet, som enten anvender gas eller er elektriske.


WB600 5i1 el-ukrudtsbrænder

ukrudtsbrænder

 

Texas er et mærke, som laver værktøj af høj kvalitet til haven. Det gælder ligeledes deres ukrudtsbrænder, som er en 5i1 model. Den har simpelthen hele 5 funktioner i én maskiner, som gør, at den har mange fordele, udover sin lave pris. Alt du skal gøre er, at udskifte hovederne på maskinen, hvortil man opnår forskellige effekter.

Denne model er en elektrisk ukrudtsbrænder, som kører på strøm. Den har et ergonomisk håndtag, som gør den praktisk at holde på. Det er en effektiv maskine på hele 2000 watt. Den blev kåret som årets testvinder i 2018, og er stadig et populært valg den dag i dag.

Butik
Billede
Pris
Link
299,00

Grouw el-ukrudtsbekæmper 3-i-1

ukrudtsbrænder

Denne model fra Grouw er en elektrisk ukrudtsbrænder. Det er én maskine, som har tre funktioner, som gør den praktisk, smart og billig. De tre funktioner er:

  • Ukrudtsbrænder
  • Varmepistol
  • Grillstarter

Udover at den har 3 smarte og praktiske funktioner, så er den også en af de billigste modeller, som fås på markedet, i betragtning er, at den kan så meget. Så kører den på el, med en 1,8 meter ledning. Derfor kan det være begrænset, hvor langt den kan række, medmindre man monterer en forlængerledning.

Den er i en smart, grøn og grå farvekombination, og så har den et praktisk håndtag, som forlænger, når man skal anvende den som ukrudtsbrænder. Og hvis man vil anvende den som varmepistol, så kan man lave den om til en pistol, så den altid er praktisk.

Ulempen er, at den er på ledning, som gør det upraktisk, hvis man har et større arealer. Til gengæld løber du altid tør for gas, fordi den er elektrisk, og så kan den anvendes til andet end til ukrudtet ved hjælp af det medfølgende tilbehør.

Butik
Billede
Pris
Link
270,00

SIEVERT ukrudtbrænder til 2204-83

ukrudtsbrænder

Den klassiske stokmodel, som er nemt og håndterbar. Den skåner din ryg, lænd og knæ, da du ikke behøver at bøje dig yderligere. Denne model fra Sievert er en populær model, som anvender gas fra gasdåse, som kan købes separat, når dåsen er tom.

Kunsten ved at bruge en ukrudtsbrænder er, at man ikke decideret skal brænde ukrudtet væk, men man skal svitse/varme ukrudtsplanten i et par sekunder, hvor cellevæggene i planten vil dræbe hele planten. Denne ukrudtsbrænder kan fjerne ukrudtet nemt og uden de større anstrengelser.

Ydermere er denne model i den billige model, men bestemt også en, der kan sit kram! Man behøver ikke at være handyman for at håndtere denne ukrudtsbrænder, den kan nemt tændes via en piezo-tænder, som tænder i al slags vejr.

Der er ingen priser at vise

Ukrudtsbrænder Sievert Gardener 2230

ukrudtsbrænder

Endnu en ukrudtsbrænder fra Sievert, som også anvender gas. Den er også i en stokmodel, som skåner ryggen, og gør hele processen nemmere. Med denne ukrudtsbrænder, kan du svitse al slags ukrudt væk på en miljøvenlig måde. Man skal dog passe på med at anvende en ukrudtsbrænder som sommeren, hvor alt er tørt, da en enkel gnist fra ukrudtsbrænderen kan antænde en større brand.

Denne Sievert Gardener kan anvendes på et større areal, og fjerne ukrudt effektivt. Den leveres uden gasflaske, som skal købes ved siden af, til gengæld, kan man købe en gasflaske, som kan genopfyldes igen og igen.

Der er ingen priser at vise

HORTUS Elektrisk ukrudtsbrænder

 

ukrudtsbrænderEndnu en elektrisk ukrudtsbrænder, som er fra Hortus. Det er i en model, som både er en ukrudtsbrænder, men kan også en varmepistol, da den kan bruges til at tænde op i en grill eller et bål, blot ved at udskifte hovedet på maskinen.

Den bruger hverken gas eller andre kemikalier, som ikke er godt for miljøet, og så har den et kegleformet hoved, som anvendes til ukrudtet, som gør, at selve brændingen rammer hele planten på kort tid. Denne model er en kraftig model, hvoraf prisen også afspejler, hvor effektivt den er.

Den har et ergonomisk håndtag, som gør den rar at holde på, samtidig med, at man undgå at bøje i ryggen, for at fjerne ukrudt.

Butik
Billede
Pris
Link
188,00
289,00 252,00

Hozelock Green Power Evolution

ukrudtsbrænder

En effektiv og nydelig ukrudtsbrænder og grillstarter. Denne elektriske ukrudtsbrænder er en nem model med et godt greb. De elektriske ukrudtsbrændere er en miljøvenlig måde at fjerne ukrudt på, da de ikke anvender gas eller farlige kemikalier.

denne ukrudtsbrænder fjerner ukrudt igennem termisk chok i cirka 3 sekunder, hvortil planten over et par dage, vil visne. Den er ligeledes praktisk til grillen, når den skal tændes op, og man helst ser sig fri for at brænde nallerne.

BUTIK                            PRIS                                         LINK

                   567 kr GÅ TIL BUTIK

 


ukrudtsbrænder

Hvilken ukrudtsbrænder er bedst?

