Sådan finder du den bedste elevationsseng

359

En god seng er en af de vigtigste investeringer i din bolig. Vi bruger næsten en tredjedel af vores liv på at sove. Det er derfor altafgørende, at du har en god seng, så du har de optimale betingelser for at få en god og dyb nattesøvn.

Her kommer elevationssengen ind i billedet som sengeverdens ultimative svar på god komfort. Derfor finder du i denne artikel tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal finde den bedste elevationsseng.

Derfor er elevationssengen populær

Elevationssenge er blevet populære hos den brede befolkning de sidste par år. De smarte senge er altså ikke længere kun for ældre eller mennesker med rygproblemer. Flere har fået øjnene op for de mange fordele ved elevationssenge.

Med en elevationsseng er du sikret høj komfort. Via en fjernbetjening kan du hæve eller sænke sengen og dermed tilpasse sengen, så du får den mest optimale soveposition. Desuden findes elevationssenge i dag i mange forskellige prisklasser, som gør, at alle kan være med.

Hvis du holder af at læse i sengen eller se tv, er en elevationsseng også genial. Du kan hæve hovedenden i en højde, der passer til formålet. Så slipper du for at bakse med et bjerg af puder eller dyner for at kunne sidde oprejst i en behagelig stilling.

En elevationsseng indeholder altså mange forskellige indstillinger, som gør din nattesøvn eller læsetid lige en tak bedre end i en almindelig seng.

Men hvilken elevationsseng skal du vælge? Læs med videre, og bliv klogere på, hvilke parametre du skal kigge på, når du skal vælge din nye elevationsseng.

Dette skal du være opmærksom på

Da en god seng er så afgørende for vores nattesøvn, er det vigtigt, at du tager dig tid til at finde den helt rette model.

Det første du kan gøre er at kigge på nogle af de sider der findes, med test af elevationssenge på nettet. Det kan være en fordel at læse op på et par test, inden du vælger at investere i en elevationsseng.

Generelt anbefaler vi også, at du prøver sengen i en fysisk butik eller i hvert fald sikrer dig, at du har en prøveperiode på sengen, hvis du køber den på nettet. At finde den rette seng til din krop kræver nemlig, at du har mulighed for at prøve sengen og mærke, om den føles rigtig.

Der er forskellige parametre, du kan bruge som pejlemærker, når du gennemgår diverse elevationsseng test. Først gennemgår vi, hvad du skal holde øje med i en elevationsseng test, når det kommer til selve stellet og motor, og dernæst madrassen.

Det rette fundament – hold øje med disse 3 ting i elevationsseng test

Først og fremmest skal du sikre dig, at sengen har en god og solid motor, som gerne skal være produceret af en anerkendt producent.

Hvis det ikke står i produktbeskrivelsen, så søg på nettet for at finde ud af, hvem der står bag motorerne til de enkelte sengemærker, og hvilke motorer der bliver anbefalet. En god motor er vigtig, fordi den holder længe, og typisk larmer motorer i god kvalitet mindre end de billige motorer.

Hvis du har fundet en god elevationsseng test, så vil der også stå hvem der har lavet motoren. F.eks er det danske firma Linak, et meget populært valg. De har lavet motorer til elevationssenge i mange år.

Når det kommer til elevationsbunden, bør du kigge efter sengebunde, som er udstyret med en madrasbremse. Sådan en bremse sørger for, at madrassen bliver, hvor den skal, og automatisk bliver holdt i den rette position.

Med hensyn til lameller er det en god idé at vælge justerbare lameller i god kvalitet. Når du har mulighed for at justere lamellerne, kan du nemlig lave finjusteringer i fodende og hovedgærde. Hvis du følger disse tre tips, er du godt på vej til at finde den rette seng i junglen af de forskellige elevationsseng test.

Sådan vælger du den bedste madras til din elevationsseng
Det er en god idé, at du vælger madrasser med fjedre, som enten er pocket fjedre eller multipocket fjedre. Disse typer fjedre giver nemlig den bedste støtte.

Vejer du mere end 95 kg, bør du investere i en seng med multipocket, fordi denne type fjedre vil understøtte din vægt bedre. Den indeholder nemlig flere fjedre pr. kvadratmeter.

Madrasser til elevationssenge findes i mange forskellige modeller, fastheder og materialer. Det er meget individuelt, hvad vi vurderer som en god madras. Derfor må vi igen understrege, hvor vigtigt det er, at du har mulighed for at prøve madrassen, inden du beslutter dig helt. Der er dog nogle generelle tips, du kan gå efter.

I mange elevationsseng test vil du se, at det står beskrevet, hvor mange komfortzoner de forskellige madrasser har. Komfortzoner er forskellige zoner eller områder i madrassen, som er udstyret med ekstra hård fjedring.

Dermed er de tilpasset til forskellige områder af kroppen, som har brug for ekstra støtte. Det kan være de områder af kroppen, der ofte bliver ømme i dagligdagen – for eksempel nakke, lænd og skuldre.

Valg af topmadras til elevationssengen

Når du skal vælge topmadras, er de mest anvendte materialer memory skum og latex.

Memory skum er designet til at tilpasse sig lige nøjagtigt din krop. Skummet “husker” din krop og dine konturer ved hjælp af din kropsvarme og former sig herefter. Skummet giver derfor en god trykaflastning.

Latex er et naturligt materiale lavet af gummi. Derfor er materialet åndbart og allergivenligt og giver god ventilation. Hvis du sveder meget om natten eller har allergi, kan du altså holde øje med topmadrasser i latex, når du gennemgår de forskellige muligheder.

Det kan også anbefales her, at du kigger på en topmadras test og eventuelt vælger den der er kåret til bedst i test. Hvis du finder en god test af topmadrasser, så vil der også både være testet topmadrasser af både latex og memory skum.

Huskepunkter til valg af elevationsseng
Du er nu blevet præsenteret for mange informationer om de smarte og komfortable elevationssenge. Derfor får du her en opsummering af, hvad du skal huske, når du er på udkig efter en god elevationsseng.

  • Læs test af elevationssenge, og prøv sengen af, inden du beslutter dig helt
  • Vælg en god og solid motor fra en anerkendt producent
  • Vælg en sengebund med madrasbremse
  • Vælg justerbare lameller i god kvalitet
  • Vælg madrasser med fjedre, som er pocket fjedre, multipocket fjedre eller posefjedre – husk dog at vælge multifjedre, hvis du vejer over 95 kg
  • Vælg en madras med et højt antal komfortzoner, hvis du har brug for ekstra støtte til ømme områder som for eksempel lænd og skuldre – eller hvis du vil forebygge fremtidige problemer
  • Når du skal vælge topmadras, giver memory-skum en god trykaflastning, mens latex er et naturligt materiale, som er allergivenligt og åndbart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here