Vejrstation test – Hvilken af de 9 udvalgte vejrstationer skal være din?

7844
vejrstationstest
Der findes mange forskellige vejrstationer, som har mange forskellige features. Det kan derfor være svært at finde frem til den helt rigtige vejrstation, hvis du aldrig har haft en før, eller din nuværende vejrstation er af ældre dato. Vejrstationer bliver nemlig hele tiden videreudviklet, hvorfor det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad en vejrstation skal kunne i dag.
10 vejrstationer bedst i test
Vi har udvalgt 10 vejrstationer, som lige nu er blandt de bedste vejrstationer i test. Læs med og find inspiration til din nye vejrstation. Nederst i artiklen finder du en informationsrig guide til blandt andet. Hvordan du vælger den bedste vejrstation til dine behov, og hvad en vejrstation kan bruges til.

Den bedste vejrstation i vores test

NetAtmo Smart Vejrstation

Fordele

Ulemper

NetAtmo er blandt vores favoritter, idet den ikke bare fortæller dig, hvordan udeklimaet er. Den kan også fortælle dig, hvordan indeklimaet er. Den måler både temperatur, luftfugtighed og CO2-niveauet. Vejrstationen benytter WiFi til at opdatere og ikke mindst til at lave sine målinger. Derfor det er vigtigt, at den bliver tilkoblet dette.
 
Målinger af temperatur, luftfugtighed etc. bliver vist på din telefon eller tablet. Ide opdateringer går over en app, der både kan bruges hos iOS og Android. Den kan indstilles til at sende beskeder og advarsler, hvis eksempelvis temperaturen kommer under fem grader, eller det vil blive stormvejr.
Inde- og udeklima
Det er fordelagtigt, at den både viser inde- og udeklima. For indeklimaet er det blandt andet vigtigt, at du kender luftfugtigheden og temperaturen, da du på den måde kan få luftet ud eller andet, hvis det bliver for fugtigt. Du vil få en besked, hvis indeklimaet er dårligt. Derudover kan denne vejrstation også give information om CO2-niveauet indenfor. Dens udendørs sensor vil for eksempel vise vindforhold og selvfølgelig en syvdøgns-prognose.
 
Når du køber en NetAtmo Smart Vejrstation, er det også muligt at tilkøbe flere sensorer til indenfor. Dette kan være en oplagt mulighed, hvis du gerne vil have en sensor til alle værelser, køkkenalrummet og badeværelset. Ud over at den laver gode målinger, så kommer den også med et flot og stilrent design, hvilket kan passe ind i et hvert hjem.

Du kan få flere informationer om NetAtmo vejstationen i denne video:

Forhandles billigt hos Roboteksperten

Du bliver sendt videre til roboteksperten.dk

Rosenborg 69800 – En god vejrstation med regnmåler

Fordele

Ulemper

Vejrstationen Rosenborg 69800 er en model, der indeholder mange lækre features. Sensoren benytter solceller som energikilde, hvilket er en lækker og ikke mindst miljøvenlig detalje. Ud over at den viser temperatur, vindretning og vindhastighed, vil den også kunne måle UV-stråling. Hvilket er meget fordelagtigt, når solen begynder at komme frem.

Rosenborg 69800 er en vejrstation med regnmåler. Hvilket kan være vigtigt, hvis du blandt andet går meget op i haven, eller skal ud at spille bold. Vejrstationen fra Rosenborg er spækket med fine features, der giver dig alle de informationer, som du har brug for. 

Prognoser kan vises i en app
I forhold til den ovenstående model, hvor resultater og prognoser bliver vist inde i en app. Vil du med denne vejrstation få et display med, som du kan sætte inden døre. Det er en smagssag, hvad man bedst kan lide. Derfor er der ikke er noget, der er bedre end det andet. Vi anbefaler, at du sætter displayet et sted, hvor du nemt får øje på det – eventuelt i køkkenvinduet.
 
Displayet har en god størrelse, hvor du nemt og hurtigt får et overblik over temperatur, vindhastighed og -retning, vejrudsigt, nedbør m.m. Du får derfor alle de nødvendige informationer med en vejrstation fra Rosenborg – og lidt flere til.
 
