Græstrimmer Test 2022 – Her er de 10 bedste græstrimmere

453
græstrimmer

Sidst opdateret d. 26-01-2022 af Nanna Petersson

En græstrimmer er en type haveredskab, der kan bruges til at klippe forvokset græs og ukrudt på din ejendom. Den kaldes nogle gange for en ukrudtsrydder, kantskærer, kanttrimmer eller strædetrimmer.

En græstrimmer bruger en roterende klinge til at trimme kanterne i din have og fjerne uønsket vækst fra din græsplæne, som især kan vokse i kanterne, hvor man ikke kan komme til med sin græsplæneklipper eller og ej heller med sin robotplæneklipperen. Det kan også være, at du har bede, som skal ryddes for ukrudt, hvor græstrimmeren også er særlig effektiv.

Græstrimmeren klipper ved hjælp af en roterende kniv. Kniven drives normalt af en elektrisk motor, hvilket betyder, at du aldrig har brug for benzin eller olie til den. Men der findes også stadig benzindrevne græstrimmere.

I denne artikel vil vi tale om, hvorfor man har brug for en græstrimmer, hvis du har hus og have, hvordan de fungerer, samt nogle tips, til, hvordan du bruger en korrekt! Men først vil vi naturligvis vise de bedste og mest effektive græstrimmere på det danske marked. En guide til dig som er på jagt efter en maskine, som kan gøre dine kanter flotte, jævne og korte.

Vi har taget udgangspunkt i forkellige ting hos hver enkel græstrimmer

 • Udseendet
 • Mærket
 • Vægten
 • Benzin/batteri
 • Funktionalitet
 • Lydstyrke
 • Opladningstid
 • Klippebredde

Stiga græstrimmer – SGT 500 AE (Inkl. batteri og lader)

græstrimmer

Denne græstrimmer kører på batteri, som nemt kan afmonteres og sættes i lader. Den er lydsvag og miljøvenlig, så du kan snildt ordne havens høje kanter, selvom naboen er ude i sin have. Den har desuden også et ergonomisk håndtag, som er justerbar. Det betyder, at du kan tilpasse den efter dit foretrukne håndtering.

Den kan trimme græs og trimme høje bede, uanset om det er tørt græs eller vådt græs. Den tager det hele. Den kan endda rydde buske med sit effektive skær. Denne batteridrevet græstrimmer er en foretrukne kantklipper af alle modeller, når haven skal synliggøres.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri 2.0 AH
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 48V
Klippebredde: 30 cm
Vægt: 3,4 kg

Butik
Pris
Link
1.499,00 1.299,00
1.695,00 1.491,00
1.699,00 1.499,00
1.695,00

Black & Decker BCSTA536B-XJ Græstrimmer (Uden batteri og lader)

Du kender nok Black and Decker, og de har også lavet en ganske udmærket græstrimmer, som er batteridrevet og med en kulløs motor. Den har en god ergonomi med teleskopstang, så du kan tilpasse den efter din højde.

Denne græstrimmer kan du sagtens sætte på hårdt arbejde på større arealer. Hvis du i forvejen har haveudstyr fra Black and Decker, så kan du bruge batteriet til alle dine maskiner inklusiv denne græstrimmer.

Når du køber lige denne model, så skal du lægge mærke til, at den leveret uden batteri og lader. Det skal du købe ved siden af, medmindre du har det i forevejen fra dine andre maskiner. Men til gengæld, så medfølger der 10m tråd og ekstra greb.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 36V
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 3,2 kg

Butik
Pris
Link
1.149,00

Makita DUR181Z akku græstrimmer LXT (Uden batteri og lader)

græstrimmer

Makita har produceret denne græstrimmer til udendørs brug, som kan give dig en flot græsplæne, selv hvis du har en enorm have. Denne græstrimmer fra Makita kører på batteri, og den medfølger ikke ved dette køb, ej heller oplader. Men hvis du i forvejen har batteri og oplader fra andre Makita maskiner, så kan du anvende det i denne maskine også.

Den er nem at bruge og nem at bære rundt på, selv når du skal trimme større arealer. Selve trimmerhovede kan drejes 180 grader, så den kan skære vertikalt og skabe flotte, lige kanter.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 18V
Klippebredde: 26 cm
Vægt: 3,1 kg

Butik
Pris
Link
562,00
745,00

Bosch akku-græstrimmer EasyGrassCut 26 (Uden batteri og lader)

græstrimmer

 

Bosch laver nogle powerfulde maskiner, som virkelig kan tage fat. Det gælder også denne græstrimmer EasygrassCut modellen, og det er lige, hvad det er. Nemlig nem græsklipning.

