Espressomaskine test – se vores store gennemgang af 11 modeller

9705

Sidst opdateret d. 19-12-2020 af Tim Petersson

Danskerne elsker kaffe. Faktisk så meget, at vi i 2017 drak, hvad der svarede til 4,3 milliarder kopper kaffe. Hvis du virkelig skal forkæle dig selv, bør du anskaffe dig en espressomaskine. I dag vrimler markedet med nye kaffemaskiner. Og derfor ved vi, at det kan være svært at vide, hvilken du skal vælge. Når du skal vælge, hvilken espressomaskine du skal købe, kan du trygt tage udgangspunkt i vores udvalg.

I vores test af espressomaskiner har vi fundet 11 af de bedste maskiner på markedet. Ud over at levere kvalitetskaffe har de fleste et display, hvor du kan tilpasse din kaffe. Ja, faktisk tilbyder maskinerne alt det, som gør en kop kaffe rigtig god. Og ikke mindst et design, som passer ind i ethvert dansk hjem med hang til det materialistiske.

Siemens TI313219RW EQ3

Fordele:

 • SensoFlow System
 • Stort LCD-display
 • Bønnebeholder med kapacitet på 250 gram.

Ulemper:

 • Ingen funktion til varmt vand.

Denne espressomaskine fra Siemens har et Calc’nClean System, som sørger for at rense og afkalke maskinen. Det eneste, du skal gøre, er at sætte processen i gang på det brugervenlige LCD-display. Maskinen er til dig, som ønsker en kaffemaskine af god kvalitet, men som stadig kan betales af de fleste.

Vælger du en espressomaskine fra Siemens, vil du kunne nyde alverdens kaffevarianter. Både med og uden mælk. Og du kan ændre kaffestyrken i fem niveauer. Bryggetemperaturen vil altid være konstant og giver dig den bedste oplevelse – hver gang. Du har mulighed for at lave op til to kopper kaffe på én gang. Og desuden er der indbygget en kopvarmer, så kaffen hele tiden forbliver varm.

Denne maskine har desuden et stilrent design, som gør den anvendelig i størstedelen af de danske hjem.

Der er ingen priser at vise

Delonghi ECAM 21.117.W

Fordele:

 • Cappuccinosystem
 • God mulighed for at fremstille din yndlingskaffe
 • Meget brugervenlig.

Ulemper:

 • Ingen mælkebeholder.

Her får du en espressomaskine, som kan servere den lækreste cappuccino. Maskinen har et indbygget cappuccinosystem, som gennem en kombination af luft, damp og mælk laver en perfekt og cremet cappuccino. Derfor er denne maskine primært til dig, som elsker mælkedrikke.

Espressomaskinen fra Delonghi har et brugervenligt kontrolpanel, som gør det nemt for dig at tilpasse din kaffe. Du kan justere temperatur, intensitet, vand og kaffe. Ved du, hvad du kan lide, er du med denne maskine fra Delonghi altid sikker på at kunne drikke din yndlingskaffe. Prisen på maskinen ligger på et niveau, så størstedelen af alle kaffeelskere kan være med.

Butik
Billede
Pris
Link
2.499,00
2.520,00
2.737,00
3.427,00

Delonghi ECP35.31

Fordele:

 • Kommer med en steam-arm
 • Automatisk sluk-funktion.

Ulemper:

 • Kun anvendelig til formalet kaffe.

Denne espressomaskine fra Delonghi er til dig, som ønsker en maskine, der er til at betale – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Maskinen er en semiautomatisk espressomaskine med en steam-arm. Denne funktion kan skumme din mælk, som du kan bruge i din friskbryggede kaffe. Du får oplevelsen ved selv at have ansvaret for kaffen, mens maskinen tager over, når det bliver teknisk. Det giver en lækker kop kaffe hver gang.

Når du bruger denne maskine fra Delonghi, kan du brygge op til to kopper kaffe på samme tid. Du skal være opmærksom på, at maskinen ikke har en indbygget kværn. Derfor kan du kun anvende formalet kaffe.