Rosenborg 69800 bliver som sagt drevet af solceller, men dens display skal tilkobles jeres WiFi, så I altid har de nyeste informationer på skærmen. Vejrstationen sender nemlig dens målinger direkte ind på displayet, når den er tilkoblet.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Rosenborg 68760 – En vejrstation, der kan det hele

Fordele

Ulemper

Hvis du førhen har haft en vejrstation, hvor du ikke har følt, at du har fået alle informationer omkring vejret, så skal du vælge Rosenborg 68760. Det er en vejrstation, som kan give dig information om stort set alt, hvad du gerne vil vide om vejret. 

Vejrstationen har en sender, som du stiller udenfor, hvor du derfra kan få vist termometer, hygrometer, vindhastighed, vindretning og regnmåler på det trådløse display. Disse funktioner er blot vejrstationens hovedfunktioner, den kan nemlig meget mere end det.
 
Du kan selv indstille, hvilke enheder du gerne vil have vist målingerne i – og der er mange at vælge imellem. Enheder, der er tilknyttet vindhastighed, kan blandt andet måles i m/s, km/t, miles/hour og beaufort. Derudover vil du også kunne se tiden på displayet. Du kan indstille vejrstationen med forskellige alarmfunktioner, så du eksempelvis kan få vist, hvis der er udsigt til storm.
Mange indstillinger og brugervenlig

Med en Rosenborg 68760 får du alle tænkelige målinger om vejret og klimaet udenfor, men den kan også fortælle dig indeklimaet. Det vil sige, at denne vejrstation er meget sammenlignelig med NetAtmo, der også kan give et indblik i indeklimaet. Rosenborg 68760 viser blandt andet temperaturen og luftfugtigheden indenfor.

Vejrstationen har en god brugervenlig, da den med symboler også viser vejret. Det betyder, at selv de mindste kan være med til at aflæse skærmen. Sensoren skal være tilkoblet en ledning, mens skærmen er trådløs og derfor bliver drevet af batterier. Du vil kunne tilkoble dens informationer til din computer, hvis du vil gemme data.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Ventus W382 – En vejrstation med en 5-i-1-Sensor

Fordele

Ulemper

Denne trådløse vejrstation fra Ventus kommer med et display og en sensor, der måler fem forskellige parametre. Den måler temperatur, luftfugtighed, vindhastighed, vindretning og regn regn. Det er de fem mest essentielle målinger en vejrstation skal kunne lave.
 
Til sensoren kommer der en skærm, hvor du kan aflæse alle målinger. Alle målinger kan også blive vist på din telefon, så længe du er et sted, hvor der er internetforbindelse. Skærmen er i farve, hvilket kan give en god indikator for vejret og hjælpe de mindste til at forstå tallenes betydning. Ydermere bliver vejret også vist med symbolerne: sol, delvist skyet, skyet, regn, storm og sne. Hvilket i høj grad også er en god hjælp til aflæsning af målingerne.
Letforståelig vejrindeks og med alarmer
Ventus W382 viser ikke bare temperaturen. Du vil også kunne aflæse vejrindekset, som er det, der beskriver, hvordan vejret føles. Vi ved jo, at temperaturen kan være høj, men på grund af eksempel blæsten, kan det sagtens føles som om, at temperaturen er lavere. Det er derfor en god feature, som er meget anbefalelsesværdigt.
 
Vejrstationen Ventus W382 sender også alarmer, hvis temperaturen eksempelvis kommer under frysepunktet. Du ved derfor at du skal og redde planterne i haven, eller være opmærksom på, at vejene kan være glatte, når du sætter dig ud i bilen.
 
Hvis du gerne vil have mere præcise målinger, kan du tilkoble flere sensor til sammen skærm. Dette kan være en stor fordel, da du så får flere målinger igennem.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Ventus W820 – En trådløs vejstation med mange features

Fordele

Ulemper

Ventus W820 er en trådløs vejrstation, som kan give dig en god og stabil vejrudsigt hver dag. Vejrstationen har en termo-hygro sensor, som måler temperaturen og luftfugtigheden. Derudover sidder der en sensor, som måler vindhastighed og -retning, og slutteligt er der også en sensor, som måler regnen.
Der er en skærm med til vejrstationen, som vi igen anbefaler, at du placerer centralt i huset.

