Ukrudtsbrænder – Her er de 5 bedste ukrudtsbrændere, både elektriske og gasbrændere

2802
ukrudtsbrænder

Sidst opdateret d. 28-11-2023 af Nanna Petersson

Uanset om man har hus, sommerhus, rækkehus, kolonihavehus, så er ukrudt noget, vi ikke kan undgå. Vi lever i et land, hvor der er god frugtbarhed for dyreliv og planter, og, herunder også ukrudt. Men ukrudt kommer også de steder, hvor vi helst ser os fri for det grønne, det kan være i bede, indkørslen imellem fliserne og sten.

For at fjerne ukrudt bedst muligt, skal man have hele roden med op, men man udelukke ikke, at der bliver ved med at komme nyt. Det kan være anstrengende i længden at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder er en nem måde at fjerne ukrudt på.

Der findes mange forskellige ukrudtbrændere, som både fungerer på gas, men der er også elektriske ukrudtsfjernere. Det kan være svært at finde ud af, hvilken der er bedst, hvortil vi har lavet denne test og guide til dig. Her har vi testet nogle forskellige ukrudtsbrændere, uafhængige af priser og mærker. Vi vil gøre det nemt for dig, at vælge den ukrudtsbrænder, som passer bedst efter dine behov.

Her får du de 5 mest populære ukrudtsbrændere på markedet, som enten anvender gas eller er elektriske.

 • 2. Grouw universalbrænder 3-i-1
 • 2. Grouw universalbrænder 3-i-1
  • 3i1 udstyr
  • Tre strøm- og temperaturniveauer
  • God pris
Bedst I test
 • 1. WB600 5i1 el-ukrudtsbrænder
 • 1. WB600 5i1 el-ukrudtsbrænder
  • 5i1 funktion
  • Billig
  • Årets testvinder i 2018
 • 3. Hortus Elektrisk ukrudtsbrænder
 • 3. Hortus Elektrisk ukrudtsbrænder
  • Elektrisk
  • Brugervenlig
  • Billig i drift

1. WB600 5i1 el-ukrudtsbrænder

1. WB600 5i1 el-ukrudtsbrænder

Texas er et mærke, som laver værktøj af høj kvalitet til haven. Det gælder ligeledes deres ukrudtsbrænder, som er en 5i1 model. Den har simpelthen hele 5 funktioner i én maskiner, som gør, at den har mange fordele, udover sin lave pris. Alt du skal gøre er, at udskifte hovederne på maskinen, hvortil man opnår forskellige effekter.

Denne model er en elektrisk ukrudtsbrænder, som kører på strøm. Den har et ergonomisk håndtag, som gør den praktisk at holde på. Det er en effektiv maskine på hele 2000 watt. Den blev kåret som årets testvinder i 2018, og er stadig et populært valg den dag i dag.

Fordele

 • 5i1 funktion
 • Billig
 • Årets testvinder i 2018

Ulemper

 • Ikke trådløs
Butik
Pris
Link
399,00

2. Grouw universalbrænder 3-i-1

2. Grouw universalbrænder 3-i-1
Denne model fra Grouw er en elektrisk ukrudtsbrænder. Det er én maskine, som har tre funktioner, som gør den praktisk, smart og billig. De tre funktioner er: - Ukrudtsbrænder - Varmepistol - Grillstarter Udover at den har 3 smarte og praktiske funktioner, så er den også en af de billigste modeller, som fås på markedet, i betragtning er, at den kan så meget. Så kører den på el, med en 1,8 meter ledning. Derfor kan det være begrænset, hvor langt den kan række, medmindre man monterer en forlængerledning.

Den er i en smart, grøn og grå farvekombination, og så har den et praktisk håndtag, som forlænger, når man skal anvende den som ukrudtsbrænder. Og hvis man vil anvende den som varmepistol, så kan man lave den om til en pistol, så den altid er praktisk.

Ulempen er, at den er på ledning, som gør det upraktisk, hvis man har et større arealer. Til gengæld løber du altid tør for gas, fordi den er elektrisk, og så kan den anvendes til andet end til ukrudtet ved hjælp af det medfølgende tilbehør.