Hvis du en dag skulle have lyst til en kop te, har maskinen en funktion med varmt vand. Læg mærke til, at maskinen også kommer med en automatisk sluk-funktion.

Butik
Billede
Pris
Link
1.033,00
1.111,00
1.131,00

KitchenAid Artisan

Fordele:

 • To separate kedler: en til espresso og en til damp
 • Standardtilbehør er inkluderet
 • Udarbejdet i formstøbt metal, som øger holdbarhed og styrke.

Ulemper:

 • Forholdsvis tung.

Den næste maskine i vores test er fra KitchenAid. Maskinen har et særligt udseende med et råt og nostalgisk udtryk, og den står i kontrast til en ellers minimalistisk og ren stilart.

Maskinen har to separate kedler, som ikke påvirker hinanden. Den ene kedel sørger for en optimal espresso, mens den anden kedel leverer damp for optimal skumning af mælk. Derfor er maskinen ideel til dig, som elsker cappuccino, café latte og andre mælkedrikke.

Maskinen kan lagre op til seks kopper espresso ad gangen. Espressomaskinen tilbyder stort set alt det, som du måtte ønske, når du går efter en god kop kaffe. Det afspejles dog også prisen, som ligger i den høje ende af prisskalaen.

Butik
Billede
Pris
Link
3.599,95 2.879,96
3.599,95 2.879,96
3.452,00
3.600,00
3.600,00
3.600,00
3.600,00
3.700,00
3.700,00

Delonghi ECAM 21.117 Magnifica S

Fordele:

 • Justering af kaffestyrke på tre niveauer
 • Automatisk renseprogram
 • Smart design.

Ulemper:

 • Ingen mælkebeholder.

Denne espressomaskine fra Delonghi har en høj brugervenlighed. På kontrolpanelet kan du vælge mellem tre indstillinger, så du får din ønskede kop kaffe. Du kan vælge mellem temperatur, intensitet samt vand- og kaffemængde.

Når du brygger kaffe på denne maskine, kan du brygge to kopper på samme tid. Du har også mulighed for at anvende cappuccinosystemet, som sørger for at give dig en cremet cappuccino med lækkert skum.

Maskinen kan håndtere formalede og hele kaffebønner, og grumsbeholderen kan indeholde op til 14 kopper. Med sit elegante design passer espressomaskinen ind i ethvert køkken. Prisen for denne espressomaskine ligger på et niveau, hvor de fleste har mulighed for at være med.

Forhandler Totalpris Læs mere
2.199,00 Læs mere
2.480,00 Læs mere

Sage BES810BSS The Duo-Temp™

Fordele:

 • Aftagelig drypbakkeindikator
 • Har en magnetisk tamper integreret.

Ulemper:

 • Intet renseprogram
 • Kan kun tage formalede kaffebønner.

Denne espressomaskine er til dig, som søger en optimal kaffeoplevelse. Både til dig selv og dine gæster. Maskinen har en rustfri vandspole integreret. Den sørger for at justere vandtemperaturen, når dampfunktionen har været i brug. Maskinen har desuden en mælkesteamer, som giver mælken en helt perfekt tekstur.

Espressomaskinen er sammenlignet med de andre på markedet en smule mindre i sin størrelse. Det påvirker dog ikke effektiviteten, da maskinen har en effekt på 1600 watt. Maskinen tager kun formalede kaffebønner. Til en pris, hvor langt de fleste kan være med, får du en espressomaskine, som giver dig en særlig kaffeoplevelse.

Forhandler Totalpris Læs mere
3.199,00 Læs mere

Sage BES500 The Bambino Plus

Fordele:

 • Elektronisk PID-regulering
 • Har en fuldautomatisk mælkeskummer
 • Har en effekt på 1700 watt.

Ulemper:

 • Ingen kopvarmer eller mælkebeholder.