Skærmen viser de forskellige målinger, og derudover har den også mulighed for at vise vejrudsigten med illustrationer: solrig, dels solrig, overskyet, regn eller storm. Du vil også have mulighed for at aflæse chill-faktor, som også er beskrevet tidligere som vejrindeks – altså hvordan temperaturen reelt vil føles. Det er derfor også en god vejrstation, som kan give dig din helt egen vejrudsigt med de mest essentielle informationer og målinger. 
 
Mange features såsom kalender og ur
Ud over diverse vejrmålinger vil den også have en kalender og ur indbygget, der selv indstiller sig efter sommer- og vintertid. Uret kan også bruges som alarm, hvor der selvfølgelig også er en snooze-indstilling. 
Du kan få Ventus W820’s målinger overført til din tablet eller telefon ved hjælp af bluetooth. Det betyder, at du kan tjekke vejret de fleste steder i huset, så du ikke behøver at stå i køkkenet, eller hvor skærmen nu er placeret, for at aflæse dette. Det er en god luksusdetalje, hvis man lige har smidt sig på sofaen.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Ventus W155 – En vejrstation med inde og ude målinger

Fordele

Ulemper

En Ventus W155 kan give dig nogle meget præcise og ikke mindst lokale målinger. Det kan du opnå ved at placere sensoren ude på din terrasse eller i haven. Typisk vælger mange at anskaffe sig en vejrstation for at få mere lokale målinger, da vejrudsigten ofte ikke laver målinger ved de mindre byer. Ventus W155 kan hjælpe dig med at opnå de rette informationer, så du kan få nogle gode prognoser.
 

Vejrstationen har både et termometer, hygrometer, barometer, regnmåler, vindhastighedsmåler og vindretningsmåler. Den kan derfor give dig informationer om temperatur, luftfugtighed, lufttryk, regnmængde og vind, som er nogle essentielle informationer at have. Ud over disse informationer kan den også måle dugpunktstemperatu. Hvilket er en lækker feature, så du ved, hvornår vasketøjet ikke længere bliver tørt af at hænge udenfor. Ydermere viser den også kulde- og varmeindeks.

Brugervenlig skærm

Du får en brugervenlig skærm med i prisen, hvor du kan aflæse alle målingerne fra vejrstationen. På skærmen vil du også få advarsler om storm og kulde, hvilket også er fordelagtigt. Den viser både inde- og udetemperatur samt luftfugtighed, hvilket betyder, at du med denne vejrstation også kan få styr på indeklimaet.

Ventus W155 måler vindretningen med 16 forskellige retninger, og hastigheden bliver både målt af vindstød samt en gennemsnitlighastighed. Du kan selv vælge, hvilke enheder du gerne vil se målingerne i. Skærmen viser også dagens vejrudsigt ved hjælp af illustrationerne sol, noget skyet, skyet, regn og storm, som er nemme at aflæse.
 
Du kan se mere i denne video om Ventus W155

Forhandles billigt hos Homeshop

Du bliver sendt videre til homeshop.dk

Ventus W827 – En trådløs vejrstation i et simpelt design

Fordele

Ulemper

Hvis du søger en vejrstation, som kan vise dig temperatur, vind, regn og luftfugtighed, så kan Ventus W827 være en oplagt mulighed. Denne Ventus vejrstation har nemlig tre sensorer, som kan lave målinger omkring dette. Vejrstationen giver dig derfor de vigtigste og mest essentielle informationer til vejret, som du kan have brug for.
 

Den har tre sensorer, da termometersensoren og hygrometersensoren sidder sammen, som alle skal placeres ude i haven. Alle sensorer kører på batterier og bliver tilknyttet en skærm, som du skal placere indenfor. Skærmen er nem og overskuelig at tilgå, hvor ude- og indetemperaturen bliver vist sammen med blandt andet vindhastighed og -retning, luftfugtighed, regn m.m. 

