Køkkenmaskine (Test 2021) – Find den bedste røremaskine

1766
køkkenmaskine

En køkkenmaskine er en uundværlig ting i køkkenet, hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv. For med sådan en maskine, kan du bage alt lige fra boller, kanelsnegle, rugbrød, kagemasse og meget andet. Det er en substitut for den traditionelle håndmixer, hvor du ikke skal stå og holde den, men kan derfor lave nogle andre ting imens.

Du er på jagt efter en røremaskine, men hvilket maskine skal jeg vælge? For der er så mange forskellige køkkenmaskiner på markedet med forskelligt tilbehør, som varierer i både mærke, farve, funktioner og prisklasse. Den billigste er ikke nødvendigvis den bedste køkkenmaskine, og omvendt.

Man skal også tænke på, hvad man skal bruge maskinene til, hvor ofte vil man tage den i brug? Bager du meget i forvejen? Skal den gemmes væk i skabet, eller skal den stå fremme? – Alle overvejelser, bør man inkludere i sine overvejelser, inden man bestiller.

Her har vi samlet de mest populære røremaskiner, som er de bedste på det danske marked 2021, som du kan lade dig inspirere af, så du fast og besluttet, kan finde den røremaskine, som du synes bedst om, og som passer

⇒ Vi skal gøre opmærksom på, at alle de brugbare informationer til denne test, har vi fundet hos de forskellige producenter og tests, samt hos forbrugernes meninger og holdninger om købet af produktet, og derfra udarbejdet i et samlet perspektiv til ære for dig. ⇐


En af de mest populære mærker indenfor køkkenmaskiner er Kenwood. Denne maskine har en ekstra, kraftig motor på hele 1200 watt med 3 hastigheder, som gør den ideel til alle former for bagning og brygning. Lige denne maskine indeholder en samlet pakke med det tilbehør, som man har brug for.

 • En stor røreskål på 6,7 liter
 • Medfølger 3 værktøjer: K-pisker, piskeris og dejkrog

En god røremaskine, sm er lige til at arbejde med. Prisen er god, i betragtning af, hvilken maskine du får, og hvad der medfølger. Den er især ideel til dig, som er nybegynder, og det er din første maskine. Den er nem at betjene, og kan piske i flere hastigheder, egnet til alle former for madlavning og bagning. Alle delene må komme direkte i opvaskeren, så det er nemt at rydde op efter sig.

Butik
Pris
Link
2.278,00
2.278,00
2.291,00
2.399,00
2.495,00
4.499,00 2.499,00
2.999,00
2.999,00
2.999,00
3.495,00
9.999,00

KitchenAid køkkenmaskine – Artisan 5KSM125EAC

køkkenmaskine

Ligesom Kenwood er et populært, mærker, så er Kitchenaid også en af de gode mærker, som leverer flotte, stilfulde og rigtig gode røremaskiner. Kitchenaid laver gode maskiner, men går også meget op i, at den skal være flot at se på, så den ikke behøver at blive pakket væk bag et skab, ej heller går Kitchenaid ikke på kompromis med kvaliteten.

Du kan få maskinene i forskellige farver, og andre modeller fås også i flere specialfarver såsom: grøn, sort, lyserød, grå og gul og mange flere.

Denne model passer ind i det moderne køkken, og der medfølger:

 • Store røreskål på 4,8 liter
 • Fladpisker, ballonpiskeris og dejkrog

Her får du en Kenwood maskine, med en motor, der kører på 300 watt, mindre end Kenwood, men stadig kraftig og god nok til at røre både flødeskum og bolledej, hvor den endnu ikke har skuffet.