En espressomaskine, som sørger for at give dig den bedste smagsoplevelse. Ligesom de bedste kommercielle espressomaskiner øger denne maskine vandtrykket i starten af brygningen. Det får bønnerne til at udvide sig, og du får dermed en ultimativ smagsoplevelse.

Maskinen har desuden en fuldautomatisk mælkeskummer, hvor du kan justere temperatur og tekstur. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på start. Maskinen skummer derefter mælken, som du ønsker. Efterfølgende renser maskinen selv udløbet til mælken. Du kan naturligvis også justere kaffestyrken i hele tre niveauer.

Forhandler Totalpris Læs mere
3.299,00 Læs mere

Rancilio Silvia

Fordele:

 • Energibesparende og automatisk sluk-funktion
 • Dampfunktion til fyldigt mælkeskum
 • Standardtilbehør er inkluderet.

Ulemper:

 • Anvendes kun formalede kaffebønner.

Denne espressomaskine har et professionelt design og har fokus på at være energibesparende. Hvis du ønsker at sætte mere fokus på energireduktion i dit hjem, er denne maskine et ideelt valg. Maskinen er en forbedret model, hvor der er lagt vægt på energibesparelse.

Der er lavet flere mindre justeringer, som i det samlede regnskab reducerer energiforbruget, når maskinen er tændt. Derudover har maskinen en standbyfunktion, så den ikke bruger unødvendig strøm.

En espressomaskine som denne giver kvalitet for pengene. Prisen er, så alle kan være med – men du skal have lyst til at betale for kvalitet. Maskinen giver mulighed for at brygge to kopper espressoer ad gangen. Og du kan nemt steame fyldigt mælkeskum til din cappuccino eller latte.

Forhandler Totalpris Læs mere
4.161,00 Læs mere

Siemens TE653318RW EQ6

Fordele:

 • Elegant og stilrent design
 • Syv niveauindstillinger for kaffestyrke
 • Fuldautomatisk dampsystem.

Ulemper:

 • Ingen kopvarmer
 • Købes uden filter og mælkebeholder.

En espressomaskine fra Siemens, hvor design og funktionalitet går hånd i hånd. Designet er elegant, stilrent og vil passe ind i ethvert dansk hjem. Brugervenligheden er helt i top. Du finder blandt andet et touchdisplay, hvor det er muligt at foretage alle indstillinger og tilpasninger. Maskinen har syv niveauer til at indstille kaffestyrken.

Maskinen har desuden et renseprogram samt et fuldautomatisk dampsystem. Sidstnævnte starter selv, når du går i gang med at brygge en kop kaffe med mælk. Når du skal lave en kop kaffe, skal du blot trykke én gang. Derefter starter maskinen med at kværne kaffebønnerne, som du kan putte i hele. Ønsker du dig denne espressomaskine, skal du være villig til at betale prisen.

Forhandler Totalpris Læs mere
5.499,00 Læs mere
6.661,00 Læs mere

Melitta Barista T

Fordele:

 • Mulighed for 18 kaffevarianter
 • Bønnebeholder med AromaSafe
 • All-in-one-udløb.

Ulemper:

 • Forholdsvis tung espressomaskine.

Denne espressomaskine har et smukt og tidløst design. Den er til dig, som vil betale for en ægte baristaoplevelse derhjemme. Og som har en kaffenørd gemt i sig. Maskinen tilbyder 18 kaffevarianter samt en touch og slide-funktion, som gør det nemt for dig at ændre kaffeintensiteten. Dermed kan du få kaffen, som du ønsker den.

Espressomaskinen sørger for med sin bønne-til-kop-funktion, at det kun er den krævede mængde kaffebønner, som bliver kværnet. Bønnebeholderen rummer 270 g og har en AromaSafe-forsegling. Det vil sige, at smagsoplevelsen og aromastofferne i din kaffe bliver beskyttet. Og du får en kaffeoplevelse, du kan nyde igen og igen.