Dyg, månefase, kalender og tid

Ud over målingerne vil du også kunne finde informationer om dugpunkt, månefase, kalender og tiden. Uret indstiller sig selv, hvorfor du ikke skal tænke over sommer- og vintertid. Du kan også indstille en alarm, hvis du vil bruge skærmen som et alternativ til et vækkeur.

Vejrstationen Ventus W827 har et simpelt design, der ydermere er nemt at betjene og forstå. Hvis du ikke går op i, hvor mange forskellige features en vejrstation har, så kan Ventus W827 være ideel, da den kan det, en vejrstation skal kunne – og så har den jo også mulighed for at afgive dugpunkt, hvilket er en meget god og brugbar feature.
 
Denne vejrstation fra Ventus kan kobles sammen med flere sensorer, hvis du gerne vil måle flere steder.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Ventus W636 – En vejrstation med 7 forskellige vejrudsigter

Fordele

Ulemper

Ventus W636 er en simpel vejrstation, som har en god lav pris og nogle brugbare funktioner. Du får en høj kvalitet og nogle gode målinger ved hjælp af vejrstationens termometer, hygrometer og barometer. Denne vejrstation måler altså temperaturen, luftfugtigheden og lufttrykket, som også er blandt de vigtigste målinger, hvis man gerne vil have en vejrstation derhjemme.

Dens skærm viser målingerne, men ud over disse viser den også månefaser, kalender, ur og vejrudsigten. Vejrudsigten vises ved hjælp af syv forskellige ikoner, hvilket kan hjælpe børnene til at forstå tallenes betydning. Uret er radiostyret, hvorfor det indstiller sig selv. Det er også muligt at indstille en alarm på denne vejrstation, hvis man vil udnytte dens funktioner fuldt ud.
Brugervenlig og simpel design

Skærmen er trådløst lige som sensoren ude i haven også er det. De bruger begge batterier, og det vil blive vist på skærmen, hvis de er ved at løbe tør for strøm. Designet er brugervenligt, og man vil nemt og hurtigt kunne aflæse målingerne. Denne vejrstation fra Ventus er nemlig meget simpel – både i dens design, men også på grund af, at der kun bliver vist det nødvendige. 

Det kan derfor sagtens være en fordel at vælge en mere simpel vejrstation, hvis du blot vil vide temperaturen, lufttrykket og luftfugtigheden. Da dens målinger og prognoser vil være lige så nøjagtige, som en anden Ventus vejrstation, der måler på andre ting også. Du skal derfor ikke tænke, at der er slækket på kvaliteten, hvis du vælger en vejrstation uden yderligere features.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Ventus W830 – En vejrstation, der blandt andet giver information om UV-indeks

Fordele

Ulemper

Ventus W830 er en god model til dig, der er meget interesseret i vind og vejr. Denne vejrstation kan nemlig give dig så mange informationer og målinger, at man næsten har lyst til at kalde den for professionel. Det er derfor en rigtig god vejrstation til haven, der kan meget mere ud over det sædvanlige.

Den måler blandt anden temperatur, vind og regn, og derudover kan vejrstationen fra Ventus også måle lys ved hjælp af en lux-måler. Der medfølger en skærm, hvor det er muligt at vise lufttryk og luftfugtighed, samt inde- og udetemperaturen. Ydermere kan du få informationer omkring UV- indeks, hvilket er meget fordelagtigt de dage, hvor solen titter frem.

Ventus W820 kan også give dig advarsler omkring temperatur, luftfugtighed, vind og regn, hvilket betyder, at denne vejrstation er den vejrstation i testen, der kan give flest advarsler.
WiFi målinger
Det er en trådløs vejrstation, som bruger WiFi til at overføre sine målinger til det medfølgende display. Dette er meget smart, så du ikke skal sørge for, at alle ledninger sidder korrekt, men at det derimod bare kører af sig selv.
 
Ud over skærmen kan du også downloade en app – både til iOS og Android – hvor du blandt andet kan dele målingerne med andre. Ventus W830 spiller nemlig særligt godt sammen med vejrtjenesten Wunderground. Det kan være meget spændende at se, hvem af dine venner der har fået den mest præcise prognose.