Butik
Pris
Link
3.499,00

TÆNK TESTVINDER 2018

Bosch køkkenmaskine – StartLine MUM54A00

køkkenmaskine

En køkkenmaskine i høj kvalitet og med designet i topklassen! Denne maskine er vinderen af TÆNK testvinder i 2018. Og det er der ikke noget at sige til. Ved designet af denne maskine, finder man kun masser af gode ting. Det eneste minus ved dette køkkenudstyr er, at skålen er til den lille side, hvilket gør det lidt mere besværligt, hvis man skal lave en stor portion dej eller en stor kagemasse. Men ved maskiner med små skåle, man man gøre det over flere omgange, som i sidste ende, dækker det samme behov.

Der medfølger ved købet af denne model:

 • Skål på 3,9 liter
 • 3 værktøjer: groft piskeris, fint piskeris og dejkrog.
 • Tilbehørspose, til at passe på værktøjerne.

Maskinen har en motor på 900 watt, som dækker alle behov ganske fint. Modellen har en såkaldt 3D planetarisk mixing, som betyder, at den ikke bare drejer rundt, men rundt om sin egen aske, når du vælger mellem de 7 hastigheder.

Butik
Pris
Link
1.199,00
1.214,00
1.214,00
1.214,00

Hâws røremaskine – KM1300B

køkkemaskine

Stilfuld model fra Haws, som bare gør bagningen dét nemmere, uanset hvad der skal laves. Den har en kraftig motor på 1300 watt, og kan på ingen tid samle en god dej eller pose flødeskummen til den lækreste skum. Modellen er i høj kvalitet og læs mere om den, på producentens hjemmeside, hvis du er interesseret.

Med denne blender, kan du montere en blender, så du får 2 funktioner i én maskine.

Der medfølger:

 • Stor røreskål på hele 6,5 liter
 • 3 værktøjer: piseris, dejkrog og K-spade
 • Stænklåg
 • Blender

Med denne maskine kan du nemt blande ingredienserne til kagen, ælte dejen til bollerne og røre blandingen til rugbrødet, uanset hvad, så kan du vælge mellem 6 hastigheder, så det kan så hurtigt og nemt. Denne maskine kan også købes med en blender til montering.

Der er ingen priser at vise

Smeg køkkenmaskine SMF02BLEU

køkkenmaskine

Smeg modellerne minder en smule om Kitchenaid modellerne, på grund af designet. Disse maskiner fås også i friske farver, hvis man synes de traditionelle farver er for kedelige. (lige denne model tilbydes også i fine pastelfarver).

Heller ikke her, er der gået på kompromis med kvaliteten. Den har en motor på 800 watt og en dejlig stor skål i rustfrit stål. Dette italienske brand vil ikke skuffe, og kan klare både kage, og fyld til din mad. Der kan tilkøbes ekstra tilbehør, såsom pastarulle- og skærer, hvis du godt kan lide at lave din egen pasta fra bunden.

Der medfølger:

 • Stor skål på 4,8 liter
 • 3 værktøjer: fladpisker, dejkrog og piskeris.
 • Cover til plastikskål

Her får du en kraftig maskine i retro design, men som passer ind i nye som gamle hjem.

Butik
Pris
Link
2.977,00
2.977,00
3.499,00
4.199,00

Blomsterberg Køkkenmaskine

køkkenmaskine

Mette Blomsterberg ved om nogen hvordan en maskine skal fungere. Derfor har hun lavet sin helt eget køkkenmaskine, som sælges online til en fornuftig og god pris. Den er i sølv/metal, i et moderne look, som passer ind i de fleste køkkener. Motoren kører på hele 1000 watt, så det er en kraftfuld maskine man får ved dette køb.

Der medfølger:

 • Røremaskine på 4,8 liter
 • 3 værktøjer: dejkrog, prisers og K-spade
 • Gennemsigtig stænklåg

Hvis man gerne vil have en røremaskine, som ikke larmer så meget, så er denne ideel, da den kun larmer 76 dB. Den er stilfuld og har et elegant design.