Med denne kaffemaskine betaler du for kvalitet. Der er fokus på at bevare den mest optimale kaffesmag ved enhver variant. Og det er en nyhed for en kaffeelsker.

Butik
Billede
Pris
Link
6.989,00
6.989,00

Siemens TI909701HC

Fordele:

 • To bønnebeholdere, som giver mulighed for variation
 • Mulighed for at starte brygning via app
 • Integreret Barista Mode.

Ulemper:

 • Kophøjde til maks. 14 cm.

En professionel og enkel espressomaskine fra Siemens. Maskinen har Barista Mode, som giver dig mulighed for at indstille din kaffe, som du ønsker den. Du kan vælge mellem en række forskellige kaffesmage, som du kan tilpasse på displayet eller via din smartphone, som du tilslutter via appen.

Espressomaskinen indeholder to bønnebeholdere, så du kan variere mellem to slags kaffebønner. Maskinens vandtank er skjult, hvilket er med til at fremme det professionelle design. Espressomaskinen tilbyder alt det, en ægte kaffeelsker søger – og det betaler du også for.

Espressomaskinen er fuldautomatisk, hvorfor du med et enkelt tryk kan brygge en perfekt kop kaffe. Du behøver ikke at kende teknikken bag en god kop kaffe. Du skal blot købe de kaffebønner, du bedst kan lide. Resten klarer espressomaskinen.

Forhandler Totalpris Læs mere
11.499,00 Læs mere
11.499,00 Læs mere
15.321,00 Læs mere

Hvilken espressomaskine skal jeg købe?

En god kop kaffe er de seneste år blevet en hel videnskab. Og i dag er det ikke noget, du behøver købe ude. Producenterne giver dig de bedste muligheder for, at du kan tilberede din egen lækre, italienske kaffe derhjemme.

For det er netop det, som er spørgsmålet. Hvad er dit overordnede ønske til en espressomaskine? Inden du vælger, hvilken maskine du skal købe, må du gøre dig overvejelser om, hvilke funktioner og kaffevarianter du finder nødvendige.

Vi anbefaler, at du gør dig overvejelser om følgende:

 • Skal det være en manuel, semiautomatisk eller fuldautomatisk espressomaskine?
 • Hvor mange kedler skal din maskine have?
 • Skal der være en mælkesteamer?
 • Skal den indeholde en kværn?
 • Har du krav til designet?

Vores 11 udvalgte espressomaskiner indeholder alle en eller flere af ovenstående punkter. Derfor er det reelle aspekter, som du må overveje. Hvis du ikke ved, hvad du vil have, vil du i princippet kunne købe enhver maskine.

Manuel, semiautomatisk eller fuldautomatisk maskine?

Når du skal tage stilling til ovenstående, kan du spørge dig selv ”Hvor stor en del af kaffebrygningen, skal overlades til maskinen?” eller ”Hvor meget vil jeg selv stå for brygningen?”.  På den måde kan du finde ud af, hvilken type espressomaskine der kunne være noget for dig.

Manuel espressomaskine

En manuel espressomaskine er hånddrevet og er den oprindelige espressoteknik. Det var teknikken, som man brugte, inden den automatiske maskine kom frem på markedet. Du skal selv fylde kaffe i filterholderen, tampe den og låse filterholderen. Nu skal du trykke vandet gennem de formalede kaffebønner ved hjælp af et håndtag.

Fordelene ved denne type maskine er, at du selv kan styre, hvordan din kaffe skal smage. Desuden larmer den ikke nær så meget som de automatiske maskiner. Og den fylder ikke lige så meget på køkkenbordet. Til gengæld er det svært at lære en rigtig espressoteknik – til perfektion. Hvis du skaber et forkert tryk, bliver kaffen ubrugelig. Så du skal have styr på teknikken hver gang.

Hvis du er en type, som har stor interesse for kaffe, har den manuelle maskine garanteret allerede fanget din interesse. Selvom det kræver disciplin og ihærdighed at lære den rette teknik, er det bedste udgangspunkt en stor interesse.