Forhandles billigt hos Frishop

Du bliver sendt videre til frishop.dk

Hvad er en vejrstation?

En vejrstation er det, man bruger for at kunne lave prognoser om vejret og til undersøgelse af klimaet. Vejrstationerne har en sensor eller andet, som måler på forskellige atmosfæriske forhold. De atmosfæriske forhold er blandt andet temperatur, lufttryk, luftfugtighed, nedbør, vindretning og – hastighed.

Når du ser vejrudsigten i fjernsynet, vil de også have brugt en vejrstation til at foretage målingerne, da det er den bedste og mest præcise måde, at gøre det på. En prognose kan selvfølgelig slå fejl, som du måske har oplevet, og det kan derfor være sjovt at have sin egen vejrstation derhjemme – for måske den kan give en bedre og mere præcis prognose?

Du kan finde en vejrstation til dit eget hjem, som kan give dig en præcis og god vejrudsigt, det handler blot om at sætte sig lidt ind i, hvad en vejrstation egentlig skal kunne. Derudover er det også vigtig at tage stilling til, om alle målinger er lige vigtige for dig. Jo flere målinger en vejrstation kan give dig, desto højere bliver prisen også.
Består af sensorer som laver målinger
En vejrstation består som sagt en nogle sensorer, som laver forskellige målinger. Målinger bliver vist på en skærm, som følger med i købet. Det kan også være, at den vejrstation, du vælger, ikke har nogen skærm med – det betyder blot, at den kan tilkobles din telefon eller tablet. Det er en smagssag, hvorvidt man gerne vil have et display, der kan vise dig målinger, til at stå i huset, eller om visningen på telefonen er tiltrækkeligt.
 
Der er fordele og ulemper ved begge dele, idet du med skærmen typisk får et godt og brugervenligt design – som alle i familien kan være med til at aflæse. Men du kan jo ikke tage displayet med dig, som du kan tage din telefon med dig. Du skal derfor overveje, hvad det vil passe bedst til dig og dine vaner.

Hvor placerer jeg min vejrstation?

Placeringen handler meget om, hvilken type vejrstation du har købt, og hvad vejrstationen skal måle. Det kan derfor være svært at vejlede i en placering, da målerne kommer i flere dele, fordi de skal placeres forskellige steder.
 
Hvis du skal måle temperaturen, er det den ideelle højde to meter fra jordens overflade, hvilket også gælder for hygrometeret. Det er derfor disse to typisk er koblet sammen. Når du skal måle vindretningen og -hastighed, handler det om, at måleren gerne skal ti meter op fra jorden.
 
Derudover er det vigtigt at sikre sig, at der ikke er noget, som kan påvirke vindmålingen. Det vil sige, at der ikke er noget, som er i vejen for målingen. Den skal derfor også placeres væk fra andre høje forhindringer som eksempelvis huse.
 
Nogle vejrstationer har samlet alle målere i en, mens andre kommer i flere forskellige dele. Det er derfor vigtigt, at du læser vejledningen til produktet grundigt igennem, så du kan opsætte de enkelte dele korrekt og derfor få en præcis måling.

De vigtigste informationer en vejrstation skal kunne give dig

Vi mener, at de vigtigste informationer, en vejrstation kan give, er meget individuelle. Dog vil vi anbefale, at du finder en vejrstation, der kan give dig informationer om: temperatur, luftfugtighed, vind (både vindretning og -hastighed) og nedbør. Kan en vejrstation det, vil du have nogle fine prognoser at gå ud fra.
 
Temperatur er vigtig, idet det giver en indikation om, hvor mange lag du skal have på, hvis du eksempelvis cykler på arbejde. Luftfugtighed er meget essentielt til alle dem, der gerne vil tørre tøjet udenfor. Det er nemlig luftfugtigheden, der bestemmer, hvor længe dit vasketøj bruger på at tørre udenfor – og ikke temperaturen. Hvis temperaturen er høj, og luftfugtigheden også er høj, så kan det være svært at tørre tøjet. Vælg en dag, hvor luftfugtigheden er under 80%.
 
