Beklæd dig korrekt til løbeturen 

66
Kvinde der løber

Sidst opdateret d. 23-04-2024 af Nanna Petersson

Når man skal ud på løbetur, er det rigtig vigtigt, at man klæder sig efter vejret. Hvis man har for meget eller for tungt tøj på, bliver man hindret i sin aktivitet, da man enten får det for varmt eller, fordi tøjet minimerer bevægelsesfriheden. Hvis man derimod har for lidt tøj på, kommer man til at fryse og kan risikere at få skader, hvis muskler og led bliver for kolde.

Åndbart og gerne vindtæt løbetøj 

Meningen med at løbe en tur er at være fysisk aktiv. Og så er det meget svært at undgå at komme til at svede og blive en smule fugtig. Hvis man er fugtig, og man støder på en kold vind, kan løbeturen hurtigt blive en kold fornøjelse. Derfor er åndbart og vindtæt løbetøj ekstremt vigtigt, så du kan få transporteret fugten væk fra kroppen og skærme for den kolde vind samtidig. Hvis ens løbetøj ikke er åndbart, kan det komme til at gnave i og føles ubehageligt for huden. Desuden er det smart at anvende en vindtæt løbejakke, da man forhåbentligt kommer til at svede en smule og blive lidt fugtig under sin fysiske aktivitet. For så at minimere ubehaget og kulden kan man skærme for vinden med en vind- og vandafvisende løbejakke 

Bevægelsesfriheden skal være helt i top 

For stramt eller for tungt tøj kan mindske bevægeligheden og dermed give dig store udfordringer på din løbetur. Hele kroppen er i aktivitet, når der løbes, så derfor skal den også have plads til at kunne bevæge sig frit og uden hindringer. God bevægelsesfrihed kan fås ved både elastisk og stramt tøj såvel som ved løst tøj. Om man vil træne i løst eller tætsiddende og elastisk tøj er helt op til den individuelles præferencer.  

Skoene spiller næsten den vigtigste rolle 

Når du løber langt, bærer skoene dig mange meter. De bliver derfor udsat for en masse slid og skal kunne holde til din vægt hver gang, du træder. Det er af den grund en god idé at finde sig nogle gode og slidstærke løbesko, så man undgår at skulle udskifte dem og gå nye sko til hele tiden. Desuden er løbeskoene dem, der sender energien tilbage til dine fødder for hvert skridt. De kan nemlig skade dine led og fødder, hvis de ikke kan absorbere stød og sende positiv energi tilbage til dig. Du skal derfor huske at få lette løbesko med god stødabsorbering og støtte. Dine led og fødder vil takke dig senere. Du finder lette og gode løbesko fra populære mærker som Puma og Salomon lige her!  

 

Nanna Petersson
Følg mig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here