Semiautomatisk espressomaskine

En semiautomatisk espressomaskine er til dig, som gerne vil have indflydelse på din kaffe. Men som gerne vil give afkald på de tekniske færdigheder. Denne type maskine kræver, at du fylder filteret med kaffe og tampe den. Derefter tager maskinen over. Og nu skaber maskinen selv det nødvendige tryk for din ønskede kop kaffe.

Fordelene ved denne maskine er, at du selv kan påvirke intensiteten og smagen, men uden at skulle lære teknikken bag. Du kan indstille maskinen til netop det tryk, du ønsker. Dog har du stadig mulighed for at nørde lidt med kaffebrygningen, hvis du har interesse i dette. En semiautomatisk maskine bruger ofte længere tid på at lave en kop kaffe sammenlignet med den fuldautomatiske. Og der følger mere rengøring med denne type maskine. Til gengæld er prisen lidt billigere.

En semiautomatisk espressomaskine er eksempelvis Delonghi ECP35.31. Her er du garanteret samme optimale smag hver gang, da maskinen brygger kaffen med et jævnt tryk efter dine ønsker.

Fuldautomatisk kaffemaskine

Med en fuldautomatisk espressomaskine skal du ikke gøre ret meget selv. Maskinen kværner selv kaffebønner, doserer selv mængden og brygger derefter kaffen. Helt automatisk. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på startknappen. Det betaler du prisen for, og denne maskine ligger som regel i den dyre ende rent prismæssigt sammenlignet med de to førnævnte espressotyper.

En fuldautomatisk maskine er til dig, som gerne vil have en nem og hurtig kop espresso – uden at det kan duftes eller smages på kaffen. Hvis du ikke har interesse i kaffebrygning, men blot elsker at drikke kaffen, er denne type til dig. Du er garanteret en optimal smagsoplevelse hver eneste gang. Og det er en af fordelene ved maskinen.

Når du har en fuldautomatisk maskine, har du ikke mulighed for at eksperimentere med tampning, tryk, vandtemperatur og lignende. Maskinen har installeret forholdene til enhver kop kaffe. Og det er det, der er med til at sikre den høje kvalitet hver gang.

Derudover er maskinerne ofte nemme at betjene ved hjælp af et display. Blandt maskinerne i vores udvalg kan Siemens TE653318RW EQ6 nævnes. Her er designet nævneværdigt, hvilket ofte er kendetegnet for disse maskiner – der bliver ikke gået på kompromis med noget. Vores arbejde med denne her artikel, har vi været i dialog med dem der har udarbejdet denne her test, og de har hjulpet os med dele af indholdet.

Hvad med antallet af kedler?

Om du vælger KitchenAid Artisan med to separate kedler eller enhver anden maskine med én kedel, afhænger af dine kaffeønsker. Er du mest til fyldige espressoshots eller til mælkedrikke som café latte og cappuccino?

Hvis du primært drikker kaffe med mælk, skal du vælge en maskine med én kedel. Og gerne en HX-maskine. HX står for heat exchange. Maskinen har én kedel, men ved hjælp af en varmeveksler kan den både lave varme og damp på en gang. Og det er det, som du skal gå efter, hvis du elsker en god cappuccino.

Du kan også købe en maskine med én kedel, som kaldes single boiler. I denne kedel bliver der både leveret varmt vand til kaffe og damp til at steame mælken. Men da det tager tid at omstille fra det ene til det andet, er maskinen ideel til dig, som elsker espresso. Og som sjældent drikker en café latte.

Vælger du en espressomaskine med to kedler, kaldes det en dual boiler. Den kan hurtigt og sikkert lave diverse mælkedrikke. Maskinen er konstant klar med den rette temperatur til både kaffe og damp.

Fordelen ved en single boiler er, at den er lettere at afkalke sammenlignet med en HX-maskine. Desuden er den også billigere end de to andre løsninger. Omvendt får du klart den bedste smag med en HX-maskine. Vælger du en dual boiler, vil du betale den højeste pris. Men sammenlignet med funktioner og features passer kvalitet og pris sammen.