Den kan rydde tæt bevoksning. Selvom den har en lavere volt end andre, så betyder det ikke, at den ikke kan have et effektivt skær, for det har denne model. Den er miljøvenlig og billig i drift, og så larmer den ikke særlig meget. Det betyder, at du kan holde græsplænen fin uden at genere naboerne.

Ligesom Makita modellen og Stiga modellen, så kan denne græstrimmer fra Bosch også skære kanter, da selve trimmer-hovedet kan drejes 180 grader og skære vertikalt og trimme kanter.

Her skal vi også lige nævnes, at den sælges uden batteri og lader. Men hvis du i forvejen har et batteri, så kan du bruge det i denne maskine.

Og sidst, men også meget prisværdigt, så læg mærke til vægten på netop denne græstrimmer. Den vejer nemlig kun 1,7 kg, hvilket gør den meget usamarbejdsvillig, når der skal trimmes et større og tæt beplantning, hvor det er nemmere, når maskinen ikke er tung.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: Lithium-Ion
Effekt: 18V
Klippebredde: 26 cm
Vægt: 1,7 kg

Der er ingen priser at vise

AL-KO akku græstrimmer EasyFlex GT 2025 (Inkl. batteri og lader)

Al-ko har lavet denne græstrimmer, som er den helt rigtige græstrimmer til dig, som har fokus på prisen uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne græstrimmer leveres klar til brug, da batteriet og laderen medfølger med denne græstrimmer.

Den kan nemt trimme græsset, hvis det er for højt, den kan også agere som buskrydder, når det er blevet for højt, og så kan den klare både vådt, tørt og højt græs.

Du kan også klippe kanter med denne model ligesom mange modeller også kant. Fordi den har et drejebart trimmerhoved, som gør den ideel til at lave lige og skarpe kanter.

Den har desuden også et justerbart teleskopskaft, så du kan arbejde i den højde, der er bedst for dig.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: Batteri
Batteritype: 2,5 Ah Li-ion
Effekt: 20V
Klippebredde: 25 cm
Vægt: 2,4 kg

Butik
Pris
Link

Powerplus POWPG40220 Græstrimmer

græstrimmer

Effektiv elektrisk græstrimmer fra Powerplus. Den bruger 650 watt og er en meget prisvenlig græstrimmer, i forhold til at du modtager den, klar til at skære kanter, rydde buske og sørge for at holde græsplænen jævn.

Denne eldrevet græstrimmer er også ideel til tungere opgaver på tætbevokset græs arealer. Den er lige så effektiv som en batteridreven græstrimmer.

Du er ikke afhængig af, at der strøm på batteriet, når du skal trimme eller har brug for eb buskrydder, for den er kun afhængig af strøm fra ledning. Så det kræver, at du har en forlængerledning, som gerne skal kunne nå hele dit areal.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: el
Volt: 230 V
Watt: 650
Klippebredde: 32 cm
Vægt: 2,6 kg

Butik
Pris
Link
806,25

Hikoki akku græstrimmer

Hikoki har lavet denne lydsvage akku græstrimmere, som har et justerbart fronthåndtag med god ergonomi, som giver en god arbejdsstilling. Den kan klippe kanter til perfektion, fjerne græs, selvom der der er meget græs. Dette er en af de nok tungeste modeller indenfor batteridrevne græstrimmere, som du skal have i mente, hvis du har svært ved tunge vægte.

Der medfølger ikke batterier eller lader, når du køber denne græstrimmer, men der medfølger beskyttelsesbriller, seler og tråde. Det gode ved batteridrevne græstrimmere er, at man kan tilkøbe et eller flere batterier til. At have 2 batterier vil sikre dig en optimal levetid. Det kræver lidt ekstra af batteriet, når den skal trimme kraftigere græs, end hvis den skal trimme korte kanter.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri
Volt: 36 V
Watt: 650
Klippebredde: 31 cm
Vægt: 3,9 kg

Butik
Pris
Link
2.995,00

Worx akku græstrimmer (uden batteri og lader)

græstrimmer

Worx 20V batteriplæneklipper er et godt valg for alle, der ønsker at klippe deres græstrimmer uden besværet med gas, benzin eller ledninger. Denne batteridrevne plæneklipper har mange funktioner, herunder: en justerbar klippehøjde, to hastigheder, firehjulstræk for nemmere manøvredygtighed på skråninger og ujævnt terræn, højdejustering med et enkelt håndtag, der er let at bruge; masser af kraft med vores patenterede design med to knive.