Det kan være svært at vide, hvilken ukrudtsbrænder man skal vælge. I bund og grund kan de det samme alle sammen, som er at brænde og fjerne ukrudt. Og det opfylder vores behov. Nogle ukrudtsbrændere kan dog mere end bare fjerne ukrudt. Hvilket er at tænde op i en grill og i bålfadet, og meget andet. Hvis du ikke har behov for andet end at fjerne ukrudt, så behøver du ikke nødvendigvis at vælge en model, som kan andet end dét. Men hvis du køber én, som kan andet end at brænde ukrudt, så kan du undlade at bruge det medfølgende tilbehør.

I bund og grund bør du gøre dig tanker om, om du vil købe en ukrudtsbrænder, der anvender gas, eller en elektrisk, som kører på strøm.

Elektriske ukrudtsbrændere

Den elektriske er den nyeste version af ukrudtsbrændere. Den kan køre på strøm, for at gøre den mere miljøvenlig. Når den er elektrisk, så skal den tilsluttes til strøm, hvilket godt kan være en udfordring, hvis man skal fjerne ukrudt på et større areal. Det kan også blive et problem, hvis man ikke har en forlængerledning, og hvis man har, så er ulempen også, at man er begrænset indenfor ledningens rækkevidde.

Udover at det er den mest miljøvenlige måde at fjerne ukrudt på, så er det også en stor fordel, at du ikke er afhængig af gas. Så du har altid mulighed for at fjerne ukrudt, uanset tidspunkt og årstid.

Ukrudtsbrænder på Gas (gasbrændere)

En ukrudtbrænder på gas er en nem måde at fjerne ukrudt på. Her skal selve ukrudtbrænderen have tilsluttet en dåse med gas for at virke. Her monterer man en gasflaske i enden på selve ukrudtsbrændere tænder for den, og så antennes der ild, som man kan brænde ukrudtet med. Ulempen er dog, at man er afhængig af altid at have gas til rådighed. Det er heller ikke en særlig miljøvenlig måde at fjerne ukrudtet på, fremfor den elektriske model.

Fordelen er dog, hvis du har gas til rådighed, så du aldrig løber tør, er, at du ikke er begrænset indenfor et vis område. Du kan fjerne ukrudt i et stort område, uden at tænke på, om der er ledning. Det giver mere frihed, og gør processen nemmere.

ukrudtsbrænder

Hvordan bruges ukrudtbrændere?

En ukrudtsbrænder bruger man til at brænde ukrudt med. Det, du gør er, at du tænder din ukrudtsbrænder, uanset om den bruger gas eller er elektrisk. Herefter fører du langsomt ilden hen til det ukrudt, du gerne vil have væk. Du holder flammen tæt på ukrudtet, som for eksempel over planten, cirka 5 centimeter fra planten.

Kunsten er, ikke at brænde ukrudtet væk, men at svitse det væk. Ukrudtet behøver bare at blive opvarmet op af flammen, der behøver ikke at gå ild i det, så det brændes væk. For det der sker, når planten bliver opvarmet, er, at cellerne i plantens vægge (cellevæggen) brister, som får planten til at udtørre og dø. Planten dør ikke så snart du begynder at brænde ukrudtet, men det visner over et par dage.

Hvordan ved man så, om planten har fået nok varme? – Det kan du faktisk selv tjekke. Du kan klemme et blad på ukrudtet med to fingre, og klemme bladet mellem fingerspidserne, og hvis der kommer et mærkegrønt fingeraftryk på bladet, så har det fået nok varme, og vil med sikkerhed visne over de næste 2-3 dage.

Hvorfor bør man fjerne ukrudt?

Ukrudt kommer altid ubelejlige steder. Hvis man gerne vil have blomsterbede, krykker, og en fin indkørsel, så er det ikke særlig pænt, hvis der dukker ukrudt op. Ukrudt er ikke kønt, og det ødelægger det fredelige billede, man ønsker.

Det værste ved ukrudt er, at det formerer sig rigtig hurigt. Så hvis man ikke får taget ukrudtet i opløbet, så vil det med stor sandsynlighed sprede sig, så det til sidst kan blive et uoverskueligt projekt. Derfor kan en ukrudtbrænder gøre processen nemmere, hvor man kan tage ukrudtet i opstartsfasen.

Man bør brænde ukrudtet væk i i foråret, og det at fjerne ukrudt, som ikke har vokset sig stort, har mest effekt af en ukrudtsbrænder. Hvis ukrudtet bliver for stor og for tyk, så kan et kræve flere behandlinger. Ukrudt som græs, tidsler, mælkebøtter, er ukrudt, som kan kræve flere brændinger end én gang.

Vær opmærksom, når du fjerner ukrudt

Selvom det kan føles afstressende og rart at fjerne ukrudt med sin ukrudtsbrænder, så er der også nogle vigtige faktorer, som du bør være opmærksom på.

Du bør minimere dit brug af ukrudtsfjerneren i tørkeperioder. Grunden til det er, at når solen har udtørret jordens overflade, så skal der ikke meget mere end en gnist for at antænde en større brand. Derfor bør du være ekstra omhyggelig, når du bruger den over sommeren, men vi ser helst, at man undgå det helt. Det samme gælder, hvis det blæser, da blæsten godt kan fange gnister, som kan udgøre en større risiko.

Du bør også sørge for, ikke at anvende en ukrudtsbrænder nær garage og hus, men ideelt set kun imellem fliser og ved gangsstiger. Og du bør altid have en spand vand stående, for en sikkerheds skyld. Vi anbefaler, at du læser mere grunding om ukrudtsbrænderen og brug af den på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here