Popcornmaskine test – se den store test af 7 forskellige popcornmaskiner

1099
popcornmaskine

Findes der noget bedre end at få byens luksus derhjemme? For når det kommer til popcorn, der smager af noget ud over det sædvanlige, kigger vi som regel mod biograferne og tivoli. De mestrer kunsten og formår at lave fantastiske og velsmagende popcorn. Men heldigvis er der råd for det, hvis du gerne vil have perfekte popcorn derhjemme.

Popcornmaskiner findes der nok af i dag, og det kan gøre det vanskeligt at vælge den helt rette for dig. Når det kommer til køb af en popcornmaskine, er det vigtigt at kende de vigtigste funktioner og specifikationer hos de mange forskellige modeller.

I denne test får du det fulde overblik over nogle af de bedste modeller på markedet. Vi tager udgangspunkt i andre brugeres erfaringer og de egenskaber, som den pågældende model har. På den måde kan du komme din tvivl til livs, og du kan i stedet finde ud af, hvilken popcornmaskine du skal købe.

popcornmaskine
Fordele
Ulemper

Hvis du går og drømmer om en popcornmaskine, der minder dig om fortiden, er denne model fra Champion lige noget for dig. Designet er nemlig det helt særlige ved denne model, og her får du en popcornmaskine i cinema style. Den giver dig den helt rigtige følelse af hjemmebiograf med flotte detaljer og en smuk, rød farve.

Maskinen består af en lille kasserolle, hvor du blander dine popcorn med enten smør eller olie. Popcornene falder ned den i den store beholder, hvor de kan holde sig varme. Maskinen har indbygget belysning, der både gør den flot, samtidig med at du nemt kan se, hvor mange popcorn der er i maskinen.

Popcornmaskinen giver dig popcorn på få minutter, og den egner sig til cirka en til tre deciliter popcorn per omgang. Den har en låge på forsiden, der giver dig nem adgang. Du får også en målekop med i købet, så du nemt kan dosere korrekt. Den kobles blot til din stikkontakt og har en ledningslængde på 50 cm.

Butik
Pris
Link
213,00
999,00 599,00
644,00
726,00 645,00

Severin popcornmaskine – lille og billig

severin opcornmaskine
Fordele
Ulemper

Denne popcornmaskine fra Severin er perfekt for dig, der har begrænset plads. Og med det mener vi, at det primært er størrelsen, der er den vigtigste feature ved denne model. Her får du en billig og lille popcornmaskine, der giver alle og enhver mulighed for at få lækre popcorn derhjemme.

Maskinen er yderst vellidt blandt mange brugere. For her får du også muligheden for at lave lækre popcorn uden at bruge nogen form for fedtstof. Og måske det lyder lidt for godt til at være sandt, men det er heldigvis muligt med denne popcornmaskine fra Severin. Noget, som vi ser som et stort plus. Du får popcorn på 2,5 minutter, og du kan følge godt med på grund af det transparente låg.

Selve udformningen mangler dog lidt på designfronten i forhold til den første model. Her får du en hvid plastikskal med et transparent låg i plast. Du får altså ren plast, og det er et minus ved denne model. Den er til gengæld udstyret med nonslipfødder, der får maskinen til at stå godt fast.

Popcornmaskinen fra Severin har en effekt på 120 watt. Du slipper helt for rengøring, da der ikke er noget fedtstof i brug, men der er dog flere brugere, der nævner, at der kommer lidt for mange majskerner ud. 

Butik
Pris
Link
2.473,00
2.473,00
2.473,00
3.795,00 2.714,00
3.695,00
3.695,00

OBH Big Popper popcornmaskine – en kraftfuld sag​

popcornmaskine
Fordele
Ulemper

Skal du have en lidt anderledes maskine, er denne OBH-popcornmaskine måske noget for dig. Her springer vi fra en popcornmaskine i cinema style til det stik modsatte. For denne model er rund og ligner mest af alt noget fra fremtiden. Men det går ikke ud over dens effekt, for her er brugerne yderst tilfredse med kvaliteten.