Denne elektriske græstrimmer er en 2i1 trimmer. Den kan trimme græs, og den kan trimme dine kanter. Den er alsidig og effektiv både, når det er tørt græs og højt græs. Det er en græstrimmer med en effektiv, men lille motor, som kan holde i mange år.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri
Volt: 20 V
Watt: 600
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 2,5 kg

Butik
Pris
Link
750,00
799,95
2.999,00
3.324,00

DEWALT 18 V XR græstrimmer – uden batteri

græstrimmer

Hvis du leder efter en græstrimmer, der er kraftfuld, nem at bruge og kommer med en god garanti, så bør du overveje DEWALT 18 V XR græstrimmer. Denne trådløse trimmer har et 18 volt lithium-ion-batteri, som giver masser af kraft til de fleste opgaver. DEWALT 18-Volt Cordless Brushless String Grass Trimmer/Edger er designet med styrke og effektivitet for øje. Den omfatter også en 4-punkts styrestang, så den kan justeres til den ønskede højde samt et justerbart håndtag, så den passer perfekt i dine hænder!

Med kombinationen af kraft og komfort er dette en plænetrimmer, der er værd at tjekke ud. Den leveres også med en treårig begrænset garanti, hvilket er noget, man ikke ser så ofte med plænetrimmere. Hvis du er på udkig efter en kraftfuld og komfortabel græstrimmer, bør DEWALT 18 V XR-plænetrimmeren være det rette køb for dig.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri
Volt: 18 V
Watt: 650
Klippebredde: 33 cm
Vægt: 4,2 kg

Butik
Pris
Link
1.245,00
1.950,00 1.393,00
1.771,00

Ryobi Græstrimmer 18V Hybrid – RLT1831H20F

Ryobi har altid været et pålideligt og højkvalitetsmærke for værktøj og udstyr, og Ryobi 18V Hybrid plænetrimmeren er ingen undtagelse. Hybriddesignet kombinerer trådløs el på batteri med en ledning, som kan tilsluttes en ledning for at give dig det bedste fra begge verdener. På den måde vil du aldrig løbe tør for undskyldninger for ikke at have fine og lige kanter.

Ryobi 18V hybridplæneklipperen giver mere end nok kraft til at klare de mest vanskelige opgaver på din ejendom som f.eks. store områder med højt græs eller ukrudt, der er svært at klippe. Hvis du leder efter noget mere kompakt, er der også en model, som kun bruger batteri, som kan bruges på trange steder omkring hegn, dæk, terrasser og andre svært tilgængelige områder.

Leveres med lader og ledning.

Teknisk data
Batteri, el eller benzin: batteri og el
Volt: 18 V på batteri, 230 V med ledning
Klippebredde: 30 cm
Vægt: 3,2 kg

Der er ingen priser at vise

Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

Når det gælder vedligeholdelse af græsplænen, kan det rigtige udstyr gøre hele forskellen. Der findes mange forskellige typer af græstrimmere på markedet, som har deres egne fordele og ulemper. Hvis du leder efter en kraftig maskine, der kan klare højt græs og give lige kanter, er der 3 muligheder at vælge imellem: elektrisk med ledning, batteridrevet, benzindrevet eller hybrid-versionen.

Elektrisk græstrimmer

Den elektriske trimmer med ledning er den enkleste type græstrimmer, der findes. Den kan tilsluttes til en stikkontakt og har en lang ledning, som giver dig stor rækkevidde. Denne type trimmer er ideel til små haver eller områder med let adgang til en stikkontakt. Det er den variant, du skal vælge, hvis du ikke vil være afhængig af at skifte batterier, og du vil aldrig løbe tør for arbejdskraft, når den er tilsluttet ledning.

Ulempen

Ulempen er dog, at du er begrænset indenfor en stikkontakts område og areal for at kunne bruge din græstrimmer. Og når den er på ledning, så skal du også hele tiden sikre dig, hvor ledningen er, så du ikke risikere at skære den over.

Batteridrevne græstrimmere

Den batteridrevne, ledningsfrie trimmer er et populært valg for folk med store haver, da den ikke kræver nogen ledninger eller kabler. Den kører på et genopladeligt batteri, hvilket betyder, at du kan bruge den hvor som helst, når du vil. Batteriets levetid kan dog være ret kort, så sørg for at oplade den helt op, før du bruger den. Batteriernes levetid og kvalitet varierer alt efter mærke.