Vindmålinger og -prognoser er også meget vigtige, og det er vigtigt, at du både får vist, hvilken retning vinden kommer fra, og med hvilken styrke vinden kommer. Når man har en vejrstation, der kan måle vindhastighed, vil den typisk også kunne give dig en advarsel, hvis det kunne trække op til storm. Et stormvarsel kan være fordelagtigt, hvis man gerne vil redde diverse potteplanter eller havemøbler, som man lige har fået stillet frem.
 
Vindretningen er vigtig
Vindretningen er meget vigtig, hvis du eksempelvis bruger meget af din fritid på at cykle. Så er det jo rart at vide på forhånd, om du har strid modvind eller sidevind det meste af vejen, eller om du måske kan slå nogle rekorder, hvis du får lidt hjælp fra medvinden. Derudover kan vindretning også være hjælpsom, hvis du cykler på arbejdet, men gerne vil undgå en hel tur med modvind. Så kan vejrstationen give information derom, og du kan tage bilen i stedet.
 
Når vi skriver nedbør, er det vigtigste selvfølgelig, at din vejrstation kan give dig en prognose for, hvorvidt det skal regne eller ej. Dette vil de fleste vejrstationer kunne give, da det typisk også er på grund af en god nedbørsprognose, at man vælger at købe en vejrstation. Nogle vejrstationer kan derudover også måle nedbørsmængden, hvilket også er en god information at kunne tilgå, men det er ikke den vigtigste information.
 

Det skal dog understreges, at du også kan finde gode vejrstationer, som ikke kan opfylde disse krav. Igen handler det om, hvad du skal bruge vejrstationen til, og ikke mindst hvad du gerne vil have informationer omkring. Hvis du eksempelvis mener, at vindretning og vindhastighed ikke er relevant for din hverdag, kan du sagtens udelade dette og derfor finde en billigere vejrstation.

Hvad bruger man en vejrstations informationer til?

Man kan bruge vejrstationens informationer til rigtig mange ting, hvilket også kommer meget an på, hvilke informationer din vejrstation kan give. Mange vejrstationer er lavet med et meget simpelt display eller en simpel app, hvilket betyder, at du ikke selv skal til at tolke på diverse målinger eller andet. Du skal blot aflæse dem.

Men hvad skal du bruge tallene til, tænker du måske. Mange vælger at købe en vejrstation af en grund, som eksempelvis kan være interesse for udeklimaet, eller at man har brug for vejrinformationer på grund af fritidsinteresser eller arbejdet. Det er meget forskelligt, hvad vi
bruger informationerne til.
 
Vi anbefaler, at du overvejer, hvad du selv vil bruge vejrstationens informationer til, inden du køber en vejrstation. På den måde finder du nemlig også ud af, hvilken vejrstation der bedst muligt kan dække dine behov.

Hvilken vejrstation skal jeg vælge?

Produkterne, som vi har modtaget i vores test, er i en god kvalitet. Derudover er prisen også varierende, da nogle af de udvalgte vejrstationer kan mere end de andre. Vi kan derfor sagtens anbefale en af vores ti udvalgte fra Rosenborg, NetAtmo og Ventus, da du i dem er sikret en god kvalitet til en god og fair pris.
 

Når du skal købe en vejrstation, så handler det om, at du skal finde ud af, hvad du forventer af en vejrstation. Hvis du gerne vil have mange forskellige målinger, så skal du finde en, der kan tilbyde dette. Er det derimod vejrstationens præcision, som er vigtig for dig, så er det meget fordelagtigt at finde en vejrstation, hvor det er muligt at tilkoble flere sensorer.

Tænker du meget på indeklimaet, kan det være godt at se efter, hvilke modeller der kan give dig informationer om dette. Vores testvinder fra NetAtmo giver dig ikke blot informationer og advarsler om indeklimaet, den giver dig også mulighed for at have flere sensorer inden døre. Det betyder også, at du kan følge med på telefonen, hvis ét af børneværelserne lige trænger til en ordentlig udluftning.