Vær realistisk i forhold til prisen

Som du måske har erfaret i ovenstående, hænger pris og kvalitet ikke altid sammen. Vælger du en espressomaskine, der ligger i et højere prisniveau, får du automatisk flere funktioner og smarte features. Men en maskine til en lavere pris kan være mindst lige så god til dine behov. Det er ikke sikkert, at du vil få brug for to kedler eller en fuldautomatisk maskine.

Derfor er det vigtigt, at du er realistisk i dit køb af maskine. Husk, at espressomaskinen med de nyeste features, som garanteret vil passe perfekt ind i netop dit køkken, også skal betales. Sæt derfor dine forventninger ned. Hvis der skulle blive plads i budgettet, kan du tilføje funktioner i stedet for at være nødsaget til at fjerne.

Når du vælger at købe en espressomaskine, investerer du ikke bare i god kaffe. Du investerer også i velvære, hygge og nærvær. For det er det, som er forbundet med en god kop kaffe. Når du køber en espressomaskine af høj kvalitet, som vores udvalgte maskiner er, vil du også opleve en lang levetid – og mange kopper kaffe. Du kan læse mere om espressomaskiner på Kaffeguru.dk

Med eller uden indbygget kværn?

Hvis du gerne vil kunne tilpasse din kaffe, skal du anskaffe dig en espressomaskine. Flere brugere sætter pris på den indbyggede kværn i maskinen. Når bønnerne bliver malet, giver det en mere autentisk kaffeoplevelse. Selve lyden kan for nogle allerede betyde en bedre smag.

Og hele bønner i en gennemsigtig beholder kan også noget. Hos nogle brugere indgår espressomaskinen som en del af køkkenets design. Derfor er det vigtigt at vælge en maskine, som også er smuk. Og som passer til dit eksisterende design i både farve, materiale og udtryk. Og det er med eller uden synet af hele kaffebønner.

Hvis du elsker mælkedrikke, kan det være en fordel at købe en maskine med indbygget mælke steamer. Ud over at det er en praktisk funktion, medvirker det også til den helt særlige kaffeoplevelse. Og hvis du har gæster, kan du både servere en smagsmæssig oplevelse samt en smuk kop kaffe.

Gode grunde til at købe en espressomaskine

Når du skal købe en espressomaskine, er der mange fordele, du kan gå efter. Hvis du er en ægte kaffeelsker, er det garanteret ikke et spørgsmål, om du skal købe en. Men mere, hvilken der kan leve op til dine behov.

En af grundene til at købe en espressomaskine er, at du har mulighed for at vælge mellem stærk intensitet eller mild intensitet. Og får du gæster, kan du brygge en kaffe, som passer til dem. Tilpasningen af den enkelte kop er essentiel, når det handler om espressomaskiner.

Mange forbinder ofte almindelig kaffe og espresso. Hvis du kender til god kaffe, ved du, at der er forskel. Det, som kendetegner en espresso, er:

 • Temperaturen på vandet
 • Vandtrykket
 • Finheden af de malede kaffebønner
 • Hvor tæt kaffen er pakket.

Og det er blandt andet disse elementer, der er med til at give en espresso en fyldig smag og aroma. Den største forskel mellem espresso og almindelig kaffe er finheden af den kværnede kaffe. Kaffen er mere finmalet ved espresso sammenlignet med almindelig kaffe. Desuden er brygningstiden hurtigere ved en espresso sammenlignet med en almindelig kaffemaskine.

Uanset om du vælger en Siemens, Delonghi eller Caffe Lusso, vil du få en særlig kaffeoplevelse. En espressomaskine er uundværlig for de fleste kaffeelskere, når først de har prøvet en ægte kop kaffe – lavet derhjemme på baristamaner. Så hvilken espressomaskine skal brygge den kaffe, der passer til dine smagsløg og pynter i dit køkken?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here