Fordele

 • 3i1 udstyr
 • Tre strøm- og temperaturniveauer
 • God pris

Ulemper

 • Med ledning
 • Der medfølger mange dele der kan blive væk
Butik
Pris
Link
279,00

3. Hortus Elektrisk ukrudtsbrænder

3. Hortus Elektrisk ukrudtsbrænder
Endnu en elektrisk ukrudtsbrænder, som er fra Hortus. Det er i en model, som både er en ukrudtsbrænder, men kan også en varmepistol, da den kan bruges til at tænde op i en grill eller et bål, blot ved at udskifte hovedet på maskinen.

Den bruger hverken gas eller andre kemikalier, som ikke er godt for miljøet, og så har den et kegleformet hoved, som anvendes til ukrudtet, som gør, at selve brændingen rammer hele planten på kort tid. Denne model er en kraftig model, hvoraf prisen også afspejler, hvor effektivt den er.

Den har et ergonomisk håndtag, som gør den rar at holde på, samtidig med, at man undgå at bøje i ryggen, for at fjerne ukrudt.

Fordele

 • Elektrisk
 • Brugervenlig
 • Billig i drift

Ulemper

Skal bruge stikkontakt
Butik
Pris
Link
192,00
289,00 260,00

4. Ukrudtsbrænder Bio PZ 1500

4. Ukrudtsbrænder Bio PZ 1500
Ukrudtsbrænderen Bio PZ 1500 er en brugervenlig gasbrænder, der gør ukrudtsbekæmpelse nem og effektiv. Den er udstyret med en praktisk Piezo elektronisk tænding, der gør det hurtigt og sikkert at tænde brænderen uden behov for tændstikker eller lightere. Brænderen har en robust og holdbar konstruktion med en forkromet brænderør og brænder, der sikrer lang levetid og pålidelig ydeevne. Den leveres også med en 330g gasdåse, så du er klar til at gå i gang med ukrudtsbekæmpelse med det samme. Denne ukrudtsbrænder er simpel i brug, og du kan bruge den så længe du har brug for det, så længe du har tilstrækkeligt med gasflasker til rådighed. Den er en praktisk og effektiv løsning til at holde din have fri for uønsket ukrudt.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Trådløs, da den bruger gas
 • Fylder ikke meget

Ulemper

 • Høj pris
Butik
Pris
Link
458,75

5. Hozelock Green Power Turbo Ukrudtsbrænder

5. Hozelock Green Power Turbo Ukrudtsbrænder
Hozelock Green Power Turbo er en imponerende ukrudtsbrænder, der gør ukrudtsbekæmpelse til en lempelig opgave. Denne brænder bruger gas som sin energikilde og er udstyret med Piezo tænding, hvilket gør opstarten hurtig og problemfri. Her er en detaljeret beskrivelse af Hozelock Green Power Turbo ud fra de angivne stikord: Effektiv Ukrudtsbekæmpelse: Hozelock Green Power Turbo er kendt for sin effektivitet. Den er i stand til at opvarme sig op til 800 grader Celsius, hvilket sikrer en hurtig og pålidelig nedbrydning af ukrudt, selv i de mest seje tilfælde. Trådløs Frihed: Den trådløse design giver dig frihed til at bevæge dig rundt i haven uden besværet med at skulle forbinde den til en strømkilde. Dette gør det nemt at nå ukrudtspletter, der ellers ville være svært tilgængelige. 2i1 Funktionalitet: Hozelock Green Power Turbo er ikke kun en ukrudtsbrænder; den er også en flammekaster. Dette gør den alsidig og egnet til forskellige opgaver som ukrudtsbekæmpelse og grillaftener. Sikker Brug: Sikkerheden er en prioritet med denne ukrudtsbrænder. Den er udstyret med pålidelige sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre utilsigtede ulykker, og dens trådløse design reducerer risikoen for, at kabler kommer i vejen. Lang Driftstid: Med en imponerende driftstid på hele 122 timer på en enkelt gasbeholder kan du stole på, at Hozelock Green Power Turbo vil kunne klare selv de største haveprojekter uden afbrydelse. Brugervenlig: Denne ukrudtsbrænder er designet med brugervenlighed i tankerne. Den er nem at håndtere og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den ideel for både erfarne havefolk og nybegyndere. Samlet set er Hozelock Green Power Turbo en pålidelig og effektiv løsning til ukrudtsbekæmpelse og andre opgaver i haven. Med sin trådløse frihed, sikre brug, lang driftstid og brugervenlige design vil den være en uvurderlig hjælp i din have.