Du skal derfor vælge og købe den vejrstation, som dækker dine behov. Det handler om, at den vejrstation, du vælger, kan give dig de informationer, du søger. Spiller dine børn eksempelvis meget fodbold eller en anden udendørssport, kan det være meget fordelagtigt at finde en vejrstation med nedbørsmåler.

Vejrstationer, der bruger lokaldata

En af fordelene ved at have sin egen vejrstation er, at du får en lokal vejrudsigt. Sensorerne ude i haven laver nemlig målingerne, hvorfor du vil opnå nogle lokale prognoser. Når man tænder for vejrudsigten i fjernsynet, er det ikke altid de lokale prognoser, der bliver sendt, hvorfor det er meget fordelagtigt at have sin egen vejrstation. Vejrstationen kan nemlig gå hen og blive mere præcis end vejrudsigten, idet dine prognoser er foretaget med målinger fra haven.

Når du køber en vejrstation, vil du typisk få delvist lokalinformation og delvist national, idet skærmen typisk kan give dig flere informationer, end den måler på ude i haven. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i, hvad dine sensorer måler, og hvad skærmen kan give af information.
 
På den måde kan du også finde en billigere vejrstation, hvis du ikke synes, det er så vigtigt med de lokale målinger, så længe du bare kan få prognosen. Informationer om UV-indeks kan man eksempelvis få igennem displayet i stedet for at have en måler ud i haven.
 
Det er virkelig en smart løsning, at du kan have din egen vejrstation ude i haven og køkkenet, så du kan have en lokalvejrudsigt ved hånden hele tiden. For det kan jo sagtens komme til at regne i nabobyen, mens I slipper og kun får solskin. Dette kan gode vejrstationer sagtens opfange.

Hvad er prisen på en vejrstation?

Som vi tidligere har skrevet, er prisen meget afhængig af, hvad vejrstationen kan. Derudover hænger pris også meget sammen med kvalitet. Man skal huske at tænke på, at en vejrstation er placeret udenfor, hvorfor det er vigtigt, at du vælger en hårdfør kvalitet, som kan holde til alt slags vejr. Det ville være meget paradoksalt, hvis en vejrstation ikke vil kunne holde til alt slags klima.

Derudover afhænger prisen også af den anden del – skærmen – da den også kan have yderligere features, som gør, at den er mere værd. Nogle skærme vil nemlig kunne vise kalenderen, altså hvilken dag, måned, uge og år vi er i, mens andre vil kunne vise klokken og indstille alarmer.

Prisen kan ligge mellem 100-2.000 kroner for en vejrstation til hjemmet. Hvis du kommer over 2.000 kroner, så er vi ude i nogle meget gode og professionelle vejrstationer. Vejrstationer, som koster mellem 100-200 kroner, kan vise de mest nødvendige, men langt fra alle, målinger.

Det handler derfor om at beslutte sig for, hvad en vejrstation for dig indebærer, da du på den måde hurtigt også kan få et indblik i budgettet. Du vil sagtens kunne finde en god og ikke mindst præcis vejrstation til 500-1.000 kroner.

Features, der er værd at lægge mærke til

Vores test giver et godt indblik i, hvor meget en vejrstation egentlig kan ud over at give enkelte informationer om temperatur og vejr. En vejrstation er nemlig meget mere end blot en vejrstation, der fortæller dig, hvad temperaturen er udenfor.

Vi er meget glade for features, da det betyder, at man virkelig kan undersøge, hvad en vejrstation kan mere ud over at give informationer om temperatur og nedbør. Vi har udvalgt nogle features, som vi gerne vil anbefale, at man ser efter.
Indeklima

Hvis en vejrstation også kan give informationer om indeklimaet, er det en meget god og ikke mindst fordelagtig feature. Selvom naturen er skøn, så bruger vi mennesker bare rigtig meget tid inden døre, hvorfor det er vigtigt, at indeklimaet også er optimalt. Føler du, at det hurtigt bliver indelukket derhjemme, kan det være en god idé at investere i en vejrstation, som kan give dig disse informationer.

Når en boligs luftfugtighed bliver for høj, og temperaturen samtidig er høj, er det den bedste grobund for bakterier og desværre også skimmelsvamp, som alle boligejere meget gerne vil undgå. Det kan derfor kommes i forkøbet, hvis du får informationer om, at det er ved at være tid til eksempelvis at lufte ud.
 
