Gulvafslibning: Hvad koster det at få slebet gulv af en prof. firma?

118
2 computere på et skrivebord

Sidst opdateret d. 19-01-2024 af Nanna Petersson

Er dit trægulv blevet slidt, grimt og kedeligt at se på, fordi det har synlige pletter, ridser og hakker? Så er det formentlig på tide med en gulvafslibning – men hvad skal du egentlig betale for at få slebet dit gulv? I denne artikel bliver du klogere på, hvad gulvafslibning koster.

Det er vigtigt, at du passer godt på dit gulv, så det bliver ved med at være pænt og nydeligt at se på. Hvis du flytter ind i en bolig, hvor de tidligere ejere eller lejere ikke har passet på gulvet, eller hvis gulvet blot er mærket af tidens tand, kan en gulvafslibning gøre underværker.

Gulvafslibning kan redde et slidt og gammelt gulv

I mange tilfælde vil gulvet blive så godt som nyt – og det er ofte ikke til at se, at det ikke netop er blevet lagt. Men hvad skal du egentlig regne med, at en gulvafslibning koster? De forskellige virksomheder har varierende priser, ligesom der er forskel på priserne for gulvafslibning, afhængigt af hvor i landet du befinder dig.

Priser på gulvafslibning i København er derfor ofte højere end priserne på gulvafslibning i en mindre provinsby. Der er dog alligevel en gennemsnitspris, som det kan være fornuftigt at tage udgangspunkt i, uanset hvor i landet du er bosiddende.

Professionelle gulvfirmaer giver garanti

Prisen har stor betydning for, hvem du vælger – og der er mange virksomheder, der konkurrerer med hinanden, når det kommer til gulvafslibning. Den interne konkurrence er heldigvis til din fordel, da det smitter af på prisen.

Et professionelt gulvfirma kan give dig garanti for det arbejde, du udfører, og de har samtidig professionelle maskiner og materialer til rådighed, hvorfor det i langt de fleste tilfælde bedre kan betale sig at hyre en virksomhed til gulvafslibning end at give dig i kast med at slibe dine gulve på egen hånd.

Hvad koster gulvafslibning?

En god tommelfingerregel, når du skal vælge virksomhed til gulvafslibning, er, at priserne bør ligge på omkring 100 kr. pr. kvadratmeter, der skal slibes. Det er dog udelukkende et skøn, da priserne varierer afhængigt af flere forskellige faktorer.

Skal gulvet også afhøvles, skal du regne med, at der skal lægges yderligere 50 kr. pr. kvadratmeter oveni prisen. Det er dog udelukkende, hvis gulvet har dybe ridser, som en almindelig gulvafslibning ikke kan rette op på, det er aktuelt med en gulvafhøvling.

Hvilke faktorer påvirker prisen på gulvafslibning?

Der er flere forskellige faktorer, som har indflydelse på, hvad prisen på gulvafslibning er, og i sidste ende tager prisen altid udgangspunkt i den aktuelle tilstand på dit gulv. Hvis det er meget slidt, eller hvis der er tale om en tynd træsort, kan prisen blive højere end normalt.

Prisen kan variere på baggrund af:

  • Tilstanden på gulvet: Hvis gulvet er meget slidt, skal der ofte bruges mere tid på at slibe det, hvilket afspejler sig i prisen.
  • Træsorten, gulvet er lavet af: Visse træsorter og gulvtyper kræver særlige arbejdsprocesser, hvilket kan gøre prisen højere eller lavere.
Tim Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here