Butik
Pris
Link
1.589,00
1.589,00

ROYAL 1800 køkkenmaskine – Megapack Complete

køkkenmaskineStilfuld og god køkkenmaskine, som er en af de største og mest kraftfulde maskiner på markedet. Den har nemlig en store røreskål, og en kraftfuld motor på hele 1800 watt! Den har et smart LCD display, og tænd/sluk-knap, så den går i gang via et tryk.

Der medfølger i denne samlede pakke:

 • Store røreskål på 6,8 liter med hank
 • En røreskål mere uden hank, også opnå 6,8 liter
 • Piskeris, K-spade og dejkrog
 • Kødhakker (størrelse 8)
 • Stænklåg
 • Pølsehorn og kagepladesæt

Denne er en flot og kraftig røremaskine, som ikke larmer særlig meget (76 dB). Her får du et komplet sæt, som er lige til at gå i gang med.

Butik
Pris
Link
2.299,00
2.299,00

Ankarsrum køkkenmaskine – AKM6230

køkkenmaskine

En af de mere specielle køkkenmaskiner på markedet, i hvert fald hvis man tager udgangspunkt i dets udseende. Ankarsrum tilbyder hele 7 års garanti, fordi producenten ved, at de har lavet en maskine, som kan holde i rigtig mange år, uanset hvor hyppigt den bruges.

En stor fordel ved denne maskine er, at den har en rigtig stor skål på hele 7 liter, som næsten er det dobbelte, end andre køkkenmaskiner på markedet. Det betyder altså, at man kan lave en større portion på en og samme tid.

Den har en kræftfuld motor på 150o watt, som også er i toppen, til gengæld, afspejler både kvaliteten og størrelsen i prisen, da denne maskine er i den dyre ende. Til gengæld, så rammer den bredt indenfor bagning, røring og blanding, for der er ikke dét, som den ikke kan.

Dette medfølger:

 • Stor røreskål på 7 liter.
 • 6 værktøjer: dejkrog, dejruller, dejskraber, dejkniv, ballonpisker og cookie-pisker
 • En plastikskål på 3,5 liter

Ankarsrum har desuden en masse forskellige tilbehør, man kan tilkøbe, hvor man kan lave smoothies, hakke sit eget kød, lave pasta, presses citrusfrugter, lave sine egne pølser og mere til. Ej at forglemme, så kan maskinen købes i et hav af forskellige farver, så man kan få den til at passe ind i sit køkken, uanset hvilke farvepræferencer man har.

Butik
Pris
Link
4.695,00
4.695,00

Bjørn Teddy røremaskine – Varimixer Grey

køkkenmaskineEn dyr, men stadig populær røremaskine, som har det tilbehør, som man skal bruge. En af årsagerne til at foretrække denne køkkenmaskine, er fordi den kan tænke selv. Når den har en dej den skal starte blidt ud med at samle blandingen, så vil den automatisk øge til en højere hastighed, så snart dejen bliver mere fast, på den måde, bliver man fri for at stå ved siden af og skrue op for hastigheden.

Designet er stilfuldt, og passer ind i ethvert køkken. Den har dog en motor på 500 watt, som umiddelbart lyder af lidt. Men her skal du ikke lade dig narre. Udtrykker watt er maskinens strømforbrug, altså hvor meget strøm den bruger. Denne maskine udnytter sine watt ekstrem godt, fordi den har en 3 faset motor.

Der medfølger:

 • Stor røreskål på 5 liter
 • 3 værktøjer: dejkrog, ballonpiskeris og spartel
 • Plastlåg
 • Ifyldningsbakke

Med denne røremaskine er der tænkt i detaljer, hvor både designet og kvaliteten, gør det til en skam ikke at lade den stå fremme i køkkenet.