Denne popcornmaskine fra OBH er vellidt blandt andet på grund af dens lange holdbarhed. Den er nem at betjene og har en nonstickbelægning. På den måde får du den optimale rengøring og slipper for besværet. Derudover kan du bruge glaslåget som skål til dine popcorn, og det er et stort plus. Vælger du ikke at gøre det, får du til gengæld svært ved at få låget af og holde popcornene i selve beholderen. I og med at popcornene popper direkte op i låget, kan du ikke åbne op uden at vende maskinen på hovedet. 

Selve effekten er god med sine 1.000 watt, der dog er en smule mindre end Severins popcornmaskine. Her får du til gengæld en kapacitet på 4,5 liter, og det giver en god mulighed for at lave en god portion popcorn. Her gælder det igen, at den bedst egner sig til en portion ad gangen.

Foruden et låg af glas, der fungerer som en stor skål, har popcornmaskinen en bund af sort plast. Her har du blot én knap, du kan trykke på, og det gør den yderst nem at betjene.

Butik
Pris
Link
349,00
406,00
406,00
409,00
409,00

Unold 48535 popcornmaskine – maskine med et flot retrolook

popcornmaskine
Fordele
Ulemper

Her er vi igen tilbage ved en popcornmaskine i ægte cinema style. Denne popcornmaskine er en smule mindre end den første model fra Champion, og derfor egner den sig selvfølgelig til mindre selskaber. Du får her et flot og gennemført design, som du kun kan holde af.

Denne model kommer i en knaldrød farve med små detaljer i sølv. Du får en kasserolle, der sidder monteret midt i maskinen, hvor du har et håndtag på ydersiden, så du nemt kan tippe den. I bunden finder du en skål i plast, der sørger for at samle alle dine popcorn. Og så kan du nemt fange de lækre popcorn gennem den store låge.

Selve popcornmaskinen består af transparente sider. Det gør det nemt at holde øje med, hvor mange popcorn du har i maskinen. Og så er der både dekorationslys og hold varm-funktion, hvor sidstnævnte er en stor kvalitet ved denne maskine. På den måde kan du være sikker på, at du altid får varme popcorn, og det er et stort plus ved netop denne model. 

Du skal dog gå lidt på kompromis med effekten. Mens Severin og OBH leverer minimum 1.000 watt, får du her en maskine med 300 watt. Derfor får du en mindre effekt, men du får den helt rigtige oplevelse i forhold til biografen. Og så får du hele to måleskeer med til henholdsvis majs og olie.

Butik
Pris
Link
726,00 645,00

WMF KitchenMinis popcornmaskine – lille, men stor effekt

popcornmaskine
Fordele
Ulemper

Denne model fra WMF ligner en, som vi allerede har set før. For popcornmaskinen fra OBH er bygget op om de samme grundprincipper som denne model. Her får du igen en bund og en skål, der fungerer som låg. På den måde kan du vende dine popcorn over i låget og bruge det direkte som skål.

Her får du ensartede popcorn med et lavt fedtindhold. Du får popcorn på få minutter, og den smarte drejemekanisme sørger for, at alle popcorn får tilstrækkeligt med varme. Samtidig vil nonstickoverfladen sørge for, at ingen popcorn brænder på. Det er dog noget, som vi allerede har set, men her får du en mindre beholder.

Et stort plus ved denne popcornmaskine er, at Cromargan-indsatsen i det aftagelige låg sørger for, at der ikke sprøjter smør eller olie ud på bordet. Samtidig bliver håndtagene ikke varme, så du ikke skal bekymre dig om, at du kommer til at røre ved dem. På den måde finder du her nogle små detaljer, der alligevel gør betjening og sikkerhed lidt bedre.

Selve designet er også lidt mere moderne og simpelt, end det er tilfældet med modellen fra OBH. Her får du en flot form med en bund i rustfrit stål. Det gør udtrykket lidt mere elegant og eksklusivt, hvilket også forventes af prisen.