Fordele

 • Effektiv ukrudtsbekæmpelse ved opvarmning op til 800 grader Celsius
 • Lang driftstid på 122 timer på en gasbeholder
 • Trådløs frihed for nem bevægelse i haven

Ulemper

 • Prisen er høj
Der er ingen priser at vise

ukrudtsbrænder

Hvilken ukrudtsbrænder er bedst?

Det kan være svært at vide, hvilken ukrudtsbrænder man skal vælge. I bund og grund kan de det samme alle sammen, som er at brænde og fjerne ukrudt. Og det opfylder vores behov. Nogle ukrudtsbrændere kan dog mere end bare fjerne ukrudt. Hvilket er at tænde op i en grill og i bålfadet, og meget andet. Hvis du ikke har behov for andet end at fjerne ukrudt, så behøver du ikke nødvendigvis at vælge en model, som kan andet end dét. Men hvis du køber én, som kan andet end at brænde ukrudt, så kan du undlade at bruge det medfølgende tilbehør.

I bund og grund bør du gøre dig tanker om, om du vil købe en ukrudtsbrænder, der anvender gas, eller en elektrisk, som kører på strøm. Du bør også overveje at investere i en god plæneklipper.

Elektriske ukrudtsbrændere

Den elektriske er den nyeste version af ukrudtsbrændere. Den kan køre på strøm, for at gøre den mere miljøvenlig. Når den er elektrisk, så skal den tilsluttes til strøm, hvilket godt kan være en udfordring, hvis man skal fjerne ukrudt på et større areal. Det kan også blive et problem, hvis man ikke har en forlængerledning. Hvis man har, så er ulempen også, at man er begrænset indenfor ledningens rækkevidde.

Udover at det er den mest miljøvenlige måde at fjerne ukrudt på, så er det også en stor fordel, at du ikke er afhængig af gas. Så du har altid mulighed for at fjerne ukrudt, uanset tidspunkt og årstid.

Ukrudtsbrænder på Gas (gasbrændere)

En ukrudtbrænder på gas er en nem måde at fjerne ukrudt på. Her skal selve ukrudtbrænderen have tilsluttet en dåse med gas for at virke. Her monterer man en gasflaske i enden på selve ukrudtsbrændere tænder for den, og så antennes der ild, som man kan brænde ukrudtet med. Ulempen er dog, at man er afhængig af altid at have gas til rådighed. Det er heller ikke en særlig miljøvenlig måde at fjerne ukrudtet på, fremfor den elektriske model.

Fordelen er dog, hvis du har gas til rådighed, så du aldrig løber tør, er, at du ikke er begrænset indenfor et vis område. Du kan fjerne ukrudt i et stort område, uden at tænke på, om der er ledning. Det giver mere frihed, og gør processen nemmere.

Hvis dine fliser eller indkørsel trænger til en kærlig hånd, så brug en Nilfisk højtryksrenser til at fjerne det værste skidt og snavs.

ukrudtsbrænder

Hvordan bruges ukrudtbrændere?

En ukrudtsbrænder bruger man til at brænde ukrudt med. Det, du gør er, at du tænder din ukrudtsbrænder, uanset om den bruger gas eller er elektrisk. Herefter fører du langsomt ilden hen til det ukrudt, du gerne vil have væk. Du holder flammen tæt på ukrudtet, som for eksempel over planten, cirka 5 centimeter fra planten.