Butik
Pris
Link
7.999,00

Electrolux Køkkenmaskine – AssistentPRO

køkkenmaskine

Rigtig god røremaskine til en nybegynder, men også en god maskine til den mere erfarende bager. Denne PRO model har mange nyttige funktioner, såsom integreret LED-belysning, nedtællingstimer, (så maskinen selv stopper efter at nedtællingen er slut), en smart løftefunktion og meget mere. Desuden har den 10 forskellige hastigheder, som gør den ideel til mange formål.

Den har en kraftfuld motor på 1200 watt og en stor skål. På grund af løfte-funktionen, så er det også muligt, at tilkøbe en større skål til.

Der medfølger:

 • Skål på 5,7 liter
 • 3 værktøjer: piskeris, dejkrog og e-spade

En super fin røremaskine, som er solid, med mange brugbare funktioner.

Der er ingen priser at vise

Coop røremaskine


køkkenmaskine

COOP har lavet deres helt egen røremaskine, som er en god køkkenmaskine, både til den nye, men også den erfarende bager. Med denne model kan du både blande, mikse og skumme, til boller, flødeskum, creme og meget andet. Både skål og værktøj tåler at kommer i opvaskeren, så det bliver ikke nemmere når man skal rydde op. – Det er en solid køkkenmaskine, som kan det man skal bruge, og så til en rigtig god og fordelagtig pris!

Der medfølger:

 • Røreskål på 5,5 liter
 • 3 værktøjer: piskeris, dejlkrog og K-spade
 • Gennemsigtigt stænklåg

Denne model er blandt de køkkenmaskiner på markedet, som har et meget simpelt, men flot design. Den har en knap, så toppen kan vippes, og så en drejeknap på siden, hvor man kan justere hastigheden. Der er 6 hastigheder at vælge i mellem. Så har den en kraftig motor på 1200 watt.

Der er ingen priser at vise

Sage røremaskine – The Bakery Boss

køkkenmaskine

Ideel og professionel model med super mange forskellige funktioner, hastigheder og tilbehør. Men sin kraftfulde motor på 1200 watt, får man en køkkenmaskine der er et must i køkkenet. Den har en høj kvalitet og kan både piske, røre alle former for deje og masser sammen.

Sage er et af de mærker, som går meget op i kvalitet, og derfor lægger den også i kategorier over de dyre røremaskiner på markedet. Ligesom OBH og Kenwood. Til gengæld kan den opfylde enhvers behov, som er det der er pointen med at vælge en af de bedste modeller.

Den er stilfuld og så har den hele 12 hastigheder at vælge imellem. Den har timerfunktioner, og så tilpasser den selv hastigheden efter dejens mængde og hårdhed. Der er ikke noget denne maskine ikke har, selv integreret lys, så du, selv i mørke, kan bruge den.

Der medfølger:

 • Skål i gennemsigtigt glas på 4,7 liter
 • Skål i rustfrit stål på 3,8 liter
 • 3 værktøjer: piskeris, dejkrog og K-spade med aftagelig silikonekant.
Butik
Pris
Link
3.999,00 3.998,00

Hvad skal man vælge af køkkenmaskine?

En køkkenmaskine er et bredt udvalg af forskellige maskiner, som man bruger i køkkenet. Såsom blender, foodprocessor, kødhakker og mere til. Køkkenmaskiner sælges ofte i mindre eller større pakker, med forskellige tilbehør. Derfor vil man ved et køb af en køkkenmaskine, både opfylde ens behov for at blende, blande, røre, hakke og presse frugter til smoothie, og mere til.

Når man søger på en køkkenmaskine, så er det nødvendigvis ikke en røremaskine, man er på jagt efter. Men det har mere eller mindre samme betegnelse, som vi også vil komme mere ind på længere nede.

Hvilken køkkenmaskine er bedst i test?

Et meget hyppigt spørgsmål, og alle er interesseret i at købe den bedste køkkenmaskine, der findes. Derfor kan det også være rigtig svært at give et samlet svar til hvilken der er den bedste på markedet. Nogle går specifikt efter populære mærker, andre går efter pris, når de skal vælge mellem køkkenmaskinerne.