Butik
Pris
Link
583,00

Great Northern All Star popcornmaskine – bedst i test, men også den dyreste

popcornmaskine
Fordele
Ulemper

Denne popcornmaskine er en hel liga for sig selv. For Great Northern All Star kan noget helt særligt, der overgår alle andre modeller i denne test. Og der hersker ingen tvivl om, at vi her har med den absolut bedste model at gøre. Derfor kan vi også kalde den for suveræn testvinder, hvis vi ser bort fra én ting. Prisen er nemlig den absolut højeste, og derfor appellerer denne popcornmaskine også til et helt andet publikum.

Her får du den ultimative biografoplevelse derhjemme. Først og fremmest får du gennemført cinema style derhjemme med den røde farve, de små detaljer og små sideborde i messing. Det smarte retrodesign gør maskinen perfekt til større begivenheder, for her får du en maskine, der kan lave op til 10 liter popcorn ad gangen. Dermed overgår den også alle de andre modeller på den front.

Der medfølger en vogn, som heldigvis kan tages af. Det gør det nemmere at bruge maskinen i forskellige sammenhænge, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at den kræver lidt mere plads end de andre. Selve maskinen består af en større gryde, der er indrammet af glasvægge. Du får samtidig en lille bakke nederst i maskinen, hvor små kerner falder ned.

En vigtig fordel ved denne popcornmaskine er, at den har hele to forskellige certificeringer. Du finder både en CE-certificering og en RoHS-certificering. Du får også en speciallampe, der bruges til at holde dine popcorn varme. 

Dermed får du det hele i denne popcornmaskine fra Great Northern. Og den er også højtelsket af brugerne, men den eneste udfordring er den høje pris. Der er tale om en helt anden prisklasse, men kan du lege med på budgettet, får du intet bedre.

Butik
Pris
Link

Innovagoods Tasty Pop Times – popcornmaskine med 310 watt

popcornmaskine
Fordele
Ulemper

Den sidste model i popcorntesten er denne fra Innovagoods. Og her finder du igen det røde design, som vi har set op til flere gange. Men vi kan allerede nu sige, at her får du ikke det samme som hos de andre modeller. Du får den røde farve og firkantede facon, men du må altså sige farvel til de små detaljer, der for mange gør den store forskel. Modellen halter nemlig lidt på designfronten, hvor den kommer til at fremstå en smule billig.

Men selve funktionen fejler intet. Her får du 310 watt i en lille kasserolle, der gør den helt perfekt til festerne. Den er lavet af ABS og PC, og depotet består af rustfrit stål. Samtidig er den stille under brug, og den varmer op på tre til fem minutter. En stor fordel er, at den er udstyret med glødepærer indeni, der lyser den op, samtidig med at den holder på varmen.

Du får en dobbelt måleske med, så du kan afmåle både majs og olie meget nemt. Du kan også nemt tippe kasserollen med håndtaget i siden. Dermed kan popcornmaskinen alt det, du har brug for, men desværre halter designet som sagt.

Butik
Pris
Link

Derfor skal du investere i en popcornmaskine

En popcornmaskine er for mange et luksusgode derhjemme. For i dag vælger mange de klassiske popcorn til mikroovn, der er både nemt og bekvemt. Desværre får du langtfra det bedste resultat, der på ingen måde nærmer sig det, du finder i biografen. Og det er her, at din popcornmaskine kommer ind i billedet.

Er du træt af halvdårlige popcorn derhjemme, der hverken har den rette smag af salt og smør eller sprødhed? Så er en popcornmaskine din redning. Her får du en maskine, der udelukkende er designet til at give dig biografoplevelsen derhjemme. 

Samtidig slipper du for popcorn, der brænder på, når du laver dem i din mikroovn. Her er det svært at sikre, at alle popcorn bliver lavet på den rigtige måde, og det kan du undgå med en popcornmaskine. Du får også mulighed for at lave fedtfattige popcorn, og det kan være en stor fordel for mange. Så slipper du for ekstra kalorier i form af fedtstof, og det giver dig lov til at spise popcorn med god samvittighed.

Køb en popcornmaskine: Hvad skal jeg overveje?

Går du og overvejer at købe en popcornmaskine? Så er der nok en række ting, du allerede nu er i gang med at overveje. Der er en lang række af forskellige parametre, der spiller en rolle, når du skal vælge den rigtige popcornmaskine for dig. Men først og fremmest skal du afklare, hvilke behov du har.