Fordelen er, at du ikke er begrænset indenfor et areal som græstrimmeren med ledning. Du kan også vælge at have mere en ét batteri at skifte imellem, så når det ene løber tør, så kan du skifte til det andet batteri, imens dét lader. På den måde løber man aldrig tør.

Ulempen

Ulempen er, at hvis man kun har et batteri, så du risikere at blive afbrudt imens du er mest effektiv. Mange steder har selve græstrimmeren en god pris, men oftest så sælges batteridrevne græstrimmere uden batteri og lader, som man skal købe seperat ved siden af.

Benzindrevne græstrimmere

Den benzindrevet græstrimmer bruger benzin for at kunne køre. Den har ofte en kraftig motor, som kan trimme det meste. Benzinmotoren er også relativt nem at starte, og den kræver ikke det store. Det er et godt valg for folk, der har store haver og har brug for meget kraft. Hvis du har andre benzindrevne maskiner på matriklen, så vil du måske alligvel altid have benzin tilgængelig, hvis den skulle løbe tør på uheldige tidspunkter.

Ulempen

Den benzindrevet græstrimmer kan dog være ret støjende og lugtende. Den kræver også mere vedligeholdelse end de andre typer af trimmere, da du skal rengøre bladene og fylde brændstof på efter hver brug. Den er også dyrere end andre typer trimmere.

Hybridplæneklipper

Hybridplæneklipperen er en græstrimmer, som har 2i1 funktion. Maskinen kan køre på batteri og på ledning, alt efter hvad du finder aktuelt i din situation. Hvis du har et areal tæt på en stikkontakt, og ledningen er lang nok, så kan du bruge ledningen, men hvis du skal trimme noget længere væk, men man vælge at bruge batteriet, så man ikke bliver begrænset af arealet.

Ulempen

Denne type trimmer kan være dyrere end de andre mange græstrimmere på markedet. Den har heller ikke så meget kraft som en benzinplæneklipper, så den er måske ikke ideel til folk med store haver, hvor ledningen vil blive for kort, hvortil du kan nøjes med en kun batteridrevet. Men mange kan godt lide at have en nødløsning.

De bedste græstrimmere, der kan trimme græs

Når du skal vælge en græstrimmer, er der mange ting, du skal overveje. Hvad der er den bedste græstrimmer for din nabo, er ikke nødvendigvis den bedste for dig, Det afhænger meget af, hvilken type det er, hvilket mærke man kan lide, hvad prisen er og den generelle funktionalitet.

Græstrimmer type

Den vigtigste faktor er størrelsen af din have. Hvis du har en lille have, er det bedst med en elektrisk trimmer. Hvis du har en kæmpe have, er det bedre med en benzindrevet plæneklipper. Du bør også overveje, om du ønsker at bruge den til andre formål som f.eks. kantning eller trimning af træer.

Ligegyldigt dine behov, så er der en græstrimmer, der passer til dig. Vælg den, der passer bedst til din livsstil og dine havevaner, eller som passer til resten af dine haveredskaber.

Mærke

Nogle vælger sin græstrimmer ud fra mærket. Årsagen til det kan være, at man har hørt godt om et bestemt type mærke, eller måske du har et eller flere haveredskaber af mærket i forvejen. Og hvis de redskaber fungerer godt for dig, så vil det også være oplagt at vælge samme mærke, når man skal købe en græstrimmer.

Der er nemlig gode fordelen ved at vælge samme mærke, især når du vælger en batteridreven græstrimmer, for her vil du kunne anvende samme batteri til dine andre haveredskaber, hvilket er super nemt og praktisk.

Hvis du ønsker et andet mærke end de mærker du har prøvet, så kan du enten tage i en forhandler for at høre mere grundlæggende om de forskellige mærker, eller du kan lave din egen research på internettet.

Pris

Prisen har også noget at skulle have sagt, hvis du har et budget. Vi vil alle gerne købe billigt og bedst, mens et er ikke altid sådan det hænger sammen desværre. Men man skal også huske på, at man ofte også betaler ekstra bare for mærket, men til gengæld får man også en god kvalitet eventuel med flere års garantier.