I bund og grund handler det om, at man skal finde den køkkenmaskine, som passer bedst til ens behov og præferencer.

Det, man bør tænke på, når man skal købe sin nye, moderne køkkenmaskine, så skal man kigge efter:

 • Udseende
 • Størrelse
 • Hastighed
 • Watt
 • Funktioner
 • Tilbehør
 • Pris

Med det taget i betragtning, så er det en individuel smagssag om hvilke behov man har, når man kigger efter køkkenmaskiner. Nogle sælges nemlig med en masse tilbehør, såsom blender, og hvis man ikke har et behov for en blender, så vil den blot optage plads i køkkenskabet.

Man behøver ikke at gå efter den dyreste køkkenmaskine på markedet, for det er ikke nødvendigvis den bedste. Man kan sagtens finde en model, som opfylder ens fulde behov, til en fornuftig pris.

køkkenmaskine

Hvad koster en køkkenmaskine?

Priserne varierer rigtig meget. Nogle mærker er dyre i sig selv, ej at glemme, at det også er nogle mærker, der vægter kvalitet frem for kvantitet. Til gengæld er det de færreste, som har råd til de dyreste maskiner på markedet.

Priserne på en ordentlig maskine ligger mellem 800-2500 kr. for en rimelig god røremaskine. Men vil man gerne have de nyeste funktioner, og en maskine med lang motorgaranti og et bredt udvalg af tilbehør, så skal man også punge ud med lidt flere penge end 2500 kr.

Hvilken Kenwood køkkenmaskine skal jeg vælge?

Kenwood er en af de mest ultimative mærker, når vi snakker om røremaskiner. Oftest vil du få en effektiv maskine, som kan holde i mange år.

Kenwood har flere forskellige modeller på markedet, som også er i forskellige størrelser og funktioner. Hvis du specifikt gerne vil investere i en Kenwood røremaskine, så bør du sætte sig ind i hvilke behov du har for røremaskinen, hvor kraftig skal den være, hvor mange hastigeder skal man kunne vælge mellem, lav eller mange watt? Hvad størrelse, og har du nogen præferencer, hvad angår tilbehør?

Vi kan varmt anbefale at læse KitchenOnes guide af Kenwood-maskiner lige her.

Hvad er forskellen på en røremaskine og en foodprocessor?

Nogen kender ikke de tekniske fordelle, der er ved en røremaskine og en foodprocessor. Men der er alligevel en stor forskel. En foodprocessor er en alsidig køkkenmaskine, som både kan blande, hakke, rive, og hvad den nu har af tilbehør. Men en foodprocessor kan ikke ælte en dej, så godt som en røremaskine kan. En foodprocessor er mere grov i sine bevægelser, end røremaskinen. Ej hellere har foodprocessoren særlig meget plads som skålene på en røremaskine.

Alt i alt, så er røremaskiner til de at ælte, blande og røre dej og masser sammen, hvor foodprocessoren er til grønsager og de mere grove masser, såsom farser til madretter.

Hvor mange watt skal en røremaskine have?

Når man kigger på køkkenmaskiner, så står der altid hvor mange watt den har. Men hvad betyder det egentlig? Det siger det ikke ret meget om maskinen er god eller ej, for der findes mange gode køkkenmaskiner som ikke har særlig mange watt. Faktisk indikerer det hvor meget strøm røremaskinen bruger når den arbejder, men det er klart, jo flere watt jo mere kraftfuld kan den også være.

Det er en betegnelse for energi, og jo højere watt maskinen har, jo mere strøm bruger den. De maskiner som ikk bruger meget energi, kan sagtens være kraftfuld hvis de har en god motor, som kan udnytte det maksimale af den energimængde den har til rådighed. På den måde er maskinen både energivenlig, da den ikke bruger særlig meget i strøm, og kraftig på én og samme tid.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here