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor store mængder popcorn du skal kunne lave. Har du brug for blot en enkelt portion, eller skal du bruge maskinen i forbindelse med større sammenkomster? Det er afgørende for, hvilken størrelse din maskine skal have. Derudover bør du også overveje, om du gerne vil have forskellige features. Det kan være, at du gerne vil have kasserollen, eller du vil have mulighed for at lave fedtfattige popcorn.

Udover det er der selvfølgelig noget i forhold til designet. Og ikke mindst er det vigtigt at nævne prisen. Den er nemlig afgørende for, hvad du har råd til at købe. Jo højere dit budget er, desto større krav og ønsker kan du selvfølgelig få opfyldt. Men har du et mindre budget, skal du finde frem til det vigtigste for dig. 

Vi anbefaler, at du køber en popcornmaskine, der har en god effekt og funktion. Designet kan også være vigtigt, men vi vil til enhver tid nedprioritere dette til fordel for den gode funktion og effekt, der giver dig det bedste resultat i sidste ende.

popcornmaskine

Kvaliteten er det afgørende element

Kvalitet dækker over mange forskellige emner, og det gælder også, når vi snakker om at købe en popcornmaskine. Hvis du gerne vil købe en popcornmaskine, er kvaliteten det absolut vigtigste at kigge efter. Har du ikke øje for dette, kan du risikere at vælge en model, hvor du hverken får gode popcorn eller en lang holdbarhed.

Først og fremmest skal din popcornmaskine kunne levere en høj kvalitet, når det gælder de færdige popcorn. Her vil prisen ofte afspejle kvaliteten, og det kan altså godt betale sig at investere lidt mere i en bedre maskine. Her kan du eventuelt gå på jagt efter en popcornmaskine på tilbud for at få endnu mere for dine penge.

Derudover er kvaliteten på materialerne vigtig at have øje for. Vælger du en maskine, der ikke består af gode materialer, kan du vinke farvel til den høje kvalitet. Derfor skal du holde godt øje med, hvilke materialer der er blevet brugt. Du kan for eksempel vælge en popcornmaskine, der ikke udelukkende består af plast, da det typisk er et materiale, der nemt flækker eller bliver ødelagt. Du skal også sikre dig, at din popcornmaskine er udstyret med nogle gode fødder, der holder den fast.

Kvaliteten er det afgørende element

Der er en lang række fordele, når du vælger at købe en popcornmaskine. For ikke nok med, at du får en langt bedre smag, kan du også både spare penge og fedt. Der er nogle særlige fordele, som kan gøre det endnu mere attraktivt at vælge en popcornmaskine.

Først og fremmest er det billigere for dig at lave dine popcorn selv. Selvom det ikke er dyrt at købe poser til mikroovnen, får du her endnu mere for pengene. Det gælder både mængde og kvalitet. Du får samtidig det sjove ved selv at lave dine popcorn, og du kan også selv bestemme forholdet mellem majs, olie og salt.

Derudover sparer du faktisk mange kalorier, når du vælger at lave dine popcorn selv. Du undgår samtidig PFC, der er et omdiskuteret fluorstof, der findes i de poser, der bliver anvendt i mikroovnen. Du får friheden til selv at vælge, hvor meget fedtstof du bruger, og derfor er der langt færre kalorier i hver portion.

Det tager cirka den samme tid at lave popcorn i en popcornmaskine som i en mikroovn. Her får du til gengæld bare alt det sjove med også. Du kan følge hele processen, og du får en helt anden oplevelse ved at se, hvordan popcornene begynder at hoppe rundt.

Og så er den store valgfrihed et helt stort plus. Vil du gerne eksperimentere med dine popcorn, får du nemlig den mulighed med. Du kan prøve kræfter med eksempelvis andre krydderier eller søde sirupper, der giver en helt ny smag og oplevelse.

Hvilken popcornmaskine skal jeg vælge?