Kunsten er, ikke at brænde ukrudtet væk, men at svitse det væk. Ukrudtet behøver bare at blive opvarmet op af flammen. Der behøver ikke at gå ild i det, så det brændes væk. For det der sker, når planten bliver opvarmet, er, at cellerne i plantens vægge (cellevæggen) brister, som får planten til at udtørre og dø. Planten dør ikke så snart du begynder at brænde ukrudtet, men det visner over et par dage.

Hvordan ved man så, om planten har fået nok varme? – Det kan du faktisk selv tjekke. Du kan klemme et blad på ukrudtet med to fingre, og klemme bladet mellem fingerspidserne. Hvis der kommer et mærkegrønt fingeraftryk på bladet, så har det fået nok varme, og vil med sikkerhed visne over de næste 2-3 dage.

Hvorfor bør man fjerne ukrudt?

Ukrudt kommer altid ubelejlige steder. Hvis man gerne vil have blomsterbede, krykker, og en fin indkørsel, så er det ikke særlig pænt, hvis der dukker ukrudt op. Ukrudt er ikke kønt, og det ødelægger det fredelige billede, man ønsker.

Det værste ved ukrudt er, at det formerer sig rigtig hurigt. Så hvis man ikke får taget ukrudtet i opløbet, så vil det med stor sandsynlighed sprede sig, så det til sidst kan blive et uoverskueligt projekt. Derfor kan en ukrudtbrænder gøre processen nemmere, hvor man kan tage ukrudtet i opstartsfasen.

Man bør brænde ukrudtet væk i foråret. Hvis ukrudtet bliver for stor og for tyk, så kan et kræve flere behandlinger. Ukrudt som græs, tidsler, mælkebøtter, er ukrudt, som kan kræve flere brændinger end én gang. Husk også at bruge din græstrimmer.

Vær opmærksom, når du fjerner ukrudt

Selvom det kan føles afstressende og rart at fjerne ukrudt med sin ukrudtsbrænder, så er der også nogle vigtige faktorer, som du bør være opmærksom på.

Du bør minimere dit brug af ukrudtsfjerneren i tørkeperioder. Grunden til det er, at når solen har udtørret jordens overflade, så skal der ikke meget mere end en gnist for at antænde en større brand. Derfor bør du være ekstra omhyggelig, når du bruger den over sommeren. Det samme gælder, hvis det blæser, da blæsten godt kan fange gnister, som kan udgøre en større risiko.

Du bør også sørge for, ikke at anvende en ukrudtsbrænder nær garage og hus, men ideelt set kun imellem fliser og ved gangsstiger. Og du bør altid have en spand vand stående, for en sikkerheds skyld. Vi anbefaler, at du læser mere grunding om ukrudtsbrænderen og brug af den på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Type af gas

Man kan bruge forskellige typer gas til en ukrudtsbrænder afhængigt af brænderens type og design. Den mest almindelige gas, der anvendes til ukrudtsbrændere, er propan. Propan er en farveløs og lugtfri gas, der findes i beholdere i forskellige størrelser.

Propan er populært på grund af sin høje energitæthed og brændværdi, hvilket betyder, at den kan producere den nødvendige varme til at bekæmpe ukrudtselementer effektivt. Det er også let at kontrollere flammen med propan, hvilket giver en mere præcis og målrettet tilgang til ukrudtsbekæmpelse.

Derudover er propan en renere brændstofkilde sammenlignet med nogle andre gasarter og kulstofbaserede brændstoffer, da den producerer færre forurenende stoffer og CO2-udledning. Dette gør propan til et mere miljøvenligt valg i forhold til nogle andre metoder til ukrudtsbekæmpelse.

Det er dog vigtigt at følge sikkerhedsforskrifterne, når man bruger propan eller enhver anden gas til ukrudtsbrændere. Brugere bør altid sørge for korrekt opbevaring, transport og brug af propan. Dette er for at minimere risikoen for ulykker og sikre en sikker og effektiv ukrudtsbekæmpelse.

Nanna Petersson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here