Askestøvsuger Test (2023) – Din guide til at finde den bedste askestøvsuger

574
askestøvsuger

Sidst opdateret d. 17-02-2023 af Tim Petersson

Askestøvsugeren suger aske, hvis man har en brændeovn, pejseovn, brændefyr eller andet, der svineri, indenfor som udenfor, som kan optage de mindste korn. Med en askestøvsuger, kan man støvsuge alt det, som sviner, som man ikke ønsker at ødelægge sin almindelig støvsuger med. Med en askestøvsuger, kan man hurtigt lige få støvsuget inde i brændeovnen, samt på gulvet, omkring brændeovnen. Har man en brændeovn i sin bolig, så er man også godt kørende med en støvsuger til den.

Men hvilken askestøvsuger er den bedste, og hvilken skal man vælge?- Det kan være en jungle, hvis man ikke kender til maskinen. Hvad skal den kunne helt basalt? Har den nogle andre smarte features? Hvad mad størrelsen? og hvor meget aske kan den indeholde? – Alt det, vil vi komme nærmere ind på, ved den enkelte aksestøvsuger. Her har vi i hvertfald fundet de 6 bedste askestøvsugere på det danske marked.

Vurderingen af hver enkel støvsuger er baseret ud fra følgende:

  • Udseendet
  • Størrelsen (volume)
  • Brugervenlighed
  • Prisen
  • Funktionalitet
  • Strømforbrug (watt)
  • Støjniveau

⇒ Vi skal gøre opmærksom på, at alle de brugbare informationer til denne test, har vi fundet hos de forskellige producenter og tests, samt hos forbrugernes meninger og holdninger om købet af produktet, og derfra udarbejdet i et samlet perspektiv til ære for dig. ⇐


KÄRCHER AD 2 Askesuger

askestøvsuger

Stor askestøvsuger, som er poseløs. Den kan suge store mængder aske på kort tid. Den har et smart rensefunktion til filteret, som gør, at maskinen altid har en rigtig god sugeevne. Det er nemt at tømme aske, da den kan hældes direkte ud af spanden. Dog skal man sørge for, at tømme den udendørs, da det støver rigtig meget.

Denne model fra Kärcher er et godt valg til dig, der ønsker en maskine af høj kvalitet, og med minimal arbejde. Den kan klare høje temperaturer af aske, men er også en af de dyrere modeller på markedet.

Den kan suge aske fra grillen i haven, snavs fra brænde fra brændeovn pejs, og andet. Men bør dog vente, til asken er helt kold, før man suger asken.

Dette er også en meget strømvenlig askesuger, da den bruger mindre watt, men til gengæld har den stadig et kraftigt sug!

Tekniske informationer:

Volume: 14 liter
Længde: 5,3 meter
Spænding: 230 V
Effekt: 600 Watt
Filter: Pose
Filterrens: Ja
Max. asketemperatur: 40 grader
Funktioner: Blæsefunktion, hjul, gulvmundstykke

Butik
Billede
Pris
Link
823,00
823,00
890,00
983,00

•••

PowerPlus POWX308

askestøvsuger

Sort og enkel støvsuger i farven sort, er en utrolig effektiv maskine, som kan suge aske fra både brændeovn og pejs, men også grillen, hvis den trænger til at blive ren. Du kan bruge den, selvom asken stadig er varm, op til 60 grader.

Det gode ved en askestøvsuger er, at den kan bruges til at suge forskellige ting op med, som man ikke vil bruge sin almindelig støvsuger til. Du kan bruge denne maskine fra PowePlus til at suge for eksempel savsmuld eller snavspartikler.

Lige netop denne maskine, blev kåret til årets bedste askestøvsuger tilbage i 2017 i Tyskland, og den har siden haft et godt ry i mange lande, også Danmark.

Den kan rumme helt på til 20 liter støv og aske, og kan nemt tømmes, når posen er fuld.

Tekniske informationer:

Volume: 20 liter
Længde: 3,5 meter
Spænding: 230 V
Effekt: 1200 Watt
Filter: Pose
Filterrens: Nej
Max. asketemperatur: 60 grader
Funktioner: Blæsefunktion, hjul, gulvmundstykke

Butik
Billede
Pris
Link
777,50 648,00

•••

DAY Askesuger

askestøvsuger

Simpel maskine fra DAY, som kan rumme 15 liter støv og snavs. Denne model er lille, og fylder derfor ikke det store, til gengæld, kan den heller ikke rumme så meget, og skal tømmes oftere. Den er kraftig og kan suge asken fra brændeovnen, pejsen, samt grillen.

Man bør være opmærksom på, ikke at suge, imens der stadig er gløder i asken. Hvilken kan resultere i, at det antænder mere, grundet suget fra maskinen. Hvis det alligevel sker, så stil den udenfor.

Den model har et HEPA filter, som forhindre partiklerne i at florerer rundt. Filteren kan nemt lige rengøres eller udskiftes.

Tekniske informationer:

Volume: 15 liter
Længde: 2,5 meter
Spænding: 230 V
Effekt: 1000 Watt
Opbevaring: Spand
Filterrens: Nej
Max. asketemperatur: 45 grader
Funktioner: Blæsefunktion, gulvmundstykke

Der er ingen priser at vise

•••

Boxer askesuger

askestøvsuger

Boxer har også lavet en askestøvsuger, som nemt kan fjerne aske, snavs omkring dit pillefyr. Denne maskine bruger sugeevnen ganske fornuftigt. Den har en kraftig motor på 100o watt, og klarer nemt en hurtig rengøring.

Den er i farven sort og orange, med logo på selve maskinen. Den har en beholder, der kan rumme op til 18 liter støv, og derfor en af de maskiner, som kan rumme mest.

Den har et kraftigt filter, HEPA filter, som er nem at rengøre, og skifte ud, når det bliver nødvendigt. Det er en god askesuger, som kan klare det beskidte arbejde, end hvad man gør med sin almindelige støvsuger.

Tekniske informationer:

Volume: 18 liter
Længde: 2 meter
Spænding: 230 V
Effekt: 1000 Watt
Opbevaring: Spand
Filterrens: Nej
Max. asketemperatur: 45 grader
Funktioner: Blæsefunktion, gulvmundstykke

Butik
Billede
Pris
Link
355,00 335,00
354,00
354,00