I forlængelse af dine overvejelser skal du selvfølgelig beslutte dig for, hvilken popcornmaskine du skal vælge. For køb af en popcornmaskine kan være fyldt med spekulationer og overvejelser. Det er også derfor, at du bør tage udgangspunkt i denne test, så du nemt kan få syv forskellige muligheder, der alle har noget til fælles. Du får nemlig gode popcorn over hele linjen.

Kigger vi nærmere på testen, kommer vi ikke udenom, at Great Northern er det absolut bedste valg. Men her får du også lov til at betale en pris, der for mange ikke helt er til at overskue, hvis den blot skal bruges derhjemme. Og er det tilfældet, har vi også andre gode muligheder.

Den lille Severin popcornmaskine kommer med en stor kraft, og så får du muligheden for at lave fedtfattige popcorn. Dens størrelse er lille og praktisk, men du må vinke farvel til det flotte design. Er du til det klassiske design med fine detaljer, er Unolds popcornmaskine en fryd for øjet. Og derfor er det også et godt valg, når du skal finde frem til det bedste køb.

Hvad er popcorn?

En popcornmaskine er for dig, der måske har en forkærlighed for de små, poppede majs. Men hvad er det egentlig, vi taler om? De færreste har nemlig styr på, hvad popcorn er, og hvorfor de popper, når de bliver kombineret med meget høj varme.

Popcorn er en indiansk opfindelse, der blev opdaget i Sydamerika for mange tusind år siden. Historikere mener, at de første popcorn blev poppet i år 3600 før Jesu fødsel, hvilket er mange år tilbage. Dengang blev de opvarmet i sand ved hjælp af ild, og herefter blev kornene stegt i sandet, når det var helt varmt. 

Da Europa begyndte at blive fyldt med nye stammer, var popcorn særdeles populære. Det var en klassiske spise for indianerstammer, og de nye indbyggere fik ligeledes lysten til at spise popcorn.

I dag er popcorn noget, som mange forbinder med biografen eller en tur i tivoli. Her får du dem med masser af salt og stegt i enten olie eller smør. Det er også blevet en luksusspise, hvor der bliver eksperimenteret med popcorn, der er overtrukket med chokolade, saltkaramel eller har fået smag af lakrids. Dog er der ingen tvivl om, at de klassiske popcorn er det største hit.

Hvorfor popper popcorn?

Popcorn er små majs, der har en evne til at poppe, når de bliver varme. Der findes i dag en række forskellige typer majs. Men der er en helt særligt slags, der indeholder cirka 15 % vand, og det er de majskorn, vi bruger til popcorn. Og det er netop vandet, der sørger for, at popcorn har en evne til at poppe.

Når dine majs bliver varmet op, vil vandet blive varmet op til 100 grader. Her går vandet fra en flydende form til en luftig form, og det betyder helt grundlæggende, at vandet begynder at fordampe, fordi det koger. Men i og med at vandet ikke kan trænge ud af majsen, er kernen nødt til at poppe. Majsene eksploderer og vender på en måde vrangen ud af sig selv på baggrund af det tryk, der opstår på grund af vandet.

Det er også derfor, at der ligger kerner tilbage i skålen. Det kan både handle om, at de ikke har fået tilstrækkeligt med varme på grund af en ujævn opvarmning. Men det kan også handle om, at majskernerne har været beskadiget i form af et hul i skallen. Det giver dampen mulighed for at sive ud af majskernerne.

popcornmaskine

Brug disse popcorn til popcornmaskine

Når du skal lave de bedste popcorn, handler det ikke udelukkende om kvaliteten på din popcornmaskine. Det handler også om de popcorn, du vælger at gøre brug af. Normalt køber mange de små poser, som netop bruges i mikroovnen, men med en popcornmaskine er det en helt anden sag.

Her skal du sørge for at købe majskerner i æsker. Der skal hverken være tilsat smør eller olie, men i stedet skal du blot have fat i de rå majs. Ved siden af skal du købe salt, olie eller smør, alt efter hvad du foretrækker dine popcorn skal poppes i. 

Den lille måleske, der medfølger hos langt de fleste modeller i testen, giver den rette dosering. Du skal selv mikse de forskellige ingredienser, og her får de små måleskeer en stor værdi. Den store fordel ved selv at mikse er, at du selv bestemmer, om du ønsker mere salt eller mere fedtstof til stegning.