NetAtmo vejrstationen har en rigtig fordelagtig feature ved, at den kan måle CO2-niveauet inden døre. Mange af vores udvalgte produkter kan nemlig måle temperatur og luftfugtigheden indenfor, men modellen fra NetAtmo er gået skridtet videre, hvilket vi er meget begejstret for.
 
Illustrative vejrudsigter
Alle vores udvalgte modeller i vejrstationstesten kan vise vejrudsigten ved hjælp af små illustrationer eller ikoner. Dette mener vi, er meget vigtigt for en vejrstation, da – som vi har sagt tidligere – det giver en bedre forståelse for børn, hvis de har mulighed for at se nogle ikoner, der knytter sig til tallene. Denne feature giver derfor hele familien mulighed for at aflæse, hvordan vejret bliver.
UV-indeks, chill-faktor og lysmåling
Derudover er UV-indeks, chill-faktor og lysmåling også nogle ret fede features, som er nemme at vænne sig til. Selvom vi befinder os i Danmark, kan solen sagtens være rigtig hård imod os, hvilket betyder, at UV-indekset sagtens kan blive højt. At din vejrstation kan give dig målinger for UV- indekset, mener vi, er en stor fordel. Det kan nemlig sagtens være, at du bør tage solcreme på, selvom temperaturen ikke er helt vildt høj, og det vil en vejrstation med UV-måler kunne fortælle dig.

Informationer omkring chill-faktoren er også essentielle, da temperaturen også her sagtens kan snyde os. Selvom temperaturen er høj, kan det nemlig godt føles rigtig koldt, hvis der er meget vind eller vinden kommer fra en retning, hvor vi ikke kan finde læ. Det derfor en god idé at se efter dette, så du får den rette mængde tøj på.

Lux-meter, lysmåling, er en feature, man skal investere i, hvis man har interesse inden for netop belysningsstyrke eller skal bruge informationen til noget. Det kan være meget fordelagtigt at vide belysningsstyrken, hvis man indretter værelser, kontorer m.m., så belysningen bliver den rette. 

Dette er bare nogle få lækre features, som du kan lægge mærke til, når du skal ud at købe en vejrstation. Nogle er mere brugbare i hverdagen end andre, men deres brugelighed kommer også meget an på, hvilke interesser du har inden for vejret og klimaet.

Er en vejrstation derhjemme bedre end vejrudsigten i fjernsynet?

Når du har en vejrstation derhjemme, så foretager den målinger i det område, hvor du bor. Vejrudsigten i fjernsynet bruger mange forskellige vejrstationer, men hvis de ikke har en i netop dit område, så kan du opleve, at din egen vejrstation vil være mere præcis.
 
Det skal dog siges, at vejrudsigtens vejrstationer er yderest professionelle, og der er professionelle til at tolke på resultaterne, hvorfor den selvfølgelig også er så præcis som muligt.
 
Du skal huske på, at både vejrudsigtens vejrstationer og din egen vejrstation kommer med prognoser. Det betyder, at der sagtens kan være en afvigelse i det egentlig udfald, da vejret lynhurtigt kan ændre sig, hvilket er svært at forudsige.

Køb en vejrstation med øje for kvalitet og brugbarhed

Som vi har lagt vægt på i testen, er det vigtigt, at du finder en vejrstation, der dækker dine behov. Det er derfor vi vægter brugbarhed højt, da mange lækre features kan være ligegyldige, hvis det ikke er disse, du går op i. Derudover kan brugbarhed også læses som brugervenlighed, da du skal købe en vejrstation, der er nem og hurtig at overskue.
 
Desuden er kvalitet alfa og omega, når det gælder et køb om vejrstationer. En høj kvalitet giver også kvalitetsprognoser, som er til at stole på. Testens udvalgte produkter udfylder disse krav, da vi har udvalgt et differentierede sortiment, hvor der både er vejrstationer med mange features og simple vejrstationer, der kan det nødvendige.
 
God fornøjelse med din nye vejrstation!
Nanna Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here