Her bør du også overveje, hvor meget du vil bruge den. Hvis du kun har brug for den en gang om året eventuelt, fordi du har en lille have, er den måske ikke prisen værd at købe den dyreste på markedet. Har du derimod en stor have, mange kantbedre buske eller andet, så bør du nok kigge mere efter kvalitet og funktionalitet end selve prisen.

Funktionalitet

Sidst, men ikke mindst er funktionalitet noget, du altid bør overveje, inden du foretager dit køb. Vil du have en græstrimmer, der kan mere end bare trimme? Eller er kun til trimning? Nogle af de dyrere modeller leveres med ekstra tråde, ledning, batterier og lader,

Under funktionalitet tænker vi også på, om der er nogle funktioner, der vil være relevante for dig? Mange græstrimmere kan rotere i skaftet, som gør den effektivt både vandret, men også lodret til at lave lige og skarpe kanter, til for eksempel langt gangarealer, omkring terrasekanter eller i kanterne i indkørslen.

Din højde har også meget med funktionaliteten at gøre. For nogle græstrimmere kan justeres i højden og i håndtaget, da det er vigtigt, at man opretholder en god arbejdstilling, når man bruger den.

Hvordan skifter man snor på græstrimmer?

Et meget hy6ppigt spørgsmål, når snoren knækker på din græstrimmer, eller når snoren er blevet for slap. Så er det på tide at udskifte trimmerlinen, som man også kalder snoren. Det kan gøres ret simpelt blot ved at gøre følgende:

 1. Sørg for, at din græstrimmer er slukket. Det vil sige uden strøm uden batteri uden benzinaktiveret motor.
 2. Når du har sikret dig, at den ikke kan starte, så skal du kigge på selve græstrimmerhovedet. Under den sidder der nemlig et trimmerhovede, som skal drejes eller klikkes af og indenunder er der en lille spole, som skal tages ud.
 3. Klip linen i to lige lange stykker.
 4. Påfør enderne af snorene i hullerne på spolen.
 5. Begynd at rulle linen rundt om spolen, indtil hele linen er rullet rundt. Sørg for, at du ruller den rigtige vej, hvilken der er en markering om på selve spolen.
 6. Sæt enderne af linerne fast i spolens indhakker.
 7. Put linerne igennem hullerne på selve græstrimmerens hoved, imens du sætter spolen tilbage på sin plads.
 8. Sæt trimmerhovedet på igen.
 9. Nu tænker du måske, at linerne er for lange, men linerne afkortes automatisk, når den tændes og hovedet drejer rundt.
 10. Nu er den klar til brug!

Video der viser, hvordan græstrimmerlinen udskiftes nemt og enkelt.


Forskellige mennesker har forskellige præferencer, når det kommer til at jævne deres græsplæne og gøre kanterne jævne. Nogle foretrækker en pæn og velplejet græsplæne, mens andre kan lide det naturlige udseende hvor det er lidt længere, der svajer i vinden.

Plænetrimmere er perfekte til begge typer af landskabsarkitekter; der findes to hovedtyper af dem: kantskærere og græstrimmere. Her er, hvad du skal vide om hver type græstrimmer!

Plænetrimmer vs. kantskærer: hvad er forskellen?

En græstrimmer kan give dit græs et jævnt snit og er perfekt, hvis du vil holde det pænt. En kantskærer har en skarp kniv, der skærer i kanten af fortove, indkørsler og andre asfalterede områder. Den fungerer godt, når du klipper ved siden af noget som beton eller asfalt; det gør et rent og lige snit.

Faktisk kan man sige, at græstrimmere er de seneste år blevet designet til at kunne rydde højt græs og buske til at kunne skære kanter vertikalt også. Så det er en både græstrimmer og kanttrimmer på én og samme tid. Grundet at selve trimmerhovedet kan roteres, så du kan skære i de retninger, du vil. Nogle græstrimmere kan dreje helt fra 360 grader, 180 grader og nogle kun 90 grader.

Sådan bruger du en græstrimmer

Der findes 4 typer plænetrimmere, og de kan varierer efter motortype og mærke. Men fælles for dem alle er, at det er nemt og lige til. Dog bør du som udgangspunkt altid læse instruktionsbogen, når du køber en ny græstrimmer. På den måde bliver du klogere på, hvad den kan, så du kan få det fulde udbytte ud af din nye græstrimmer.

Det vigtigste er, når du bruger din græstrimmer, er at du arbejder i en god arbejdstilling uden at belaste din ryg og læn eller generelt din ryg. Sørg for at indstille græstrimmeren til din højde, så du ikke skal bukke dig eller stå på tæer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here