Hvilken olie til popcornmaskine?

Når det gælder popcorn, er olie altafgørende. Det er her vigtigt, at du finder de rette olier for at få de bedste popcorn. Derfor skal du vælge olier, der er smagsløse, og som kan varmes op til høje temperaturer. Det bevirker nemlig, at olien ikke ændrer struktur, og det er vigtigt i forhold til at undgå, at der bliver dannet skadelige transfedtsyrer. 

Men hvilke olier er det så? Her har du flere forskellige muligheder. Du kan blandt andet vælge den klassiske kokosolie, der er både smagsneutral og et supergodt valg. Du kan også gå efter klaret smør. Brug kun en teske, da det er rigeligt til en hel portion.

Du skal til gengæld holde dig fra de klassiske olier, du finder i køkkenet. Du skal ikke bruge olivenolie, da det giver popcornene en bitter smag, som du meget gerne vil undgå. Brug heller ikke planteolier som solsikkeolie og hørfrøolie, da de kan danne for mange transfedtsyrer ved høje temperaturer.

Vil du hellere bruge smør til dine popcorn, kan du som nævnt bruge klaret smør. Det skal du selv stå for at lave ved at smelte smør, hælde det i en gennemsigtig beholder og lade det køle ned. Herefter får du mulighed for at skille fedt fra protein. Du skal nemlig kun bruge fedtet. Det er en mere krævende proces, men det giver en fantastisk smag.

Hvordan laver man popcorn i popcornmaskine?

Hvordan du laver popcorn i din nye popcornmaskine afhænger af, hvilken model du har valgt at købe. Der er forskel på fremgangsmåden hos de forskellige modeller, men du skal dog gøre præcis det samme. Din opgave er at tilføje majs og fedtstof i de rette mængder, hvorefter maskinen gør arbejdet for dig.

Det er altid vigtigt, at du er opmærksom på, at popcornene skal ryge over i en beholder. De større modeller har en glasmontre, hvori alle popcorn lander sikkert, men du skal her sørge for at tippe den lille kasserolle. Selvom mange popcorn ryger ud, vil der altid være en del tilbage i kasserollen. Har du derimod Severin popcornmaskinen, skal du selv sørge for, at du har en beholder, hvor de færdige popcorn kan ryge i.

Find din popcornmaskine på tilbud

Måske du synes, at en popcornmaskine er lige noget for dig, men at det virker som en lidt dyr fornøjelse i forhold til, hvor meget du får den brugt. Og selvom vi mener, at det altid er en god investering, kan der være en god mulighed for dig, der gerne vil have mere for mindre.

Ved at gå på jagt efter en popcornmaskine på tilbud, får du mulighed for at få perfekte popcorn til en lav pris. Hver eneste uge finder du gode tilbud på en popcornmaskine, som med garanti også findes i testen. Har du blot brug for en popcornmaskine til husmandsbehov, kan du vælge de billigere modeller, selvom de måske ikke er på tilbud.

Det vigtigste er blot, at du køber en maskine, der producerer popcorn på en effektiv og nem måde. Rengøringen skal være nem at komme igennem, og så bør du altid undersøge, om den specifikke maskine er BPA-fri. 

Køb en popcornmaskine fra testen, og vær sikker på en succes

Vi har nu været igennem en masse af det, du skal vide i forbindelse med et køb af en popcornmaskine. Der er nok at vælge imellem, og derfor håber vi, at denne popcornmaskine test kan gøre valget lidt nemmere for dig.

Det er altid vigtigt, at du overvejer de forskellige elementer, der betyder noget for den maskine, du vælger. Det gælder blandt andet effekt og funktion, der gør det endnu nemmere og endnu sjovere at lave popcorn fremover. 

I testen kan du være helt sikker på at finde nogle fantastiske modeller, der er højtelsket af brugerne i dag. Køb en popcornmaskine fra testen, hvis du vil være sikker på at kende de gode specifikationer og den gode kvalitet. Så kan du være helt sikker på, at du får popcornsucces hjemme hos dig i fremtiden.

popcornmaskine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here